Rok 2020 na Modrej streche: 25 najobľúbenejších albumov

Rok 2020 je za nami a hoci sme sa počas uplynulých mesiacov poriadne potrápili a mnohí z nás museli meniť svoje plány, sú medzi nami aj takí, ktorých sprísnené opatrenia doslova nakopli a potešili nás krásnymi projektami. Rok 2020 bol na Modrej streche veru zaujímavý. Rekonštrukcie, stavby, nádherné záhrady či šikovné tipy a triky... Poďme si teda pripomenúť albumy našich používateľov, ktoré sa vám v roku 2020 páčili najviac!

S radosťou vám predstavujem 25 najpopulárnejších albumov, ktoré si získali vašu priazeň.

25. ....jak proplouvame rokem 2020....🙏 (album od @karamelka1973)

Šedá môže v niektorých prípadoch pôsobiť chladne. Ak ju však správne skombinujete a zvolíte napríklad moderné dekorácie či zaujímavé farebné obrazy, dokážete vytvoriť štýlové bývanie, ktoré sa razom zmení na pohodlný a útulný domov.

luxusný šedý interiér

24. Záhrada (album od @viperko)

Krásny priestor, v ktorom tehly spolu s levanduľou dodávajú obľúbený nádych Provensálska.

záhradné inšpirácie

23. Miesto, kde je nám fajn (album od @mmonika1)

Potešenie pre oko. Pekne skombinované moderné prvky s prírodnými drobnosťami. To je presne to, čo sa bude páčiť aj vám. A ani tie koláčiky nie sú na zahodenie, však?

svetlá posteľ

22. Vianoce 2020 (album od @bambi2)

Sviatky u našej Helky boli jednoducho rozprávkové!

vianočná výzdoba terasy

21. Pergola a terasa svojpomocne (album od @fega)

..."Fasáda je zateplená, ale pergola je samonosná a do domu som ju zatiaľ nekotvil. Práve to, že som nechcel narušovať fasádu ma viedlo k tomuto konštrukčnému riešeniu. Zatiaľ je to stabilné a kotviť neplánujem..."

pergola a terasa svojpomocne

20. Horský domčúrik (album od @pomarancu)

..."Pred 5timi rokmi sa aj napriek mojmu nesuhlasu zacala nasa story s domcurikom z 18 storocia, poldom, bez elektriky vody ci azda kanalizacie..dokym sa v banke dohodli dat nam na tu zrucaninu uver,stihol zomriet jeden z vlastnikov a tak sa vsetko pretiahlo o niekolko rokov."

horský dom

19. Vyvýšené záhony (album od @rain77)

..."Po plánovaní sme dnes začali s tvorbou vyvýšených záhonov. Materiál sme mali pripravený, tvárnice, suchý betón, základ bude z tvárnic, do úrovne chodníka, nad zemou budú drvené dosky do výšky 60 cm. zatiaľ len pracovné foto, finále bude na peknotu."

vyvýšené záhony svojpomocne

18. Ten náš 4. rokom (album od @adusa1111)

Aďka tvrdí, že je vždy čo vylepšovať ale podľa nás jej bývanie už teraz vyzerá krásne. Čo poviete?

svetlá obývačka

17. Príbeh jednej malej pivárničky (album od @liviaz)

..."Veci sa dejú - mala byť garzonka - (zišlo z toho - developer odvolal cely projekt, nevedia sa tam dohodnuť s katastrom na niečom, uver som dostala - tak sa pritrafila jedna úžasná vec, manžel chcel vždy piváreň ja kaviareň - spojili sme príjemné s príjemným alebo príjemné s užitočným a vzali pod krídla ten najpodradnejší šenk v Hlohovci 4 cenovej kategórie. Keď som otvorila dvere - hneď ma v mysli napadla len suma ktorú tento podnik potrebuje."

rekonštrukcia pivárne

16. Dom (album od @kaktusik007)

..."Niekedy človek hľadá, a niekedy to proste príde samo a nečakane. Takže som vybrakovala kompletne všetky svoje úspory a kúpila nám dom. Ambície sú akurát zútulniť ho v rámci takmer nulového finančného rozpočtu. Zatiaľ naozaj postačí, ak sa budeme mať kam schovať keď začne pršať. A čas ukáže."

rekonštrukcia starého domu

15. Interiér (album od @mirom113)

Ako tvrdia niektorí používatelia, náš Miro má jeden z najkrajších a najviac premyslených domov, aký sme kedy videli. A to doslova od základov, až po zariadenie. Presvedčte sa sami a nechajte sa prekvapiť jeho výnimočnou precíznosťou.

drevené sedenie svojpomocne

14. Náš domček 🏠 (album od @martinadca)

..."Splnili sme si sen. Aj keď je ešte veľa práce pred nami sme veľmi šťastní a spokojní v našom domčeku. Postupne ako budeme zdokonaľovať budem pridávať foto."

čierna kožená posteľ

13. 2020 (album od @samasa_sk)

Ani vy neviete, na čo sa pozrieť skôr? Na štýlový interiér, peknú fasádu alebo chlpatého maznáka? Tento album sa určite zaradí aj medzi vaše najobľúbenejšie. :)

originálny L-kový projekt rodinného domu

12. Čoskoro splnený sen...ateliér (album od @zdeka)

..."Dlho sa u nás nič čo sa týka prerábok nedialo, ale pripravuje sa splnenie môjho snu o vlastnom ateliéry...tak držte palce, aby sme to zase tak nejak po našom dali. 😊 Ideme zase tak ako v dome...recyklovať, vyrábať zo starého nové, okná, dvere, vybavenie. Štýl...industrial a taká tá príchuť starých zrenovovaných vecí."

ateliér

11. Domčúrik (album od @amienne)

..."Vždy som túžila bývať v dome a ideálne si ho aj sama postavať. Domček sa podaril, kúpili sme holodom. Vedela som, že nás pri zariaďovaní čakajú viaceré výzvy a obmedzenia ale i tak kúpu neľutujeme. Benefity totiž prevyšujú negatíva. A tak máme menší domčúrik, ktorý je síce nedokonalý a stále nedokončený ale náš."☺

krb v obývačke

10. Foto pre Časopis Lepšie bývanie 10/2020 náš Stilo domček (album od @rain77)

Niekedy si pri pohľade na krásne bývanie poviete, že by si zaslúžilo byť na titulke časopisu. O to viac sa tešíte, keď sa tak naozaj stane. Naša Peťka sa právom ocitla v časopise a my sme veľmi radi, že sa o nádherné fotky podelila aj s Modrou strechou.

vidiecka spálňa

9. Prvý rok bývanie eko 104 (album od @majka45)

Tak takýto projekt sa len tak nevidí! Nie len že ide o zaujímavý rodinný dom ale aj samotný interiér dýcha originálnym štýlom. Napríklad v prípade kuchynskej linky, ktorá okrem netradičnej farebnej kombinácie ponúka zážitok všetkým milovníkom dreva a iných prírodných materiálov. :)

čierna drevená kuchyňa

8. Zariadujeme nas domov pri Dunaji (album od @lucybbl)

Stavbu tohto obľúbeného domu pri Dunaji zdokumentoval manžel našej používateľky @miroslav33. Interiér je ale už v jej réžii, samozrejme so súhlasom polovičky. :) Originalita je to správne slovo pre toto krásne bývanie.

drevené čelo postele

7. Náš domov 🍀 (album od @kikushka167)

Svetlé farby a prírodné prvky. Bývanie našej používateľky Kristínky je pastvou pre oči.

škandinávsky štýl obývačka

6. 2020 u nás (album od @svetlusa7)

Keď sa povie moderná záhrada, okamžite sa nám v mysli vybaví domček našej používateľky, ktorý zdobí nádherný priestor plný zelene. Obklad na fasáde všetkému dodáva trendy šmrnc a aj preto sa právom dostal do výberu TOP albumov za rok 2020.

tehlový obklad na fasáde

5. Linear 324 ❤️ (album od @medzev)

Majitelia tohto krásneho bývania chceli niečo iné a neopozerané. Navrhovali si všetko sami s pomocou dcéry, ktorá študuje architektúru.

farebná kuchynská linka

4. První rok bydlení - 2020 (album od @helen1964)

Helenka si svoje bývanie zariadila v odtieňoch šedej, ku ktorej krásne ladia všetky možné farby. Jej úmyslom bolo vytvoriť bývanie, ktoré bude môcť meniť a prispôsobovať podľa ročného obdobia a nálady. A podľa nás sa jej to podarilo na jednotku s hviezdičkou, čo poviete?

svetlá spálňa

3. Bytík :D (album od @liasnila)

..."Naša cesta k novému domu začína na jar, ale mám rada aj súčasný bytík, veď nakuknite, možno niekomu bude inšpiráciou, krásny deň strecháči!! Milujem doplnkyyyy, je to moja vášeň."♡

čierna sedacia súprava

2. Domček1 (album od @moniker)

Niekto to rád svetlé. A v tomto prípade to platí na 100%. Svetlý a vzdušný priestor nás očaril nie len svojim zariadením ale napríklad aj trámami či krásnou záhradou.

drevené trámy v obývačke

Absolútnym víťazom sa stala používateľka @neyaa , ktorá nás každý rok teší a inšpiruje svojim krásnym fotoalbumom a bývaním, ktoré by si určite zaslúžilo miesto na nejednej titulke časopisu.

1. Naše L-ko - začiatok 4. roku bývania (album od @neyaa)

drevený interiér

drevená terasa

Ďalšie super albumy nájdete aj v sekcii Vybrali sme, kam zaraďujeme najzaujímavejšie albumy zo stavieb, rekonštrukcií, záhrad či zariaďovania interiéru.

A aká bude sezóna 2021? :)

Michaela Recht, Modrá strecha

  • liasnilaDakujem za priazen mili strechaci, velmi ma to potesilo😇
    • neyaaďakujeme moc, teším sa, sme radi že sa Vám album nášho bývania roku 2020 páčil.
      • karamelka1973.... i ja moc dekuji♥️💋🙏👍
        • monikerĎakujem pekne 😍🙂
          • martinadcaĎakujem veľmi pekne 😍
            • Kristína MelušováĎakujem krásne, veľmi ste ma potešili 🙂 🙂 🙂
              • lenkahudakovavšetky albumy sú krásne a inšpiratívne 🙂 Veľmi sa s tebou teším @neyaa  za 1.miesto 🙂 tvoj interiér je nádherný, nápaditý bez debaty inšpiratívny a je vidieť, že o exteriér sa rovnako s láskou staráš a zveľaďuješ 🙂 Tešíme sa na ďalšie fotky ;-*
                • gavkaDobrý deň, mne sa nedá víťazný album otvoriť (neyaa), neviete mi prosím poradiť prečo ? Ostatné mi fungujú. Ďakujem.
                  • karamelka1973@gavka  album bude bud uzamcene pro pratele, nebo bylo autorkou smazano...
                    • gavka@karamelka1973  aha, ďakujem za info
                      • michaelarecht
                        AUTOR
                        @gavka  Ahoj, presne ako píše @karamelka1973  , niektoré albumy sa časom nezobrazujú buď preto, že boli odstránené alebo používateľ zmenil nastavenie súkromia 🙂
                        • gavkapre mňa zvláštne jednanie, resp. zvláštna stránka .... ja si s priateľmi nepíšem na MS a potom nemusím nič odstraňovať ani zamykať. Myslela som, že ľudia tu uverejňujú len to čo chcú a stránka je normálne dostupná tomu, kto má záujem. Potom kto hlasuje za uzamknutý album, len priatelia uzamknutého autora ?
                          • michaelarecht
                            AUTOR
                            @gavka  Nie nie, do hodnotenia sa dostávajú albumy, ktoré sú buď úplne verejné, t.j. aj pre neregistrovaných používateľov alebo sú nastavené len pre registrovaných používateľov. Iné albumy do výberu nedávame. Hlasujeme teda úplne všetci, ktorí sme registrovaní na Modrej streche. 🙂 Časom sa ale môže stať, že daný album už nie je aktuálny alebo sa používateľ rozhodne, že ho už nechce mať dostupný pre všetkých a tak ho odstráni alebo ho nechá len pre priateľov a tak mu zmení nastavenie súkromia. 🙂 Niektorí používatelia tu majú vytvorené veľké komunity priateľov, no menia sa rodinné situácie/pomery alebo sa napríklad stalo, že tu niekto mal album/článok a po čase, dokonca po roku alebo dvoch na to prišiel zamestnávateľ a ten požiadal o zmenu súkromia svojho zamestnanca. 🙂 Sú rôzne situácie. Faktom však je, že hlasujeme všetci a vo výbere sú v tom čase verejne dostupné albumy. 🙂
                            • neyaa@gavka  @michaelarecht   Miška, ano presne ako píšeš. U nás napríklad od obdobia registracie tu na modrej streche ubehlo 8 rokov, a tych albumov za tu dobu od predaja bytu, kupy pozemku, stavby domu je nespočet, bolo by to zahltené. Preto ja osobne nechávam aktuálny rok otvorený. Napríklad albumy našho byvania ešte v byte, či stavby domu kupy pozemku uz mam zatvorene len pre priatelov - to su ludia s ktorymi sme si vymenili cenne informacie tu na MS, teda su to virtualny priatelia modrej strechy. Je to ine ako priatelia z bežneho života. Su to priatelia ktori riešili podobne veci so stavbou, a preto si albumy navzajom nehavame pristupne navzájom.