Zle skusenosti aneb takto sa to nerobi...

16. apr 2015

Ahojte stavitelia a buduci stavitelia.

Nechcem zakladat novu temu, ale rad by som zdielal ZLE skusenosti s majstrami a firmami, ktorych vam urcite #neodporucam . Pisem to na verejny blog, pretoze sekcia referencie vo fotoblogoch sa nekamarati s Googlom, cize to tam nikto nikdy nenajde... ;-)

Obklady, dlažby, kúpelne Nitra - pán Szoke si už medzičasom resty splnil, takže sa viac v tomto článku nebude spomínať. :-)

DREVO - obklady, terasa

Tatranskyprofil.com-pan Drbiak, Nizna. Toto je u mna uplna topka. Bral som od nich tatransky profil (smrek) a terasove dosky (cerveny smrek). Oba spominane artikle nesplnali kvalitativne poziadavky deklarovanej triedy A/B. Tatransky bol dopraskany, perka vylamane, terasove dosky mali koru, stopy po zuboch pily, ci frezy a boli pouzitelne len z jednej strany - z tej, kde su hustejsie drazky.

Hned som to mal cele vratit, co som nanestastie neurobil a lutujem dodnes. Najnizsia cena sa nevyplatila. Pan Drbiak predava vyhradne MOKRE drevo, ktore rastlo este par dni pred tym, ako ho nabalia do auta. Terasove dosky mi preto splesniveli pod naterom na modru hubu. Tatransky profil mi zacal hnit este na kope, pred samotnym spracovanim. Neskor, uz v podhlade sa tak rozsusil, ze mi povznikali fugy 1cm na kazdom jednom metri podhladu, caka ma rekonstrukcia, ani nie po pol roku, odkedy som sa s tym natrapil.

Ako bonus uz len informacia, ze si uctuje cenu s DPH ale doklad od neho nikdy nedostanete.

Vdaka este raz!

#tatranskyprofil #drbiak #terasovedoskyTakto nejako vyzerali dosky mesiac po natreti, osetrene aj Bochemitom 2x. Tam kde nesvietilo snko, ostali relativne zdrave. Dnes su vsetky 5m dosky, co mi ostali, uplne cierne z jednej strany. Na terase boli z inej sarze, 4m, maju menej modrej hniloby.

Vstavané skrine, šatníky (ale aj kuchyne na mieru)

Inex - Ladislav Szerzodi, www. nabytok-inex .sk, Veľký Cetín, okres Nitra.
Firma nám bola odporúčaná od známych, ktorým robili kuchyňu. My sme potrebovali vstavanú skriňu na chodbu, plus nábytok/police do vstavaného šatníka. Úvodná komunikácia bola vcelku OK, boli sme u rodinky doma, všetko sa nám páčilo. Prišli na obhliadku, skritizovali predošlých majstrov - jak sa patrí (kuchyňu) a išlo sa ďalej. Že na prepravu dielcov používajú len malý otvorený vozík, ma nijako nevyrušilo.

Chyby/problémy - skriňa - pohľadové časti z laminovanej drevotriesky prišli poškodené a poškriabané. Riešením malo byť nažehlenie záplat, kedy sme si prvýkrát lepšie uvedomili, s akými majstrami máme tú česť. Manželka si vydupala nový diel, čo s patričným komentárom pri výmene ocenil aj "pán majster". Dvere na skrini som odvtedy uz viackrát nastavoval, lebo nie sú zabezpečené proti krúteniu do tvaru lichobežníka, čiže sa mi časom hore otvára fuga a dvere dole na lište nedoliehajú k západke.

Vstavaný šatník - k tomu poviem len toľko, že keby som si ho robil svojpomocne, vypadal by lepšie. Police nelícujú v rovnakej výške. ABS hranami nazývaju lamino nažehlovačku, kovania hettich od začiatku nefungujú, nedotvárajú, navrhnuté riešenie mi bolo - "a čo manžel nemá doma wédéčko?".

Fotky pripájam tu: http://1drv.ms/1KhpYob

  • 2danculiksuper, takýto zoznam je veľmi dobrá vecička
    • matorado
      AUTOR
      @2danculik  Dlhsie som rozmyslal, aku tomu dam formu, lebo toto ludia musia vidiet, ale nie len clenovia MS, ale hocikto si bude tych ludi guglit. Budem doplnat priebezne, este su tam nejaki adepti.
      • bambina78A budu moct doplnat aj ini? 😃
        • matorado
          AUTOR
          @bambina78  No dufam, ze nikto iny nema zle skusenosti 😃
          • michalkokoskoNeviem ako vy ja som nemal dobré skúsenosti s viacerými firmami a tatranským profilom veľa hŕč, modralosť dreva atď...
            • michalkokoskoNakoľko som stavbyveduci a potreboval som profil narychlo, lebo jedna firma ktoru radsej nemenujeme, nedodrzala termin. A to nehovorim, ze uz meskali dva tyzdne... No tato firma ma zachranila, dúfam, že to nie je reklama, no dodanie bolo do 2 dnia a kvalita neporovnateľná. Ďakujem www.tatransky-profil.eu
              • bryPridavam dalsiu firmu z tejto oravskej skupinky vyberovy-tatranskyprofil.sk - slaba kvalita ktoru uz rok mi slubuju vymenit a nic sa nedeje. cele zle. Bral som terasove dosky, vsetky su popraskane, suky povylietali. Nekupovat. Nemusim hovorit ze bez blocku a bez faktury...
                • zmenenyTatranskyprofil. eu.... Uz viac NIE!!!
                  Prva objednávka cca 700€ max spokojnosť, druha cca 400€ uz tovar v 50-60% kvalite no a tretia objednávka cca 600€ totalny hnoj ani sme to neprebrali tatransky profil mal vyštrbene pero a dal sa žmýkat a ti mal byt špičkovy vysušeny Estónsky. No a KVH hranoli boli otras hrany poskodene, odštiepene a na jednom asi 40 cm od konca zarezane pilou.... Udajne som si take ojednal 😀.... Jasné a taktiez mokré. A to mokre myslim ze uz na dotyk.
                  Odpoved? Jasne ze omluvame sa, no uvedeny rozmer uz nepredavame, objednajte si inde. EGO ako sviňa.... Takto sa robi dobre meno na orave. Preto Neodporúčam!!!
                • janaja80www.tatranskyprofil.eu

                  Tiež mám s touto firmou otrasnú skúsenosť. Ale oceňujem super cenu (za triedu I.) )rýchlosť a dodania zdarma. Samozrejme bez dokladu. Webová stránka vyzerá profesionálne.
                  Deklarovaná trieda 1 okolo ani nechodila. Tatranský sme išli montovať až po pár mesiacoch, dosky boli krivé ako turecké šable, suky povypadávané....hnus. Tatranský sme nakoniec nepoužili, museli sme kúpiť druhý. Darmo, skúpy, dvakrát kúpi. 😞
                  Na severe pri poľských hraniciach je mnoho predajcov tatranského profilu, necháme sa nalákať na super cenu a potom sa tu sťažujeme. Zákazníci sú väčšinou z ďaleka, preprava pri vrátení tovaru je drahá......a nie každý má povahu sa vláčiť po súdoch.
                  • Jan Cierny@zmeneny  dobry den ja som pr2ed 2 týždňami objednal od tatranskyprofil. eu dlazkovicu cele mi to vykruca a robia sa velke fugy asi mokrejsie drevo uz nikdy nic od nich
                    • borisjancekDobrý deň, téma dreva zo severu slovenska najma oravy je velmi zaujímavá, som živnostník ktorý používa tatranský profil a rozne hranoli už niekolko rokov, samozrejme som vyskúšal asi väčšínu z týchto firiem a ako vy všetci najmä kvôli cene, a tiež som mal neraz podobné skúsenosti. Avšak potreboval som pokračovať tak som sa na oravu vybral osobne, mal som v pláne navštíviť pät firiem, skoro všetky čo ste to už menovali, najviac ma šokovalo že všetky firmy okrem tej najznámejšej www.tatranskyprofil.eu sa odmietli stretnút a ukázať ich firmy naživo a hlavne predávaný materiál s rôznymi vyhovorkami ako že tam nie sú a podobne. Napokom sa mi podarilo reálne navštíviť len už spomínanú firmu www.tatranskyprofil.eu. kde som našiel všetok tovar z ich ponuky aj reálne na sklade a dovolili mi ho vidieť naživo v sklade, pán majitel mi aj vysvetlil aké rôzne obklady a rôzne druhy 1 triedy majú aký je rozdiel medzi obkladmi na exteriér interiér. v druhu opracovania a využitia a následne z toho vyplývajúcej ceny. Odvtedy spolupracujem len s nimi a som nad mieru spokojný, tovar je v dobrej kvalite a v prípade keď sa niečo najde čo je pri dreve bežné tovar vymenia do týždňa. Beriem od nich hranoly KVH čo majú v ponuke, a musím nesúhlasiť s komentárom pána ktorý tam odfotil hranoly, áno vyzerjú ako sú na fotke, avšak jedná sa o KVH NSi teda nepohladovej kvality a ta je taká u nás v nemecku aj hoci kde inde kde sa predávajú rovnaká. Podobne aj pán čo riešil fugy v podlahe, každá podlaha zo smreku zoschne, takže pokial neviete ako sa správa smreková podlaha v interiéry nemôžete následne ohovárať dodávatela z vašej nevedomosti. Takže niekedy je dobré si prečítať čo si kupujete ako aj sa opýtať pred kúpou či tieto hranoli alebo podlaha sú vhodné na to čo chcem robit. Z mojej skúsenosti by som Vám poriadil čítať, opýtať sa a ked je niečo zlé skúsiť to riešíť, lebo zodpovedné firmy sa bránia keď majú pravdu ale vždy vyreklamujú pokial je to opodstatnené.