Miestne a projektové skupiny

Vo Fotoblogoch pribudnú skupiny, ktoré majú spájať susedov na Modrej streche podľa miesta bydliska a podľa situácie bývania, v ktorej sa nachádzajú.

Miestne skupiny

Je mnoho informácií, ktoré nás zaujímajú iba z dôvodu, že niekde bývame. Zaujímajú nás, kde v našom okolí dobre nakúpiť, aké podujatia sa organizujú, kde ísť na prechádzku. Na druhej strane nepotrebujeme vedieť kde a čo je napríklad v Bratislave, ak bývame v Košiciach.
Mieste skupiny majú pomôcť susedom vymieňať si informácie, spoznávať sa a organizovať sa v rámci daného okresu. Tým získate informácie, ktoré sa vás tykajú, sú aktuálne a od ľudí, ktorí bývaju tam, kde aj vy.

Projektové skupiny

V projektových skupinách nájdete susedov, ktorí sú v rovnakej životnej situácii, čo sa týka bývania ako vy. Či ešte len snívate o bývaní, staviate, prestavuje, alebo už zariaďujete a bývate vo svojom vysnívanom. Každy z týchto momentov je jedinenčný a prináša iné pocity, skúsenosti, radosti a strasti. Vďaka projektovým skupinám svoje pocity a skúsenosti môžete zdieľať s ľudmi ako vy.

Ako fungujú skupiny?

V skupinách sa dá zverejniť jeden druh príspevku - textová správa. K nej môžete pridať jednu alebo viac fotiek. Po zverejnení už nie je možné daný príspevok editovať ani pridávať/odoberať fotky. Členovia skupiny môžu príspevky komentovať alebo označovať, že sa im páčia.

Príspevok môže vymazať autor príspevku. Komentár môže vymazať iba autor komentáru. Admin môže vymazať príspevok alebo komentár, ak porušuje pravidlá stránky. Pre skupiny platia rovnaké pravidlá prispievania ako pre fotoblogy. Profesionáli zatiaľ nemôžu byť členmi skupín.

Kto vidí skupinu a príspevky v nej?

Skupinu aj príspevky v nej vidia iba členovia danej skupiny. Ten, kto nie je člen skupiny, nevie danú skupinu dohľadať, ani do nej prispievať.

Ako sa stať členom skupiny?

  • Členom miestnej skupiny sa stanete, ak si v nastaveniach zadáte aktuálne bydlisko.
  • Členom projektovej skupiny sa stanete, ak si v nastaveniach (Bývanie) zadáte dôvod, prečo sa zaujímate o bývanie. Na výber máte: snívam o dome/byte, staviam dom/byt, prestavujem dom/byt, zariaďujem dom/byt, už bývam v dome/byte.

Ak už máte tieto údaje zadané, automaticky ste sa stali členmi daných skupín.

Ako sa stať členom skupiny si môžete pozrieť aj v ilustračnom videu (síce je z Modrykonik.sk, ale postup je ten istý):

Nechcem byť členom skupiny

Ak nechceš byť členom skupiny, môžeš ju kedykoľvek opustiť.

Asmira Team

  • slabachvilauž to funguje?? čo som slepô??
    • katema@slabachvila  v prvej vete sa pise, ze pribudnu - tak to este asi nie je zpojazdnene 🙂
      • martinjasen
        AUTOR
        @slabachvila  
        @katema  V priebehu dneska sa to bude postupne spustat. Ak mas zadane aktualne bydlisko, alebo zaujem v ramci byvania do skupin budes pridana automaticky.