Stavba domu

12. okt 2010

Ahoj chcel by som sa spítať chceli by sme stavať rodiný dom z jedne strany je už postavaný rodiný dom a sdruhej strany je pozemok bez výstavby pozemok máme široký 15m  koľko metrou možem začat stavať od hranice stej strany kde už dom stojí a rád by som vedel aký najširší dom si možme na pozemku postaviť .Ďakujem za odpoveď.

  • vankusik29Stavebny zakon to jednoznacne urcuje. Nenapisal si ci su na tom susednom dome okna, ci vy chcete okna atd.
    Ak ani oni ani vy nemate okna na tej stene, ktore susedia, tak vzdialenost je 4m od ich stavby, ak maju okna tak tusim 7. Inak treba asi dodrzat vzdialenost 2m od hranic pozemku. Tiez je napisane, ze ak je uzka parcela tak moze byt udelena vynimka.
    • zackopozri v temach odstup domu od sused domu,respkt od hranice pozemku a podobne, je tu na MS viacero diskusii na tuto temu...
      • kejtinkaano je to tak...stavať môžeš 2 metre od hranice pozemku...Ale ak budeš mať stavebné povolenie a osadenie domu na pozemok (ktoré nemôžeš ovplyvniť, lebo to osádzajú na úrade), tak potom uvidíš, ako to bude vyzerať
        • stanovkaAhoj,my mám tiež cca15m pozemok a len z jednej strany suseda,vyriešili sme to tak,že sme dom postavili tak,že kde jeho končí,tak náš tam začína a od jeho plotu sme 2m.Čiže mám 2 okná k nemu do záhrady,ale dali sme si výplň dubovú koru,takže k nám nevidí a ani my k nemu.Dom sme si vybral 9x17,5m bungalov.Takže z druhej strany máme celkom pekný priestor 3-4m.
          • dada70skus vy vygooglit "regulativy zastavby" a "vseobecne nariadenia mesta" na danu oblast, kde mas pozemok. To ta nasmeruje, ako mas dom osadit (ulicna ciara, velkost okien ci odstup od susedov)
            • marekb
              AUTOR
              Ahoj sused má dvojmetrový betónový plot takže do okien nevidno ani do dvora .