Idete rekonštruovať. Potrebujete stavebné povolenie?

26. okt 2020

Potrebujete stavebné povolenie? Stačí ohláška? V dnešnom diely si povieme, čo treba na to, aby ste vôbec mohli s rekonštrukciou začať. Zahŕňa to kroky ako vybavovačky na stavebnom úrade alebo zajednanie si špecialistov na obhliadku ešte pred samotným začiatkom, najmä statika, inštalatéra a elektrikára, aby zhodnotili technický stav a možnosť realizovateľnosti vašej predstavy hneď na začiatku. Prečo? Pretože nie je nič horšie, ako si niečo vymyslieť a až počas realizácie zistiť, že to tak nebude možné urobiť a potom narýchlo improvizovať. A v neposlednom rade sa pobavíme o čo najefektívnejšom vysťahovaní!

K článku vám ponúkame opäť aj video a jednu veľmi užitočnú prílohu - Ganttov graf alebo diagram, ktorý používame na každodenné zaznamenávanie si taskov. Tento graf sa využíva hlavne v projektovom manažmente, pretože vidíte nadväznosti daných aktivít. Každopádne s Paťom si ho robíme v Google Doc a tam si ho aj updatujeme a pridávame fotky. Graf slúži ako pomôcka, samozrejme budete mať úplné iné tasky a úplne iné deadlines. To už necháme na vás ako si to prispôsobíte. 

Potrebujete vôbec stavebné povolenie?

Úplne prvým krokom je overenie si na vašom stavebnom úrade, podľa miesta vášho bydliska, či budete potrebovať stavebné povolenie alebo vám bude stačiť len ohláška. V tom najlepšom prípade nebudete musieť riešiť pred začatím absolútne nič. Jasné, môžete to aj risknúť, ale pripravte sa na situácie ako klopanie pani susedy, že chce vidieť povolenie, lebo nepočuje v telke „To je vražda, napísala“. To vás vie potom pekne zdržať aj na pár týždňov.

Celý článok na http://malenovska.com/sk/index.php/2020/08/22/idete-rekonstruovat-potrebujete-stavebne-povolenie/