Makovo-hroznová štrúdľa

15
13. okt 2019
Varenie
Dnes by som sa s vami podelil o postup, ako robievam makovo-hroznovú štrúdľu z tmavého hrozna. Jej príprava je jednoduchá, nenáročná na čas a na...
Makovo-hroznová štrúdľa - Lístkové cesto z Lídla. V balení sú tri kúsky. Jeden vyberiem a položím na pomúčenú dosku.
0
0
Makovo-hroznová štrúdľa - Cesto rozvaľkám na tenko, na veľkosť papiera na pečenie. Po vyvaľkaní je skutočne tenké ako papier.
0
0
Makovo-hroznová štrúdľa - Skôr než cesto natriem roztopeným maslom, tak ho preložím na papier na pečenie, aby sa neskôr ľahko rolovalo.
0
0
Makovo-hroznová štrúdľa - Posypem asi 1,5cm hrubou vrstvou mletého maku.
0
0
Makovo-hroznová štrúdľa - Posypem balíčkom vanilkového cukru a nastrúham citrónovú kôru. (nezabudnúť !!! dodá štrúdle fantastickú chuť)
0
0
Makovo-hroznová štrúdľa - Posypem práškovým cukrom, množstvo asi polovičné ako množstvo maku, ale hodne záleží aj od toho, ako je sladké hrozno. Ak je hrozno kyselšie, kľudne dať o niečo viac cukru.
0
0
Makovo-hroznová štrúdľa - Posypem umytým hroznom a zalejem dvomi rozšľahanými vajíčkami.
0
0
Makovo-hroznová štrúdľa - Za pomoci pečiaceho papiera podloženého pod cestom opatrne zrolujem.
0
0
Makovo-hroznová štrúdľa - Pri rolovaní cesta okraje zatláčať, aby sa nesypal mak s cukrom von a nevytekalo vajíčko.
0
2
Makovo-hroznová štrúdľa - Takto vyzerá cesto po zrolovaní.
1
0
Makovo-hroznová štrúdľa - Na plech ho ukladám vždy spojom na spodok.
0
0
Makovo-hroznová štrúdľa - Nakoniec potriem na povrchu žĺtkom s roztopeným maslom a šup s ním do rúry vyhriatej na 180°C. Už by mohlo byť upečené, idem pozrieť ako to dopadlo. :o)
0
1
Makovo-hroznová štrúdľa - 20 minút na 180°C a 5 minút na 200°C a toto je výsledok. Verím, že bude chutnať lepšie, ako rozvoniava po celej chalupe. :o)
0
2
Makovo-hroznová štrúdľa - Štrúdľa nakrájaná a pripravená na odnesenie k susedom.
0
8
Makovo-hroznová štrúdľa - Jeden pohľad z blízka. To cesto tam ani vidno nie je. :o)
5
4

*  Pole nie je povinné
  • cerlerMal by si sa zaradiť do skupiny o varení a pečení 😊
    • mymamMňam
      • jamk1
        AUTOR
        @cerler  Nemám toľko času, aby som často prispieval. To len tak občas, keď sa nudim. :o)
        • jamk1
          AUTOR
          @mymam  Tomu ver... :o)
          • cerlerEšte by som pridala foto rozkrojeneho koláča a bude to dokonalé. Alebo sa už stihol aj zjesť. U nás takáto štrúdľa nevydrží dlho 😁
            • jamk1
              AUTOR
              @cerler  Pridám, len ešte je moc horúca. Až trochu vychladne odfotim. :o)
              • mobilkatoto dnes určite upečiem 🙂
                • jamk1
                  AUTOR
                  @mobilka  Daj potom vedieť, či chutnala. :o)
                  • mobilka@jamk1  práve si pochutnávam na výbornej štrúdli, super nápad s tým maslom 🙂
                    • jamk1
                      AUTOR
                      @mobilka  Som rad, že Ti chutí. :o)
                      • michaela_g848@jamk1  toto musím vyskúšať ☺️ Vyzerá úžasne
                        • jamk1
                          AUTOR
                          @michaela_g848  Ak by to cesto bolo naozaj strudlove, ťahané, tak by som povedal že ako od babičky. :o)
                          • cerler@jamk1  ja používam tiež takéto kupované lístkové,ale mám recept na také rýchlejšie, síce nie ťahané,ale chutí tiež fantasticky (zo šľahačkovej smotany).
                            • jamk1
                              AUTOR
                              @cerler  Všimol som si, že v Lidli majú aj strudlove cesto. Raz ho vyskúšam. :o)
                              • cerler@jamk1  ja som dávnejšie v Lidli kupovala také ako si mal ty, ktoré sa rozvalkava... ale už som ho tam poriadne dávno nevidela,asi zmenili dodávateľa. Teraz majú už také rozvalkane, len naplniť, stočiť, potrieť a šup do trúby upiecť 😁
                                Ja ho občas používam aj na takú rýchlu pizzu.
                                • raduza73Mňam, tuto kombinaci neznám a určitě vyzkouším🙂
                                  • jamk1
                                    AUTOR
                                    @cerler  Do teraz som práve z takého robieval.Toto na rozvalkanie som kúpil preto, že iné nemali. Robievaju 12 strudli, vakuovo ich zabalim a dám do mrazničky. Keď potrebujem, vyberiem, pozriem zltkom a upečiem. ;o)
                                    • cerler@jamk1  tak to je manufaktura 😊 super.
                                      Členom od 22. feb 2011
                                      86
                                      profil používateľa