Farby jesene

19
14. sep 2019
Varenie
Tak ako sa na jeseň príroda krásne mení farby, je na čase aby sme si aj v našich kuchyniach tieto krásne farby jesene uložili na...
Farby jesene - Z dvoch kíl pálivej papriky som odstránil jaderníky a nakrájal.
0
0
Farby jesene - Presne, ako som sa to naučil od mojej mamy, všetkú zeleninu krájam veľmi na tenko.
0
0
Farby jesene - Nakrájanú zatiaľ ukladám do čistého plastového sáčku.
0
0
Farby jesene - Pre toho, kto nepozná a nepoužíva - malý zlepšovák na zrýchlenie krájania papriky. :o)
0
0
Farby jesene - Teraz prídu na rad dve kilá cibule.
0
0
Farby jesene - Tak isto nakrájaná na veľmi jemno.
0
0
Farby jesene - Dve kilá uhoriek, z ktorých odrežem konce, ak by náhodou boli horké, aby nepokazili chuť čalamády.
0
0
Farby jesene - Nakrájané na tenko, ako papier. Vlastne nastrúhané na struháku na uhorky.
0
0
Farby jesene - Pol kila mrkvy očistiť a tiež nastrúhať na uhorkovom struháku na jemné kolieska.
0
0
Farby jesene - Dva a pol kila kapusty som si nechal na samý koniec. Nejako sa mi do nej nechcelo. :o)
0
0
Farby jesene - Celú zmes som dôkladne premiešal v plastovom sáčku a silno, ale naozaj silno natlačil do 0,7l pohárov, a zalial horúcim nálevom, ako na uhorky.
1
1
Farby jesene - Po naplnení nálevom som poháre uzavrel a otočil hore dnom na 24 hodín. NESTERILIZUJEM !!!!
0
0
Farby jesene - Dnes prišli na radu baranie rohy a feferóny.
0
0
Farby jesene - Niektoré baranie rohy mali až 40cm na dĺžku. Neviem, čo za mutantov som to kúpil... :o)
0
0
Farby jesene - Niekoľko pohárov feferónov...
1
1
Farby jesene - A toto je jedna várka, ktorá je už pripravená na uloženie do pivnice. V pondelok musím kúpiť poháre a zavariť zvyšok.
1
0
Farby jesene - Ťoto sú suchohríby nakladané v sladkokyslom náleve so zeleninou z minulého roka.
1
0
Farby jesene - Ešte jedna fotografia, neviem na ktorej je lepšie vidieť čím a ako sú poháre naplnené. :o)
1
0
Farby jesene - Suseda mi požičala 6 pohárov, tak som zavaril ešte zvyšné baranie rohy, čo ostali zo včerajška. Vyšlo presne na päť pohárov. Snáď bude na zimu stačiť. :o)
0
0
  • lahileVyzera naozaj dobre...aj my hadam urobime 🙂
    • ounouahoj, vyzera to vyborne, kolko asi vydrzi tato calamada? a sol si nedaval vobec?
      • jamk1
        AUTOR
        @ounou  Nedával som soľ, iba Za oko nakladac ale ten čo sa nesterilizuje. Vydrží nekonečné dlho, pokiaľ sa nežné a nerozda. Mám v pivnici zaváraniny z r. 2014 a nič im nie je.
        • jamk1
          AUTOR
          @lahile  Treba narobiť zásoby, zima bude dlhá.
          • ounousuper, dakujem, urcite vyskusam
            • kvetinka_17vyzera to super 🙂 a hriby nahodou nezavaras?
              • jamk1
                AUTOR
                @kvetinka_17  To je asi telepatia. Práve teraz som telefonoval s jednou susedou, či sa nechystá na hríby a či by mi nenazbierala. Zaváram, len ich nezbieram, lebo kvôli problémom s bedrovým kĺbom sa neodvážim ísť do lesa. Ja zaváram hlavne suchohríby, lebo v mojom okolí všetci čo chodia na hríby tak len dubáky a bedle zbierajú a suchohríby obchádzajú. Ešte z minulého roka mám asi 5 pohárov, tak musím doplniť zásoby. :o)
                • kvetinka_17@jamk1  jej tak sa potom prosim podel o recept, chcela by som tento rok aj ja nejake zavarit, a tiez mavam hlavne suchohriby 🙂
                  • jamk1
                    AUTOR
                    @kvetinka_17  Ja ich robievam tak, že hríby najprv zbavím mechanických nečistôt, potom ich poriadne umyjem v studenej vode a keď sú čisté, tak si pripravím octovú vodu. Na asi tri litre vody, liter octu. Vodu privediem do varu a hríby do nej ponorím na asi minútu a pol - dve a vyberiem. Potom plním do pohárov tak, že okrem hríbov pridávam na kolieska nakrájanú mrkvu, malé kúsky karfiolu a kolieska cibule. Čo je podstatné, do každého pohára ak je 0,6l dám jeden klinček, ak je pohár 0,7l, tak dva klinčeky. Tie dajú hríbom vynikajúcu chuť. Pripravím si nálev zo Zelka, ale viac sladký, to znamená že na 1,75l vody, 0,5l octu, jedno balenie Zelka pridám 0,3 kg kryštáľového cukru. Nálev nechám 5 minút prevrieť a potom je vlastne jedno, či hríby zaleješ teplým, alebo studeným, uzavriem viečkami a 10 minút sterilizujem. Po sterilizácii vyberiem a v plechu na pečenie nechám hore dnom vychladnúť. Zbehnem do pivnice a pokúsim sa odfotiť, ako vyzerajú také hríby maložené podľa tohoto receptu minulý rok. :o)
                    • jamk1
                      AUTOR
                      @kvetinka_17  Pridal som do albumu fotografie nakladaných suchohríbov z minulého roka. :o
                      • kvetinka_17@jamk1 moc moc dakujem, vyskusam 🙂 vyzeraju super, karfiol ani klincek by ma nenapadlo pridat.
                        • jamk1
                          AUTOR
                          @kvetinka_17  Najlepšie vyskúšať, lebo každému chutí niečo iné. U nás sa takto robievaju už generácie. :o)
                          • ounou@jamk1  ahoj, vcera urobena kapusta, dnes ochutnana s domacou zabijackou, jedno lepsie ako druhe 🙂 dakujem za skvely recept
                            • jamk1
                              AUTOR
                              @ounou  To ma teší. :o)
                              Členom od 22. feb 2011
                              85
                              profil používateľa

                              Ďalšie albumy od používateľa jamk1

                              Zobraziť všetky