Septik

Dobrý deň priatelia. Mám v pláne zriadiť septik(dvojkomorovú žumpu). Avšak sa absolútne nevyznám a neviem čo a ako preto budem vdačný za každú jednú radu. Pozemok je rovinatý. Septik bude mať cca 10m2. Ale neviem čo má byť za septikom. Zemný filter(aky?) a aj trativod? V akých rozostupoch má byť septik-zemný filter-trativod? Bude problém so satím opdoadovej vody ak je ilové podložie? Ak áno aké bude najlepšie riešenie? Ďakujem za každú radu.
Odpovedať
Profilova fotka
@tomme dvojkomorovy septik podla tvojich predstav je vodna stavba, v 99% neschvalitelna. Pri jednani s uradom potrebujes projekt a hydrogeologicky posudok, ale aj tak ti vsak/trativod nepovolia. Ak mas dostatocne velky pozemok, uvazuj o korenovej cisticke @jan45, alebo nechaj len uplne jednoduchu zumpu. To konanim prejde.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od tomme:

Dobrý deň priatelia. Mám v pláne zriadiť septik(d…
@tomme septik stačí 3 m3, ste na rovine, na filter musíte prečerpávať na VF, stačí 16 m2, vsak podľa hg posudku, doporučujem projekt
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jan45:

@tomme septik stačí 3 m3, ste na rovine, na filte…
@jan45 Ďakujem pekne Ján. Prepáčte prosím čo znamená VF. Prepáčte som laik. Projekt určite nechám vypracovať. A treba dodržať aj nejaké rozostupy medzi septikom-filtrom/trativodom? Mám totiž celkom maly pozemok. Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od tomme:

@jan45 Ďakujem pekne Ján. Prepáčte prosím čo znam…
@tomme sú tam hygienické vzdialenosti , studňa 10-30 m. od odmu 4 m, od hranice pozemku 2 m. Rieši sa to podľa pozemku , spádov, podložia, ale výsledok slúži dlhoodbo bez nárokov na zložitú obsluhu.
Odpovedať
Nedochádza tu k omylu? "Ale neviem čo má byť za septikom. Zemný filter(aky?) a aj trativod? " Septikom chce nahradiť ČOV?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od frantisekca:

Nedochádza tu k omylu? "Ale neviem čo má byť za …
@frantisekca Áno Septik s biologickým filtrom a trativod
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?