Chránička na optiku - aká hrúbka?

Zdravím, viete poradiť akú hrubú chráničku kúpiť na predprípravu pre optický kábel? Ďakujem.
Odpovedať
@andrew26 Na optiku je osobitná chránička, do ktorej sa optický kábel zafúkava prúdom vzduchu. Tá je hrubá cca 0,8 - 10 mm. https://www.cbelektro.sk/chranicky-na... Keď ti budú zafúkavať len jeden zväzok optických vlákien, tak ti bude stačiť tá tenšia trubička.
Odpovedať
@andrew26 Oprava: 8-10 mm som chcel napísať. Pre viac zväzkov môže byť hrubšia, pre domácnosti stačí tá do 10 mm.
Odpovedať
https://www.elektrostar.sk/e-14996-ie... Napríklad táto bude postačovať? Ďakujem
Odpovedať
@andrew26 presne túto mi dal môj budúci poskytovateľ internetu. Čiže môže byť.
Odpovedať
@purplesticks ďakujem za odpoveď
Odpovedať
Vcera som bol aj ja po chranicku. Problem mam zase...ze ako ju zakopat, lebo mi bude pretinat chodnik (zamk.dlazba). Nejak hlboko nemozem ist, lebo zase je tam voda, kanalizacia a elektrika vsade... Tak premyslam, ze ju dat do ocelovej rury na sirku chodnika, to by zhutnovanie nemalo poskodit. Vobec si neviem predtsavit, ked sa zhutnuje napr. makadam 20 cm vrstva, ze ako hlboko a aka destrukcia je pod tym...a ci vobec?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od andrew26:

https://www.elektrostar.sk/e-14996-ies-od-db-12-0…
@andrew26 V pohode stačí.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od terry25:

Vcera som bol aj ja po chranicku. Problem mam za…
@terry25 Mne ide chránička na optiku v hrubšej chráničke takejto: https://www.murat.sk/produkt/chranick... spolu s elektrickým káblom do domu. Však stačí dať väčšiu chráničku, husí krk, a môžeš dať kľudne aj 0,5 metra pod povrch - pod tým chodníkom. čo na tom, že tam ide voda a kanalizácia. Tá je hádam hlbšie, či? Aj keby to išlo vedľa vodovodného potrubia, komu to vadí? Myslím, že je zbytočné dávať tú chráničku na optiku do ocešovej trubky.
Odpovedať
@terry25 , môže isť v jednej i s el. , optický je tenký a nemá žiaden potenciál,ak tam vojde
Odpovedať
@duzu už mám siete dávno hotové, keby som bol vedel, že jediný provider v obci sa konečne vzchopi na optiku, tak to urobím súčasne. I keď som to mohol urobiť aj tak s nádejou....🤭
Odpovedať
@chrobak7 máš pravdu. Zostala mi tá červená kopoex, dám tú a nebudem teda kopať bagrikom v okolí sieti, ale opatrne ručne aby som neporušil už skôr ťahané siete
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?