Ako ste riešili vrátenie zálohy pre porušenie zmluvy?

Developer, u ktorého sme si rezervovali byt v Rovinke, nám odmieta vrátiť zálohu 100tis SK napriek tomu že zmluvu porušil vo viacerých bodoch, napr nemal ešte ani stav.povolenie a cenu v RZ, ktorá bola garantovaná, chcel v ZoBZ zvýšiť a to dokonca bez písomného dodatku, okrem toho neakceptoval žiadne naše pripomienky, pretože by sa vraj porušila celá koncepcia zmluvy!!! za týchto výrazne nevýhodných podmienok pre nás sme rezervaciu zrušili, teraz nás čaká súdne pojednávanie a ak prehráme, navyše musíme zaplatiť súdne trovy. Má niekto podobné skúsenosti a ako ich riešil?
Odpovedať
ahoj rovinka... chcelo by to vidiet ako bola koncipovana zmluva s developerom, ako boli dojednane tieto zalezitosti. Podla toho, co si napisala, velmi tazko nieco usudit... :)
Odpovedať
ahoj mstora, v RZ bolo že do isteho datumu ich máme vyzvať na uzavretie KZ, my sme ich nevyzvali, ale z dôvodu, že sme medzičasom dostali nejaké peniaze a tak sme chceli radsej byt so zahradkou, co oni samo uvítali, lebo bol podstatne drahší. ďalší dôvod bol, že nám predložili výrazne nevýhodnú zmluvu, ktorú v čase podpisu RZ ešte nemali pripravenú a nám, dôverčivým, ani nenapadlo, že sa v nej nebude dať nič meniť, ved to je nonsens!!! Ved sme sa mali zaviazať v tej ZoBZ že budeme súhlasiť s každou, nijak nešpecikovanou zmenou a navýšením ceny o infláciu, ibaže my sme mali v RZ cenu garantovanú, dokonca sme boli ochotní vyplatiť 90% ceny vopred, bez hypoteky, ak nam daju 10% zlavu. Navyše v zmluve boli nejaké termíny odvíjajúce sa od stavebného povolenia a oni ho v case podpisu zmluvy este ani nemali a dostali ho až o mesiac, ked tie termíny už boli pasé. Si právnik, alebo si sa s niečím podobným stretol aj ty?
Odpovedať
moje reakcie si možeš prečítať aj v regionoch/rovinka, ibaže tam majú iné problémy a poradili mi aby som si vytvorila novú temu, takže preto aj nové meno, aby bolo každému hned jasne že ide o rovinku.
Odpovedať
Profilova fotka
rovinka • 9. sep 2009 o 09:32 (Príspevok bol upravený adminom, lebo nebol v súlade s pravidlom Nevytváraj duplicitné témy) v poslednom čase sme mali 2x po sebe problemy s neserioznym a arogantným správaním developerov, išlo konkretne o nehnuteľnosti v Rovinke, v prvom prípade nám nevrátili rezervačnú zálohu hoci porušili RZ, oni tvrdia že ju neporušili, takže nás čaká súdne pojednávanie. Má niekto podobne negatívne skúsenosti, ktoré skončili na súde a ako to dopadlo? dai • 9. sep 2009 o 09:39 ahoj rovinka, moj manzel zastupuje klientov ktori maju podobne problemy ako ty - da sa to len sudnou cestou - dost dlho trva natahovanie sa s nim, ale aspon nieco robis a nakoniec vyhrava klient - pokial je to teda taky pripad ako ty popisujes tak by si urcite vyhrat mala... mala rada - predtym ako zacnes spolupracovat s nejakym developerom, najskor si ho prever ( jeho vypisy, realizovane stavby, spokojnost klientov - dnes uz vies vsetko najst na webe... my sme kupovali novostavbu 2x od dvoch roznych developerov a nemali sme ziadne problemy ( raz oneskorenie odovzdania, vyjednali sme zato zlavy v inych platbach... ) - ale bol to v kazdom pripade seriozny developer rovinka • 9. sep 2009 o 11:27 takže dobre vedieť / riešil aj byty v rovinke? / a v pripade potreby sa možem obratit na tvojho manžela? je mi jasne že pravda je na nasej strane, ale čo ked ovplyvnia sudcu? my sme zo Senca a sud bude v inom meste, tam kde sidli firma, takže lokalpatriotizmus niekedy veľa zaváži.
Odpovedať
my sme mali podobnu skusenosť, sudny spor sme vyhrali, ak chces bližšie info, pošli IP
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Profilova fotka
Ahoj Rovinka, vyriesilo sa to uz? mozes prosim ta povedat u ktoreho developera/v ktorom projekte to bolo? my teraz rozmyslame o kupe bytu v projekte rovinka nove centrum, tak dufam ze sa tiez nepopalime.. vdaka za odpoved
Odpovedať
tam by som ja osobne byt nekupovala, vyzera to tam ako na sidlisku a je to blízo hlavnej cesty, teraz je množstvo ponuk, je z coho vyberat....v každom prípade si developera poriadne preverte, popýtajte sa ludí čo už bývajú atd
Odpovedať
Profilova fotka
dik..no ja mam pocit ze vsade je nieco.. najst nieco naozaj kvalitne a cenovo unosne sa mi zda byt dost tazke.. ale to nie je nic nove, ze ano:) v rovinke sa nam paci este jedna novostavba v malom trojbytovom dome, myslim ze to staval ten isty podnikatel (vraj fyz. osoba, nie s.r.o) ktory staval tuto radovku http://m2.zoznam.sk/predaj_rovinka_ro..., poznate to niekto? (tusim staval aj trhove polia - tieto byty http://www.hoffmannreal.sk/hot4.htm) dakujem vopred za info
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?