Skladba podlahy - Tvarovky iglu

Dobry den, do domu z 60tych let z palene cihly na betonovem zakladu bych rad udelal novou podlahu v mistnosti 4.58 x 5.12 za pouziti tvarovek iglu s kominovym efektem pro odvetrani vlhkosti. Podlahu jsem vybral do 45 cm... ted je tam hlina. Poradi mi nekdo prosim, jake vrstvy a jak hrube tam naskladat, aby se uplne nahoru mohlo dat vodni podlahove vytapeni a dlazba? Idealni by bylo, aby to cele veslo do 45 CM a bylo to co nejefektivnejsi. Nebo mam kopat jeste hloubeji? No a jestli se tady najde nekdo kdo podobne veci umi delat a je nekde z okoli Noveho Mesta nad Vahom, rad zaplatim 🙂
Odpovedať
Profilova fotka
V tejto faze by som este oskrabal steny nech bordel napada na hlinu. Ja aom podobne vybral ako ty len menej hlboko. Posypal som to strkom a cez okno raketou beton cca 10cm. Nasledne natavil ipu az pate muru a vyrobil vanicku. Piplacka ale dalo sa to. Potom podlahovy polystyren podla toho kolko potrebujes na poter s kurenim. Folia kari siete podlahovka a natahiahol som v tom aj kable na zasuvky a vypinace a zapoteroval. Ziadne iglu ani ine somariny ktore ked komplexne nedotiahnes tak nemaju vyznam. Ved si poloz otazku kam to bude odvetravat?
Odpovedať
@wolodymyr... Diky za reakci...Odvetravat by se to melo kominem... Nasavani z jedne strany a odtah z druhe(viz obrazek). Ja o tom iglu systemu cetl pomerne dost, jen si nejsem uplne jisty, co dat na nej a v jakych hrubkach, aby to izolovalo teplo a zaroven mi to veslo do te hloubky 45cm. Ty informace jsou na internetu dost rozdilne.
Odpovedať
Profilova fotka
@flexroad súhlas s wolodymyr, iglú sa používajú kde nie je izolácia pod múrmi, tú máte a komínový efekt viac ochladí ako zachráni.
Odpovedať
Profilova fotka
@flexroad takto som si to predstavoval ale kks byvat s nutene vetranou podlahou by som sa nedoplatil za kurenie. Ty mas patu muru izolovanu tak naco vymyslat ked je riesenie ako som ti popisal a funguje ak sa pohras s ipou. Ja som to robil s kolegom a ani jeden z nas ipu nenatavoval a zvladli sme to dokonale akurat som si zabudol prezut fajnove novucicke tenisky a padli za obet 🤣
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?