Podmurovanie terasových dverí - Purenit alebo Porfix?

Prosim Vas poradte, co je lepsie dat ako podmurovanie HS terasovych dveri? Purenit alebo porfix? Niekto nam radi dat purenit a niekto zase, ze nie je dobry, ze je za prve drahy a za druhe mensie izolacne schopnosti ako porobeton. A este nam bol odporuceny compact foam. Budem rada za kazdu dobru radu. Dakujem
Odpovedať
Nam jednoznacne odporucali purenit. Znizenie tepelnych mostov vacsie ako u profixu. Ale mas pravdu, je drahy.
Odpovedať
@compra no neviem, ytong lambda ma lambda 0,077 a purenit 0,8...
Odpovedať
A teda ytong sa sice nespominal. Ale porfix p2 400 ma lambda 0,083. Takze rozdiel je medzi uvedenymi podla mna minimalny.
Odpovedať
@matkinamamina ten kto ti tvrdí :"a za druhe mensie izolacne schopnosti ako porobeton" ťa klame a taktiež compact foam môže mať horšie vlastnosti ako puren (purenit) v závislosti od typu ( toto ber ako by mali podobné, lebo aj compact foam má rôzne vlastnosti). Zvolil by som Purenit, kvôli lepším parametrom nasiakavosti okrem iného.
Odpovedať
@compra @slavoslav dakujem, uz sme si to dali nacenit slovaktualu, tak to vychadza na 595eur aj s pracou , ale tak ak to ma byt najlepsi material a dobre urobene, asi sa oplati priplatit, dakujem vam
Odpovedať
@matkinamamina Neoplati, vo vasom zivote sa tato "investicia" uz nevrati.
Odpovedať
@matkinamamina to či sa oplatí priplatiť je už na investorovi, ja som pojednával o vlastnostiach. Ak chceš šetriť daj tam kľudne ten ytong lambdu (tepelno technické vlastnosti má skoro rovnaké) ale nesmieš zabudnúť, že ytong je narozdiel od purenitu nasiakavý a tento detail nepatrí z pohľadu izolácie najjednoduchší na realizáciu a pri vysokej pravdepodobnosti zlého riešenia detailov na Slovenských stavbách je tu isté riziko. @dgerzo @danculd ja by som zvážil invetíciu napr. do kúrenia, tiež sa to už nikdy nevráti, len to žerie peniaze :-)
Odpovedať
@slavoslav No, len uplne bez kurenia to v nasej zemepisnej polohe akosi nejde a preto kurenie prinasa velmi citelnu investiciu do zvyseneho komfortu. Avsak ten purenit namiesto porobetonu nebude absolutne nijako citelny, okrem citelne prazdnejsej penazenky. Ak ma byt problem zle prevedenie hydroizolacie a nasledne vzlinanie vlhkosti, tak ten kusok tvarnic pod oknom bude najmensi problem.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Hlavne ide o to čo vám vlastne dodávateľ okien ponúka pod názvom Purenit. Či len podkladné profily z Purenitu, alebo sendvičový podkladný profil z Purenitových dosiek s vloženou PIR izoláciou, ktorý je určite tepelnotechnicky lepší oproti obom predošlým variantám. YTONG Lambda by som určite nepoužíval pri HS profile, je to blato, ktoré nie je ideálne pre sústredené zaťaženie od dištančných podložiek. Ak už pórobetón, tak niečo s väčšou pevnosťou ( YTONG Univerzal alebo Statik) kde už tepelnotechnické vlastnosti nie sú také dobré ako u Lambdy, teda ani rozdiel voči Purenitu s lambdou okolo 0,8 W/(m.K) nie je tak malý a lineárny tepelný most prahom je o niečo väčší, ale je to najdostupnejšie cenové riešenie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?