Solárny ohrev bazéna

Ahojte, aké máte prosim skúsenosti so solárnym ohrevom bazéna? Plánujeme bazén s objemom do 5700litrov, ale na 3m ohrevne platne už nemáme miesto. Vyhreje dobre aj menší ohrev? Ide mi hlavne už o august, ked sú noci studensie a keďže bazén nie je celý deň na slnku, tak už to nestíhalo ohrievat a voda bola aj po obede už studensia a dlho som v nej nevydržala. Ďakujem :)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od 4lex:

Ahojte, aké máte prosim skúsenosti so solárnym oh…
@4lex 3m ohrevné platne? To je čo? Fyzika nepustí. Je ľahko spočítať koľko energie je potrebné na ohrev xy litrov o xy stupňov, to je zo základnej školy. A stačilo len čítať, je tu o tom dosť diskusií... https://www.modrastrecha.sk/forum/baz... Atď, atď ...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od frantisekca:

@4lex 3m ohrevné platne? To je čo? Fyzika nepust…
@frantisekca ja som sa pýtala hlavne na konkrétne značky a typmi, s ktorými je človek spokojný v roku 2024 a nie v roku 2016 kde som našla dáke diskusie. Ta 3 komentárova diskusia mi fakt veľmi nepomohla. Prepáč že som sa dovolila niečo sa opýtať na tomto velmi vytazenom fóre, kde vznikla jedna diskusia za dve hodiny :)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od 4lex:

@frantisekca ja som sa pýtala hlavne na konkrétne…
@4lex fyzika v roku 2016 je rovnaka ako v roku 2024. Ked ludia citaju, tak nemusi vznikat viac nezmyselnych diskusii za jednotku casu.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od 4lex:

Ahojte, aké máte prosim skúsenosti so solárnym oh…
@4lex kolegove maj pravdu proste k ohrevu potrebujete nejakou plochu ktera je hlavnim faktorem. Ja realizoval svepomoci minuly rok na 25m3 mam cca 4.5m2 panelu bohuzel na pergolu se mi vic neveslo, ideal by bylo 6+ ale i tak jsem se dostal s vodou +2-4stupne nez bez. Ale k udrzeni teploty je hlavne nutne bazen na noc zakryvat.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od 4lex:

@frantisekca ja som sa pýtala hlavne na konkrétne…
@4lex Aký rok 2016?? Tá diskusia je spred 2 rokov, odvtedy sa ani u mňa nič nezmenilo. Aké konkrétne značky chceš? Je jedno, akej značky je solárny ohrev, 1m2 ohreje rovnako každá značka. Na 5 - 6 m3 vody ti 3m2 solárneho ohrevu nebude stačiť. To ti ohreje za celý deň tak max. o 2 -4 stupne. Na tak veľký bazén potrebuješ už riadny elektrický ohrev alebo tepelné čerpadlo. Solárny ohrievač na konci sezóny vyhodíš. Takže zhrnuté a podčiarknuté - žiadna značka solárneho ohrevu ti pri tak malej ploche nevyhreje tak veľký bazén.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od raziel628:

@4lex kolegove maj pravdu proste k ohrevu potrebu…
@raziel628 ja sa nehadam ze nemajú pravdu, len som sa čudovala, ze tak podráždene reagovali 🤷‍♀️ ale vedel by si mi prosím poslať fotku ohrevu, ak to máš fakt na pergole? Ďakujem :)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od 4lex:

@raziel628 ja sa nehadam ze nemajú pravdu, len so…
@4lex ona to neni uplne pergola ale zastresena udirna/grilovaci misto. Panely jsou chyceny nerezovoj paskou a nechavam celorocne (po sezone pouze vypustim)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?