Zúženie bezpodielového vlastníctva. Poraďte ako na to?

Ahojte. Potrebujem poradiť ohľadom zúženia bezpodielového vlastníctva. Sme manželia a ideme kupovať dom. Spolu sme sa dohodli aby bol dom napisani na mne. Chcela by som vedieť či to zúženie musime u notára podpísať po podpísani kupno-predajnej zmluvy a pred vkladom do katastra alebo aj pred podpisom kupno-predajnej zmluvy. A ešte by som potrebovala poradiť ako by mal vyzerať ten návrh alebo dohoda o zúženi bezpodielového manželstva. Ďakujem veľmi pekne za rady :-)
Odpovedať
a nemusí to povoliť len súd??
Odpovedať
@gabika.mato zuzenie bsm vo vasom pripade bude vyzerat tak, ze najskor pojdete k notarovi a poziadate ho, aby vyhotovil not. zapisnicu o zuzeni bsm na kupu danej (konkretnej) nehnutelnosti. potom poriesite kupu a ked budete davat navrh na vklad do kat. nehnutelnosti, tak ako jednu z priloh date aj original tej not. zapisnice. bez nej vam kataster vklad nepovoli
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@tin007 a ako je to ked už niekto nehnutelnost nadobudol, je v bsm, a chce po dohode aby vlastnictvo patrilo len jednemu z manželov..? dakujem ti
Odpovedať
@katarinka2010 bojim sa, ze to, za sucasneho pravneho stavu, nie je mozne (pozri http://podnikanie.etrend.sk/podnikani...)
Odpovedať
@tin007 no super ..
Odpovedať
@tin007 dakujem ti
Odpovedať
nie, dohodu o zuzeni BSM robi notar notarskou zapisnicou /cca150Eur co viem/ a nemusi uz potom schvalovat sud, dava sa potom s kupnymi zmluvami na kataster a katasre zapise na LV iba jedneho z manzelov. pokial uz niekto vlastni nehnutelnost v BSM a chce ju dat iba na jedneho, no to je problem, nakolko zuzenie sa da robit iba na nehnutelnosti nadobudnute do buducna, nie uz zapisane. neviem,snad niekto fundovane poradi, ale okrem darovania niekomu, ktory to potom daruje jednemu z manzelov kamarata pravnika nic rozumne nenapada. ale to je dost divocina, tak snad tu padne lepsi napad.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?