Zrusenie poistky na RD

Ahojte ak mame hypo uver v banke ale v inej institucii poistku na dom(proti zivelnym pohromam) ktora bola podmienena pre ziskanie uver mozem takuto poistku zrusit? (uver brany cca 2 roky dozadu) dakujem za info pripadne postrehy. A vlastne preco ju nechcem platit: v pripade udretia blesku: nemame hromozvod a asi ani nikdy nebudeme mat ma ho sused a je vyssie polozeny ako my... privalova voda nehrozi jedine ze by vypustili bazen= Liptovsku Maru spolu s Oravskou priehradou atd atd proste mne osobne sa to zdaju vyhodene peniaze von z okna
Odpovedať
Profilova fotka
@mig12 Neviem či je to dobrý nápad ..Čo ak nedajbože vyhorite...zostane Ti iba hypotéka. .Zákon schválnosti je že teraz platíte nič sa nestalo a zrušite zmluvu a bum... @mig12 Ak na tom trvate,treba sa opýtať priamo V poisťovní,banke..každá hypo má svoje podmienky iné. ..
Odpovedať
@mig12 v poistovni ti podpisali vinkulaciu, ktoru si doniesol do banky..ak sa nemylim. Ked poistku zrusis, zrusis ochranu pre banku, ze keby sa nieco stalo dostanu peniaze z poistky. Oni nebudu skumat tvoje subjektivne pocity, ze sa poistne udalosti nikdy nestanu a mozes mat vazny problem.
Odpovedať
@mig12 Poistku nezrušíš bez súhlasu banky a keď je úver podmienený poistkou, tak ti banka súhlas nedá...
Odpovedať
Profilova fotka
Dá sa poistiť len proti niektorým rizikám. Zrušením poistky by ste porušili zmluvu tým pádom môžu byť od banky vysoké sankcie. Poistka na dom býva okolo 100€ na rok to nieje veľa.Stačí vám poistenie budovy zariadenie banky nevyžadujú poistiť.
Odpovedať
dakujem za vysvetlenie ok poistku necham tak ako je nejdem spekulovat
Odpovedať
Ale mozete si poistit dom u inej poistovne ak najdete nieco lacnejsie a asamozrejme vinkulaciu preniest na novu poistku. Samozrejme vsetko iba so suhlasom banky.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?