Zodpovednosť finančného poradcu

Je finančný poradca zodpovedný za to, že ma uviedol do omylu resp.môžem tvvdiť, že ma oklamal? Jedná sa o to, že mal som uzatvorenú havarijnú poistku, ktorú som chcel vypovedať. Kontaktoval som svojho poradcu a ten ma informoval, že sme už premeškali lehotu, ale navrhol mi ako sa to dá riešiť. Vraj ak nezaplatím za poistku, tak podľa zákona mi poistka prestane po dvoch mesiacoch automaticky platiť. Veril som mu a riešili sme to tak. Lenže, po troch mesiacoch mi došiel opäť šek na ďalší kvartál, opäť som ho kontaktoval a poradca ma ubezpečil, že to tak naozaj je. že si to i preveril cez kontakt v poisťovni a tam ho ubezpečili, že zmluva je neplatná už. Všetko mám i písomne, teda našu komunikáciu cez e-mail. Lenže aké bolo moje prekvapenie, keď som opäť dostal šek.. telefonoval som sám do poisťovne a tam mi povedali, že zmluva je stále platná a ja budem povinný uhradiť dlžnú čiastku. Môžem si teda túto čiastku vymáhať od fin. poradcu, keďže vedel, že o poistenie už nemám záujem a medzitým som uzavrel iné , lacnejšie poistenie?
Odpovedať
Profilova fotka
Skusit to mozete ale podla mna neuspejete. Okrem toho je jedna z elementarnych veci pri zmluvach ze zmluva sa automaticky neukonci pri jej neplateni, ale vypovedou ..
Odpovedať
Ale je pravda, že v zákone sa o tom píše, že ak nie je uhradené poistné, tak automaticky zaniká po 3 mesiacoch(hore som uviedol omylom 2 mesiace). Viem, ze treba standartne pisat výpoved, len tú dobu sme premeskali. Ale pre mna je na to financny poradca poradcom, ze má poradit. Ked by povedal, ze nedá sa to, beriem to.Len on navrhol tuto moznosť.
Odpovedať
Čo sa týka poradcu tam asi neuspejete. Ale presne takto som ja ukočil PZP pred vyše rokom. Platil som štvrťročne a nie po troch mesiacoch ale po mesiaci od termínu splatnosti poistného so mňou poisťovňa ukončila sama zmluvu. Doplatil som len alikvótnu časť teda za ten mesiac ktorý mi podľa zákona ešte ručili aj napriek nezaplatenému poistného. Odporúčam prečítať zmluvu tam to musí byť uvedené,ako postupuje poisťovňa pri neplatení. Je to vlastne ochranná doba pre klienta aj keď nezaplatím som poistený. Bola to Axa a prešiel som do Genertelu.
Odpovedať
Poistovna postupuje tak,ze po nezaplateni poslednej splatky vvypovie zmluvu po troch mesiacoch. Len tym, ze som poistku platil 1/4 rocne, poistovna poklada az 4 splatku za poslednu. Co v podstate poistovni neberiem, i ked ten zakon sa da vysvetlit dvojako. Ale nic nemeni fakt, ze moj poradca mi to mal povedat, ked uz mi radil ako zmluvu ukoncit..
Odpovedať
@jjimmy podľa môjho názoru s úhradou dlžnej sumy poisťovni neuspejete, je to váš záväzok ktorý vám vyplýva z platnej zmluvy.. skôr keby ste za meškanie platili nejakú sankciu, tak tu by možno stálo za pokus vymáhať od finančného poradcu ako škodu ktorú vám spôsobil svojim nesprávnym poradenstvom..
Odpovedať
@zabka88 to je to o co mi ide. ja rozumiem poistovni, ze od mna tie peniaze pozaduje a som si vedomi, ze ich budem musiet uhradit. Ide mi, ako ste napisali o to, ze podla mojho nazoru je za to zodpovedny fin. poradca.
Odpovedať
...len dalsia sranda ktoru ti este nikto nepovedal je ze ta nova poistka ktoru si uzavrel je viacmenej neplatna. Preco ??? Lebo podla zakona aj ked prestanes platit poistku - z dovodu neplatenia ti zanikne poistenie avsak Poistna zmluva - zmluvny vztah TRVA NADALEJ. Novu poistknu MUSIS uzavriet s TOU ISTOU POISTOVNOU. Sranda - ze. Vitaj na Slovensku. Podrobnejsie info: Výpoveď poistnej zmluvy Výpoveď PZP sa striktne riadi ustanoveniami Zákona o povinnom zmluvnom poistení a Občianskeho zákonníka. Povinné zmluvné poistenie je možné vypovedať písomne, pričom výpoveď musí byť doručená poisťovni najneskôr 6 týždňov pred koncom poistného obdobia, ktorým je technický alebo kalendárny rok. Zákonné poistenie de facto nemôže zaniknúť nezaplatením poistného. V zmysle zákona síce poistná zmluva PZP je ukončená výpoveďou zo strany poisťovne pre neplatenie poistného, avšak poistník je zo zákona povinný uzatvoriť si novú poistnú zmluvu na povinné zmluvné poistenie v tej istej poisťovni na zostávajúcu časť poistného obdobia. Povinnosť doplatiť nezaplatené poistné z predchádzajúcej zmluvy pritom zostáva. Ak si poistník medzitým uzatvoril povinné zmluvné poistenie u iného poisťovateľa, takéto poistenie je neplatné; vo väčšine prípadov za takéto porušenie zmluvy PZP a poistných podmienok hrozí poistníkovi pokuta
Odpovedať
....Predchadzajuci komentar sa vztahuje na PZP a nie na havarijne poistenie. Nevsimol som si - sorry a uz to neviem upravit.
Odpovedať
@jjimmy ak ti poisťovna vyrubi nejaké penále za to že si neplatil poistku, tak to skús...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?