Zmluva so stavebnou spoločnosťou

Profilova fotka
Dobrý deň, ja by som sa chcela opýtať, či je možné, že keď si najmeme na prestavbu domu stavebnú spoločnosť, dať do zmluvu aj dátum dokončenie prestavby. Lebo by sme bolo neradi, keby sa nám tá prerábka zbytočne predlžovala.
Odpovedať
Prečo by to možné nebolo ? Záleží len na dohode s firmou, ktorá Vám bude prestavbu robiť, takže táto otázka by mala smerovať skorej na nich, či takúto vec budú akceptovať, a či to podpíšu. Ak hej, treba k tomu zapísať do zmluvy aj nejaké sankcie, ktoré budú plynúť z toho, keby to na čas nespravili ...
Odpovedať
@dima ano je to mozne. Nam co stavala firma to dokonca sama dala uz do navrhu zmluvy. Je to o serioznosti, ze nieco co slubia aj garantuju.
Odpovedať
ale ako hovorí lubk0, tak aj so zmluvnými pokutami, samotné stanovenie termínu ukončenia prác totiž pre stavebnú firmu nepredstavuje žiadny tlak. Musí byť presne zakotvené, že za každý deň omeškania sú povinní zaplatiť zmluvnú pokutu v určitej výške ( napr. 100euro). A nenechajte sa presvedčiť, že je to vybavené, ak by tam boli úroky z omeškania. Na tie totiž máte nárok tiež ( paralelne so zmluvnou pokutou) a vyplývajú zo zákona. Ak by si mala záujem môžem ti zmluvu posúdiť.
Odpovedať
keď sme robievali po stavbe tak sa nám vyskytlo pár takých prípadov, kedy firma bola v spore práve s objednávateľom. Išlo o to, že mali stanovený termín, do kedy sa to má a čo konkrétne zrealizovať. No vyskytlo sa niečo a objednávateľ ešte to urobte ešte to a tak sa týmito prácami natiahlo až sme prešvihli termín. Problém bol potom v tom, že keby sme neboli realizovali aj tie "vedľajšie" práce čo od nás vyžadoval, stihli by sme to. Nakoniec to skončilo na súde a neplatila firma žiadne penále z omeškania. Tak aj na toto pozrieť.
Odpovedať
Profilova fotka
Ak chcete termín tak v prvom rade vy musíte firme predložiť súpis všetkých požadovaných prác ,a potom sa pýtať dokedy to napísané urobia,sú schopný urobiť.Zároveň je si treba uvedomiť ,že ak budete moc tlačiť na termín môže to stáť viac €.Pri prerábke je to vždy veľmi ošemetná vec ,ťažko presne definovateľná v zmluvách.Pretože v,ždy sa niečo vyskytne čo nik nemohol predpokladať.Ale byť vami tak by som určite na nejakom termíne trval.To samé ak je to rozsiahlejšia rekonštrukcia termíny vyplácania peňazí za priebežne vykonávané práce.Ich kontroly a preberania jednotlivých diel a prác.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?