Zmluva o nájme bytu + plomba vyznačená na základe V

Ahojte, chystame sa prenajat byt a chcel som si overit ci prenajimatel ma vo vylucnom vlastnictve byt, tak ako je uvedene v zmluve. Na katastri som vsak zistil, ze osoba uvedena v zmluve nebola zhodna s tou uvedenou katastri a pod danym bytom som nasiel nasledujucu informaciu: PLOMBA VYZNAČENÁ NA ZÁKLADE V - XXXXX/2013 A v dodatkoch: Záložné právo v prospech Tatra banka, a.s. (IČO ...) na byt č...., podľa V-ZZZZ/13 zo dňa 14.05.2013 Niekde som nasiel ze to znamena, ze sa deje zmena vo vlastnictve ale chel by som si byt isty. Zajtra planujem zavolat na kataster a spytat sa na dany byt. Ak mate s niecim podobnym skusenosti, bol by som vam vdacny za rady :)
Odpovedať
Dobrý deň, vyzerá to tak, že sa zapisuje vlastnícke právo v prospech ešte nie je isté koho. Na katastri Vám po telefóne nič nepovedia ( aspoň by nemali, lebo nie ste účastník konania). S uzavretím nájomnej zmluvy počkajte až do zápisu vlastníka na LV, inak by bol tento úkon aj tak predčasný, keďže nájomnú zmluvu by mal uzavrieť v mene prenajímateľa vlastník a daná osoba ním bude až dňom povolenia vkladu vlastníckeho práva v katastri.
Odpovedať
@lilian1978 dakujem vam pekne za odpoved, mohol by som v tomto pripade poziadat majitela o preukazanie sa kupnou zmluvou, pripadne ziadostou o zapis do katastra? Boli by tieto dokumenty postacujuce?
Odpovedať
@mato321 Zavisi od Teba, co je postacujuce:-) Ked budes vidiet kupnu zmluvu, navrh na vklad (potvrdeny katastrom), pozri aky ma datum. Kataster ma 30 dni na zapis vkladu, teraz sa uz na webe obnovuje denne, takze mozes aj par dni pockat, kym bude zapisany novy vlastnik aj na LV... Pripadne ak vies cislo plomby, pozri v casti 'Katastralna konanie - Informacie' (vlavo), a zistis, ze kedy bola vklad podany, v akom je stave - ci nahodou nebolo prerusene konanie...
Odpovedať
@radog dakujem velmi pekne za informacie
Odpovedať
Profilova fotka
@mato321 Nemusí to byť hneď zmena vlastníckeho práva. V - je označenie vkladu a v prípade banky, sa môže jednať o ťarchu - t.j. ručenie tou nehnuteľnosťou pre úver. ;-)
Odpovedať
suhlasim s ve-ky
Odpovedať
Ve-ki ma pravdu, zrejme si na byt dotycny vzal hypoteku.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?