Zmluva o budúcej zmluve pri predaji bytu

Prosim vedel by mi niekto mrknut na ZoBZ,predavame byt na ktorom je hypo,kupujuci si beru tiez hypo.Realitka mi dnes poslala zmluvu na precitanie,len chcem vediet ci tam je vsetko co by malo.Dakujem
Odpovedať
predstavujes si to velmi jednoducho, predavas byt za niekolko 10tisic eur, takze treba najst aj 100 euro na pravnika. ZOBZ je pomerne zlozita vec a pokial ti to robila realitka tak je to urobene na 99% zle.
Odpovedať
@josefpihrt nestras tu ludi prosimta. neviem odkial si prisiel na tych 99%. samozrejme, ze sa najdu realitky, ktore robia zmluvy "na kolene", ale vacsina z nich ma pravnika. kazdopadne suhlasim s tym, ze treba si najst pravnika, ktory sa venuje prevodom nehnutelnosti a pozrie sa nato.
Odpovedať
Profilova fotka
@trevize ja suhlasim s @josefpihrt - este som nevidela dobre spravenu zmluvu cez realitku
Odpovedať
@kaktusik007 zato ja nemozem :-) ale stojim si za tym, ze hadzat vsetkych do jedneho vreca je nezmysel. v konecnom dosledku ani ten pravnik nie je garanciou, ze zmluva bude dobra.
Odpovedať
@trevize takze takto: Zmluva o buducej zmluve, ktoru davaju realitky byva casto oznacena aj ako rezervacna zmluva. Prvoradym ucelom tejto zmluvy nie je uprava prav a povinnosti kupujuceho a predavajuceho, ale zabezpecenie provizie pre realitku. Klasicka situacia ako priklad - po vyhotoveni znaleckeho posudku sa ukaze, ze nehnutelnost ma pravne vady, ktore sice nebrania samotnemu scudzeniu, ale pre banku predstavuju riziko a tak nie je mozne nou zabezpecit uver. Kupujuci pochopitelne nemaju nic ine cim by uver zabezpecili takze transakciu nemozno realizovat. Problem je na obidvoch stranach - nikto nerealizoval transakciu okrem realitky, ktora sa tesi z 2.000 euro. Najvacsim problemom realitiek vo vseobecnosti je, ze neobhajuju zaujmy ziadnej strany. Mna nemoze pravne zastupovat niekto, koho zaujmy nie su totozne s mojimi, resp. ktory nezodpoveda za sluzby, ktore mi poskytne. A to ani nehovorim o tom, ako realitky bez hanby uvadzaju, ze poskytuju pravny servis. Za to by mali ist zaradom oznamenia na prokuraturu za neopravnene podnikanie. Ale to sme sa uz dostali niekam inam.
Odpovedať
@josefpihrt nema vyznam tu o tom debatovat. ja nepopieram, ze sa najdu take realitky co to robia Vami uvedenym sposobom. ale vy vsetkych hadzete do jedneho vreca. vy hovorite, ze neobhajuju zaujmy ani jednej strany, ja hovorim, ze je v zaujme realitky aby boli obe strany spokojne. pretoze ovela viac obcodov spravi realitka vdaka pozitivnej referencii. a zle meno sa dnes siri velmi rychlo.
Odpovedať
Profilova fotka
@trevize suhlasim... su realitky, v ktorych robia fuseri, ale to je vo vsetkych oblastiach... kazdopadne by sa konecne mali spravit licencie pre realitky, aby to nemohol robit kazdy, potom su problemy ake su... ale netreba hadzat vsetkych do jedneho vreca... ja sa stretavam s realitkami strasne casto a vacsinou som dobre obisla... nemala som problem, ale ja si viem aj zmluvy aj vsetko pozriet aj urobit sama...
Odpovedať
realitna cinnost je viazana zivnost. ale ten kto vymyslal podmienky zivnosti pochadza asi z marsu. su absolutne mimo. so vzdelavanim a licenciami suhlasim.
Odpovedať
@josefpihrt Nemozem s tymto tvrdenim suhlasit. Realitna kancelaria ma narok na odmenu az zrealizovanim obchodu (prevdom prav na noveho majitela), nie podpisanim buducej kupnej zmluvy. Vacsinu realitiek, ktore poznam, tak im neprepada zaloha, ak si to jedna zo stran rozmysli. Ta suma pripada poskodenej strane. Realitna kancelaria si uctuje poplatok za vynolezenu pracu a tu si strhne z tej sumy. Zvysok sa vyplaca poskodenej strane. Je mozne, ze existuju aj realitky, ktore nefunguju na serioznom principe, ale ak im to ludia podpisu.... Vsetko treba citat, kazdu zmluvu. Realitne kancelarie nemozu samozrejme poskytovat pravny servis, ale maju svojho pravnika na externu zmluvu, ktory pre nich vyhotovuje zmluvy. Alebo si to robia sami. Na 90% zmluvy od pravnikov a notarov nestoja za nic. Nemyslia na milion veci, ktore zmluva ma obsahovat. Ich zmluva len obsahuje formalne nalezitosti podla zakona, to je vsetko. Netreba zovseobecnovat. Ani lekari nie su vsetci rovnako kvalitni a to teda chodia vsetci do rovnakej skoly a mali by byt.
Odpovedať
@compra realitka ma narok na odmenu vtedy kedy si to dohodne v tej super rezervacnej zmluve. Vacsinou je to tak ako hovorim ja, ale ved napokon si tu precitaj forum, najdes tu desiatky pribehov, kde vyplakavaju ludia, ze zrazu banka ohodnotila nehnutelnost nizsie, oni nedostali uver a prisli o 2000 euro. Je to uplna klasika a robi to 99% z nich. Pravnik je kazdy, na nase prtave slovensko tu mame 6 pravnickych skol, ktore za peniazky chrlia absolventov. Notar je nad stranami a ak chcem dobru zmluvu tak nepojdem za nim ale za advokatom, ktory bude hajit moje zaujmy. A to, ze realitky spolupracuju s advokatmi to suhlasim. Ale na to aby chranil ich zaujmy a nie zaujmy klientov. Staci sa nad tym zamysliet, obchodne zakonitosti nepustia. Realitka potrebuje aby sa obchod za kazdu cenu zrealizoval a nie aby ho nejaky pravnik komplikoval. Nehovoriac ze za tie pokutne pravne sluzby nijakym sposobom nezodpoveda.
Odpovedať
@compra este taky pekny ilustracny priklad je napr. tu: http://www.modrastrecha.sk/forum/zmlu...
Odpovedať
@josefpihrt tiež sme takto pred rokom dopadli, totálne nás obtiahli a prišli sme o nemalé peniaze, môžem vymáhať súdom a to ma bude stáť ďalších kopec eur , už teraz by som zmýšlala inak, ak by som aj konečne našla to čo chcem a nedalo by sa dohodnúť rozumne, že záloha len do banky za podmienok, že mi ich aj vráti ak mi nedajú hypo, oželela by som kúpu a hladala ďalej , ak predávajúci nástojí len na RK a zálohe, itak ako to bolo aj u nás, ide podľa mňa zaručene o podraz a zhrabnutie min. provízie, nikto nevie zaručiť, či banka hypo dá alebo nie. Zajtra ma čaká dohoda s predávajúcim, tak dúfam sa dohodneme bez zálohy a zmluvy cez právnika, veď obaja sme škodný ak to nevýjde, ja viem do týždňa od podania, že hypo prešla alebo nie, tak si nemyslím, že predávajúci až tak prerobí za ten čas. Nie sú to rožky za pár centov.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?