Zmena vlastníka nehnutelnosti

Rodičia mi darujú pozemok , s priateľom nie sme ešte zosobášení.Situácia je taká ,že ideme stavať dom s priateľom, svadbu máme budúci rok.Lenže rodičia,kým ešte nie sme zosobášení nechcú prepísať pozemok aj na priateľa.Rozmýšľam aj nad tým,že keď mi to darujú,tak potom ja to prepíšem aj na priateľa,aby sme boli vlastníkmi obaja,lenže to by zase nebolo fér voči rodičom..Je tu niekto kto riešil takúto situáciu? Ďakujem za všetky odpovede..
Odpovedať
nechaj rodicov nech ti pozemok daruju. Dom si postavite s priatelom spolu. Vysledok bude : pozemok iba tvoj. Dom budete mat BSM. bude aj on spokojny lebo dom uz budete mat spolocne. Ze pozemok je iba tvoj by mu vadit nemuselo a nemalo.
Odpovedať
Ale pred sobášom ideme riešiť aj hypotéku..Nebude tam problém že pozemok je len môj?
Odpovedať
@nre223 nie, ziadny problem s tym nebude ze je iba tvoj.
Odpovedať
Môžme byť spolu na stavebnom povolení aj keď on nie je vlastník??
Odpovedať
@salkovic ĎAkujem krásne
Odpovedať
@nre223 to uz budete riesit ako manzelia, a samozrejme ze nemusi byt vlastnik pozemku. Ved si tu situaciu predstav vo vacsom casovom rozpati, je uplne bezne ze niekto ma pozemok dlhe roky potom niekoho najde , zoberu sa a zacnu stavat az ako manzelia, nie ste v tomto nijak specialne vynimocni
Odpovedať
@salkovic nie, to ideme riešiť už teraz .
Odpovedať
@nre223 idete brat hypoteku na financovanie coho? a co chcete zalozit? kedy je plan cerpania? kedy je plan svadby?
Odpovedať
@salkovic ideme stavat rodinny dom, chceme zalozit rozostavany dom.. hypoteku chceme riesit v januari..svadba bude v juni.
Odpovedať
@nre223 ok, cize do hypo mate pol roka, do svadby este vyse roka, tym padom mate vlastne zdroje na rozostavanie spolocne a dalej pojdete postupne financovanie cez hypoteku. Pokial mate hotovost tak da sa aj takto, stale tam nie je ziadny problem s pozemkom. Skor vidim problem s podielovym spoluvlastnictvom rozostavanej stavby versus kym dokoncite dom budete uz mat mozno BSM, to treba prezistit, idealne najprv sobas a potom az ziadat hypo :)
Odpovedať
Dakujem za odpoved,prajem krasny vecer :-)
Odpovedať
hlasujúcim so salkovicom. Robím s nehnuteľnosťami už dlho. Nebol by to prvý prípad. Je to úplne normálne. Zober na vedomie, že je váš rodinný pozemok a už len zo slušnosti by to malo tak aj ostať. Veď nebudete stavať pozemok ale dom.
Odpovedať
Článok sa načítava...
ako ti napisal @miroslavvt, mala by tam byt ista ucta k rodicom a tak by som s tym prepisom moc nevymyslial.. uvidis ako sa k tomu postavia ak budete uz zobrati a vlastne uz bude mat aj cosi rozostavate.. mozno sa to potom vsetko utrasie a da sa to aj na poriadok co sa toho prepisu tyka.. len byt tebou teraz to neham tak ako to chceli spravit rodicia..
Odpovedať
Stavebný úrad bude vyžadovať minimálne zmluvu medzi Vami ohľadom pozemku, keďže jeden zo stavebníkov nebude vlastníkom pozemku, na ktorom má byť stavba postavená.
Odpovedať
kludne nech ten pozemok prepisu na teba. Buducemu mazelovi ani banke by to vadit nemalo
Odpovedať
@nre223 nerozumiem prečo silou mocou chceš prepisovať majetok na priateľa? Dostaneš dar od rodičov - pozemok, pred svadbou, t.j. nebude spadať do bezpodielového spoluvlastníctva manželov. Bude tvoj. Čo na tom potrebuješ meniť? Alebo Ťa spracúva priateľ? Je normálne, že rodičia zabezpečujú vlastné deti, nie kadekoho cudzieho.
Odpovedať
Profilova fotka
Asi by som to nechala tak a priateľ by to mal tiež pochopiť. Môžte byť radi, že vám tvoji rodičia vôbec niečo dali a nie zbytočne špekulovať. Oni si to môžu kľudne aj rozmyslieť a nedostaneš nič. Na to, by som nejak nezabúdala, byť tebou. Ak na teba priateľ tlačí, tak to nebude tiež dobré. Nechaj to tak ako chcú rodičia ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?