Zbabraný podpis

Dobrý deň, rada by som sa opýtala na jednu vec. Keďže riešime kúpu nehnuteľnosti a sme mimo mesta, v ktorom kupujeme nehnuteľnosť, dohodli sme sa s realiťákom, že mi zmluvy pošle. Ešte pred podpisom zmluvy sme si volali a on mi vysvetlil, že mám dať pozor na podpis lebo sa to otláča...a ja polepletko čo popletie skoro všetko som podpísala na originál a samozrejme, že sa to otlačilo na ostatné kópie. Volala som s realiťákom, vysvetlil mi, že to nevadí, lebo má originál, ale otázka, nechcem urobiť nejakú hlúposť, preto sa radšej opýtam, ako to napraviť? Dá sa k podpisu dať nejaká hviezdička a podpísať sa ešte raz? Predsa len ide o istú sumu peňazí a rada by som bola keby to bolo všetko 100% urobené, aj keď viem, že teraz to už tak nebude :-S
Odpovedať
o akú zmluvu sa jedná? kúpna? o budúcej zmluve? kam sa to pretlačilo? to máte zmluvu jednostrannú alebo ako sa to mohlo pretlačiť na ostatné? (a na ako papieri to preboha máte?) originál čoho realiťák má? a kópie sú vám načo? lebo kúpna zmluva nemá "kópie" tá má X originálov... vy musíte mať originál, kataster musí mať originál (2x), druhá strana by mala mať originál.... z tvojho príspevku neviem ani "ň" :-p ale odpoveď na otázku - áno, dajú sa v zmluve riešiť opravy "hviezdičkou" ak sa k nej pripoja podpisy všetkých ostatných (resp. ich splnomocnencov). nevyzerá to síce dobre, ale právne je to účinné.
Odpovedať
dá sa urobiť oprava, ale asi by som išla ku notárovi, aby tam dal pečiatku, že podpis je overený
Odpovedať
Je to len rezervacna zmluva, kde je originál a k tomu 3 kópie z toho jedna pre nás. V podstate realitka si necháva originál, takže by sa nemalo jednať o nič zásadného. Ale radšej sa opýtam ako to môžem ešte opraviť :-|
Odpovedať
asi by som zabehol za notárom a dal si ten podpis overiť, potom už ti nik nik nemôže ak sa len o to bojíš
Odpovedať
Profilova fotka
@vitaz osobne si myslim, ze ked ide len o rezervacnu zmluvu tak z toho netreba robit vedu. fakt je najdolezitejsii ten original a ked je ten dobre podpisany tak to je najhlavnejsie.
Odpovedať
Nerozumiem naco tam mate milion kopii ale pokial on ma este original tak naco z toho robit taku vedu a ved si podpisana to je podstatne tak kde je problem?
Odpovedať
myslím, že by stačilo podpísať na tie kópie ešte raz originál podpisom, nie cez to pretlačené, ale vedľa... a samozrejme, každú kópiu samostatne... :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@fefe123 asi tak by som to riesil aj ja. podla mna to bude uplne stacit
Odpovedať
@frantik22 ..v takomto pripade bude zbytocne platit notarovi za overenie podpisu.. ked original je dobre podpisany, tak by som kopie len znovu podpisala a malo by to byt ok.. a este ked jej tak aj realitak povedal..
Odpovedať
Nevidim v tomto problem, robis z toho podla mna uplne zbytocne vedu :-)
Odpovedať
Ďakujem vám všetkým za radu :-) pre istotu sme to podpísali ešte raz vedľa toho tak, aby sa podpis nepretlačil. Snáď to bude v poriadku, to len aby videli, že je to plátne :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@vitaz myslim, ze ste dobre spravili :-) Tolko podpisov tam budu mat, tak snad budu verit, ze su platne :-) :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?