Zavkladovanie zmluvy

Prosím Vás do akej doby sa musí zmluva zavkladovať na katastry,keď už je overená notárom.
Odpovedať
myslím, že do roka
Odpovedať
Profilova fotka
Myslím, že zákonná lehota je 1 mesiac, ale málokde ju stihnú dodržať
Odpovedať
lennusa - to si myslela, že do kedy to tam máte zobrať alebo do kedy to majú stihnúť na katastri?
Odpovedať
lennusa: ak myslis, ze dokedy mate cas zaniest navrh na vklad na zaklade tej zmluvy, tak kupono-predajna zmluva je platna 2 roky. Cize od podpisu zmluvy mas dva roky nato, aby ste ju zaniesli na kataster spolu s navrhom na vklad. A na katastri ked to budete niest, tak kupite bud 2000,- kolok a vtedy maju nato 30 dni (v navalu prace, tieto lehoty su dlhsie) alebo date 8.000,- kolok a vtedy maju nato 15 dni. My sme davali zrychlene zavkladovanie, medzitym nam to stihli prerusit (potom pada aj ta lehota 15dni), vyriesili sme vzniknuty problem velmi rychlo a dokonca nam dodrzali aj tu lehotu 15 dni... A este v ten den alebo maximalne na druhy den zapise kataster na dane nehnutelnosti plombu (t.z. ze nieco sa s tou nehnutelnostou deje). Na internete sa to da sledovat, avsak aktualizacia udajov prebieha raz tyzdenne. Neviem ako inde, ale zilina robi aktualizacie tak, ze v pondelok su zapisane vsetky zmeny ku predoslej sobote. A nase zrychlene konanie sa tam objavilo az o tyzden neskor, lebo im davaju cisla osobitne.
Odpovedať
ahojte,myslela som tak ,že zmluvu/darovaciu/a návrhy na vklad,mame podpísané,zmluvu overenú a do akej doby to treba zaniesť na kataster -či stači do roka,alebo viac,aby potom bola platná.
Odpovedať
nám právnička hovorila, že do roka
Odpovedať
nam pravnicka povedala ze kupna zmluva je platna 2 roky :) to bolo minuly rok, mozno sa odvtedy nieco zmenilo... neviem, netusim, ale v tomto sa spolieham na pravnika, tak snad vedia, co hovoria :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?