Zaplatenie rezervačnej sumy

Dneska mame isť zaplatiť rezervačnu zálohu do realitky a realitak ešte čaka na jeden papier z katastra. Nemali v poriadku rodne čislo v dedičskom. zo sudu to dostal obratom na kataster. Povedal že na katastri to dostane do týždna. Chceme dať papiere na predschvalenie do banky aj s týmto problémom. Mam žiadať nejaké záruky že to dodrží?? Ako dlho môžem čakať po predschvalení ?? Jednoducho musi to dovtedy stihnuť aby na schvalenie išli všetky papiere ok. Dakujem
Odpovedať
Realitaci naslubuju hocico, len aby si im zaplatila. Navrhni mu, ze rezervacku zaplatis,az ked bude mat vsetko vybavene. Aspon bude mat snahu sa poponahlat.
Odpovedať
len práveže ked nezaplatim rezervačku tak mi neda predkupnu zmluvu aby to mohlo ist do banky. Neda sa to nejako ošetriť dodatkom v rezervačnej zmluve? že sa zaruči že to vybaví?
Odpovedať
Ošetriť sa dá zmluvne snáď všetko ... Otázka je, či to realiťák / realitka podpíše :) Osobne nechápem, "VO CO GOU" ... Ponáhlaš sa len na predschválenie ? Aký máš k tomu dôvod ? Ja by som išiel na s papiermi do banky, až keď by bolo všetko v poriadku :)
Odpovedať
lebo jeden realitak nas už zavadzal zapodievali sme sa nim tri mesiace a nevybavil nič celé zle. A my sme nachystali vsetky papiere z danoveho z poistovne muž je živnostník ja z práce zárobok za posledne tri mesiace a museli by sme to cele znova absolvovať ak to teraz nedame do banky. @lubk0
Odpovedať
Tak vieš ako sa hovorí, "práca chvatná, málo platná" ... Realitka žije s provízií, preto je úplne normálne, že naslubujú čokoľvek, len aby prachy dostali (často je rezervačný poplatok práve výška ich provízie) a potom už snaženie sa poľavuje ... Podľa mňa zmluvou regulérne nevyriešite nič. Jediné, čo sa tam dá dať tak, aby to bolo podpísatelné z oboch strán je, že ak nebude všetko právne v poriadku do toho a toho dátumu, vráti Vám peniaze ktoré ste zaplatili za rezerváciu. Ak sa Vám tam toto podarí zapracovať, ste vo finále na tom istom, ako by ste tú zmluvu podpísali až vtedy, keď bude všetko OK ... Pochybujem, že realitka sa zaviaze akoukolvek väčšou sumou ako výška provízie ...
Odpovedať
@lenkaaninka neplat nic, dobehnes sa.....
Odpovedať
Profilova fotka
Alebo to skúste v banke pomocou vinkulácie. Keď to všetko vybaví, banka mu uvoľní peniaze z vinkulácie.
Odpovedať
Urobte si zmluvu o buducej kupnej zmluve a do nej zakomponujte tuto "rezervaciu" ako cast kupnej ceny, ktoru platite predavajucemu vopred. Po uzavreti kupnej zmluvy doplatite uz len ten zvysok. Realitku nech si zaplati predavajuci.
Odpovedať
dali sme to do zmluvy ako časť zaplatenej kupnej sumy. ;-)
Odpovedať
ahojte, prosim o radu. pred KP zmluvou uzatvarame zmluvu o rezervacii, nejdeme cez realitku. dostala sa ku mne informacia, ze na tejto zmluve o rezervacii nemusi mat zaujemca o kupu overeny podpis. aku mate skusenost? je to pravda? staci to?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?