Trvaly travny porast - vecne bremeno - zmluva

Ahojte, neviete mi nahodou poradit, Trvaly travnaty porast pozemok ( 105m2 ) da sa na tento pozemok v extravilane urobit vecne bremeno v zmysle 2,5 metra do sirky tohto pozemku ( pozemok ma 3 metre ). Vecne bremeno v zmysle prechadzania cez pozemok ? Dakujeeeeeeeeeeeeem za odpoved :)
Odpovedať
VB sa da spravit takmer na kazdom pozemku, musis sa dohodnut s vlastnikom, to je vsetko
Odpovedať
@adrianp Věcné břemeno se dá realizovat na jakýkoliv pozemek. Čili je jedno, jestli je to stavební pozemek, ostatní plochy, trvalý travní porost, ostatní plochy, zastavěná plocha a nádvoří a pod. VB musí být zapsáno v listě vlastnickém na katastrálním úřadě. Z toho vyplývá, že je to právní akt a vztahuje se pouze k pozemku. Ale jeho zřízení je nutná písemná smlouva s majitelem pozemku. Tato smlouva se zapíše do katastru. A jelikož se VB vztahuje pouze na pozemek, tak se věcného břemena nedotkne změna vlastníka. ;-)
Odpovedať
Ahojte, dakujem , len ide o to je to pozemok ttp v extravilane a ci nahodou geometrickym planom ak by aom odclenil cast pozemku , ci by sa nejednalo o drobenie pozemku v extravilane co je zakazane
Odpovedať
@adrianp vecnym bremenom sa neoddeluje cast pozemku, vznika nim urcity narok. Rozdelenie pozemku je iny ukon akon zriadenie vecneho bremena, miesate tu dve veci. Ak vam to geodet aj zakresli, tak kataster to pravdepodobne nezavkladuje.
Odpovedať
@adrianp Vklad vecného bremena bude len na tú časť pozemku, ktorá bude oddelená GP a bude platiť len pre zriadenie VB. Samotná parcela sa však nerozdelí.
Odpovedať
@adrianp t.j. GP treba vypracovať len pre zriadenie VB.
Odpovedať
@viktor811 @stowasser dakujem za odpoved. Este ze niekto vie aj poradit :) !
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?