Treba niekde overiť zmluvu o budúcej kúpnej zmluve?

Ahojte, chcem sa spýtať, možno to tu už je niekde diskutované no nič som nenašla....takže, dnes sme sa ústne dohodli s majitelmi bytu že začiatkom mája kúpime ich byt, nakoľko oni sa sťahujú do rodinného domu. Prišla reč o zmluve o budúcej kúpnej zmluve. Na nete som našla aj vzory, takže mám akú takú predstavu ako to má vyzerať a čo to má obsahovať. No len neviem, zmluvu mám upraviť na naše údaje, polohu bytu a bla bla a podpísať aj s predávajúcimi a potom čo? treba to dať niekde overiť? alebo si to mám založiť do šuplíka? :-D Alebo je lepšie dať to spísať notárovi a podpísať to pred ním? aké dokumenty potrebujem od predávajúcich pri uzavretí budúcej kúpnej zmluvy?Viete mi poradiť?rada si prečítam vaše skúsenosti 8-) dakujem
Odpovedať
..zavolaj notarovi a daj si vsetko vybavit cez neho...ked ide o miliony tak je lepsie to zverit profesionalom, nemyslis?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 rokoch
treba to dat aspon overit na matrike..je to lacnejsie ako u notara,aby ste mali istotu
Odpovedať
prednedavnom som to riesila. ako predavajuci som chcela mat istotu, ze to kupujuci vezmu, takze samozrejme rezervacna zmluva a zlozenie rezervacnej zalohy. overenie podpisu bolo az pri kupnej zmluve.
Odpovedať
@vivien37 Vivien, treba si pozrieť aj dátumy pridania príspevku. MYslím, že od roku 2010 daniela už dávno býva. Inak tvoja rada je od veci. Áno, je pravda, že overenie podpisu na matrike o máličko lacnejšie, ale zmluvu o budúcej kúpnej zmluve je zbytočné dávať overovať.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?