Stavba pred svadbou

Vedeli by ste nam prosim poradit, co vsetko je potrebne vybavit, zabezpecit pred tym, ako si vezmeme s priatelom spolocny uver na stavbu domu, na priatelovom pozemku, ktory jeho aj ostava, vsetko vsak pred svadbou, ktora je zatial v nedohladne ? dakujem za cenne rady.
Odpovedať
Skôr ako si s priateľom vezmete spoločný úver sa vezmite vy dvaja... Budem zlý ale na základe skúseností môjho známeho,ktorého frajerka sa po tom čo spolu kúpili byt na hypotéku,vybrala do anglicka a už tam zostala,takže jemu zostalo splácanie 50 tis.úveru a dve roboty aby to zvládol som zástancom jednoduchého-nerobte to ľudia!!! :-) :-) :-) Aj na tejto stránke sa dá nájsť pár príspevkov na tému rozišli sme sa ako sa vysporiadať s majetkom na úver. Viem,že svadba nieje zárukou ale tak ľahko sa neodchádza ako keď ľudia len spolu žijú. To ste nechceli počuť ale prečo ľudia idú spoločne stavať dom,keď nie sú ochotní sa zaviazať formálne jeden druhému? Nemyslia ten vzťah vážne? :-( :-( :-(
Odpovedať
Profilova fotka
@dodok súhlas, dokonca svadba je menej náročný úkon ako vybavenie úveru a keď nemajú chuť zvládnuť ten, ako potom ťažší.
Odpovedať
@stavitelka85 Najskor svadba a potom uver a stavba domu. Bude to dost narocne a pokial to nemyslite uplne vazne, tak sa do toho ani nepustajte. Kupte si niekde maly byt a rozmyslajte dalej ako dalej ...
Odpovedať
@stavitelka85 ahoj my sme začali stavať pred svadbou, aby sme po svadbe mali slušné bývanie. myslím, že to je pravý dôvod prečo ľudia stavajú pred svadbou. lebo keď si porovnám cenu 3i bytu stojí tak ako menší domček. Ale my sme pozemok kúpili na polovice úver na polovice.... takže moja rada znie: vyplať polovicu pozemku a úver sa dá v pohode zobrať aj na "nemanželov." ale je pravda že pozemok sme kúpili 2 roky dozadu rok nato sme začali stavať teraz je skoro hotový a v lete sa berieme.
Odpovedať
pokiaľ je to, ako hovoríš, že svadba v nedohľadne, tiež by som bola opatrná. jasné, ešte ako @katkaahoj napísala, to dáva zmysel, lebo tí ľudia spolu plánujú budúcnosť a dôležitá vec, išli na polovicu. my sme tiež premýšľali už pred svadbou, že začneme stavať, ale nakoniec sme začali až po svadbe, úver sme brali už ako manželia, síce pozemok je len manželov, ale to si vysporiadame, keď po kolaudácii budeme zapisovať vlastnícke právo k domu do katastra, hneď sa prepíše aj polovica pozemku na mňa. ono človek, bohužiaľ, musí byť opatrný aj po svadbe, to, čo sa v dnešnej dobe deje, je niekedy neuveriteľné, mám aj ja pár kamarátiek, čo sa vzali, mysleli si, že tým je všetko vybavené a dotyčný sa začal správať...no škoda reči a teraz sa jedna rozvádza po roku a pol. len blbé je to, že oni spolu nestavali dom, oni majú len dvojičky... ale čo som tým všetkým chcela povedať je to, že osobne, ak tá svadba je v nedohľadne, by som počkala, kým nebude minimálne blízko, ak nie po nej :) ale ak by ste predsa len chceli, tak by som to spravila tak, že by som napísala kúpnu zmluvu na polovicu pozemku, dala tam nejakú sumu, ktorú by si akože zaplatila svojmu partnerovi a dajte návrh na vklad vlastníckeho práva do katastra. počkajte, kým sa to tam zmení a budete vlastníkmi obaja. a potom by som začala riešiť úver tak, že spolu. to si myslím, že by bola možnosť aj pred svadbou s tým, že ak by sa medzi vami niečo stalo, tak by ste mali ten pozemok spoločný, aj rozostavanú, resp. dokončenú stavbu spoločnú. len či vieš, do čoho ideš :) nemyslím to v zlom, ale stavať je náročné a to obdobie je veľmi zložité, ale jasné, že aj veľmi pekné :) ale určite sa sem tam pohádate, a zrejme častejšie ako za normálnych okolností. :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?