Spravca nekomunikuje, zatekanie do podzemnej garaze

Niekolki majitelia podzemnych samostatnych garazi mame problem so zatekanim cez strop. Bohuzial spravca na tuto temu absolutne nereaguje. Je nejaka sanca to riesit sudnou cestou? Je to mozne riesit ako havarijny stav z fondu oprav? Pravidelne schodze neexistuju, vo fonde je penazi celkom dost, ale predpokladam, ze by za opravu vacsina aj tak neodhlasovala.
Odpovedať
Áno, zatekania do spoločných priestorov sa riešia z fondu opráv. Zavolajte si havarijnú službu, ideálne zmluvnú, tí väčšinou vedia problémy nájsť a aj vyriešiť... A potom vymeniť správcu... ;-)
Odpovedať
Dakujem za odpoved! Mame to teda riesit napriamo, bez spravcu? Ako je to potom s financovanim? Ono to az take jednoduche nebude. Aby sme si rozumeli - zateka, ked prsi, alebo sa topi sneh. Ale to az tak, ze niektori mame v garazi kvaple ako v jaskyni 8-( Priamo nad garazami je dlazba, ktora nie je dobre vyspadovana. Spravcu vymenit je utopia, nikto sa toho asi nechyti :-S
Odpovedať
Fakturuje si to havarijná služba u správcu, preto som písal že zmluvnú - nezmluvnej sa väčšinou platí na mieste, aj keď je "porucha" "na spoločnom". A zle vyspádovaná dlažba nebude hlavný problém, ale skôr zlá hydroizolácia pod ňou. Existujú zástupcovia vlastníkov, ktorí do určitej sumy opravy môžu rozhodovať bez správcu...
Odpovedať
Dakujem este raz, ale obavam sa, ze taktato havarijna sluzba bude riesit iba naozaj akutne veci typu voda, plyn, kurenie atd. A na toto povedia, aby sme sa obratili na spravcu, cize nic. Alebo aby sme si to opravili sami. Odstranenie dlazby + zaizolovanie bude podla nasich odhadov asi tak par tisic EUR . A co teda ta sudna cesta?
Odpovedať
Profilova fotka
@qweqwe zatekanie má iný následok, degradácia statických konštrukcií, ktoré môžu vyústiť do statických porúch a deštrukcie. Obráťte sa na stavebný úrad, oznámte poruchu konštrukcie, je povinný stavbu obhliadnuť a môže správcovi nariadiť stavebné úpravy.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?