Rodičovský dom

Prosím Vás, Keď dvaja rodičia v bezpodielovom vlastníctve darujú polovicu domu svojmu synovi pomocou kúpno-predajnej zmluvy v ktorej stojí že svojím podpisom potvrdzujú prevzatie peňazí aj ked ich v skutočnosti neprevzali na základe dohody a počas šiestich rokov ani jeden z nich nedal nikde žiadny podnet na vyplatenie ani ich od svojho syna nijako nevymáhali...a nastane situácia že jeden z nich zomrie,môže sa ten druhý rodič domáhať vyplatenia alebo vrátenia polovice domu od svojho syna? Má nejakú šancu vyhrať v prípadnom súdnom konaní? Má tu niekto podobnú skúsenosť? Prosím o radu..
Odpovedať
Nemôžu darovať prostredníctvom kúpnej zmluvy. Domáhať by sa mohol aj žijúci rodič, dôkazné bremeno by bolo na ňom.
Odpovedať
4 prispevky o tom istom - naco je to dobre ??????
Odpovedať
V pripade ze jeden z manzelov zomrie povazujem moznost odstupenia od zmluvy uz len za teoreticku. Predmetnu pohladavku povazujem taktiez za premlcanu bez ohladu na to ci k prebratiu penazi doslo alebo nedoslo. Takze neboj sa a pekne to rozdelte aby ste nemuseli surodencom platit za vodu a elektrinu.
Odpovedať
@josefpihrt nemôžem súhlasiť ... premlčanie začína plynúť od splatnosti. Ak splatnosť nie je v zmluve dohodnutá, je dlžník povinný plniť nasledujúcim dňom po dni doručenia výzvy na plnenie. Taktiež dojednanie, že kúpnu cenu prevzali pri podpise je už pri dnešnej rozhodovacej činnosti súdov nepostačujúce ... Mám osobnú skúsenosť, keď sudca požadoval OD ODPORCU!! iný dôkaz o tom, že cenu uhradil ....
Odpovedať
@lilian1978 jasne, rozumiem tvojmu argumentu. Nemame vsak pred sebou zmluvu. Mam za to, ze ak je v zmluve dojednane plnenie pri podpise zmluvy, tak je tym dojednana aj splatnost - v den podpisu. Pokial ide o tvoj priklad z praxe, tak ho povazujem len za exces sudcu miestneho okresneho sudu :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?