Prosím pomôžte

Dobrý den.hladam človeka ktorý mi pomoze,mame rezervacnu zmluvu,včera skončila,podľa zmluvy a právničky máme pravo na cely rezervačny poplatok, makler tvrdí že nie!!!ja sa s ním nebudem súdiť 10rokov,klamu,su to podvodnici,sme mlady,chcu nas uplne okaslat,prosim ak niekto vie pomoc, do spravy by sme si napisali. ĎAKUJEM
Odpovedať
@simciatko1 to je ten dom v stupave?
Odpovedať
Profilova fotka
vašu zmluvu poznáte iba vy, vy viete k čomu ste sa zaviazali. Jediné, čo môžete urobiť, napísať pokus o zmier, ak ste v práve vy a pohroziť súdom a zverejnením v televízii /RTVS alebo Markíza/. Ak to odignorujú, tak vás čaká súd alebo strata, keď sa na to vykašlete.
Odpovedať
@simciatko1 Však ak ti už radí právnička, ktorá videla zmluvu, tak čo potrebuješ ešte od nás? My sme tú zmluvu nevideli, nevieme, či si v práve alebo je v práve maklér. Ak to zo zmluvy nie je jednoznačné, tak ti zostáva len súdiť sa. Môžem sa ti nezáväzne pozrieť na tú tvoju zmluvu. Nie som síce právnik, ale ako nestranný ti môžem povedať svoj názor na ňu, ak mi pošleš sken zmluvy (všetky osobné údaje aj finančné veci si môžeš začierniť) na mail chrobak7(zavinac)post.sk.
Odpovedať
ano dom v stupave, dufam ze uz nikdy nikto tam byt nekupi !!!!!!!!!!!!! OBYCAJNY PODVODNICI !!!
Odpovedať
@simciatko1 a už ste kúpili niekde inde? však pridaj sem sken zmluvy (osobné údaje začierni, ako ti radí chrobák) a podľa toho uvidíme.
Odpovedať
dom ci byt? ktora lokalita? zverejni tych udajnych podvodnikov aj zmluvu ukaz. Kamos hlada byt akurat v stupave tak aby sa nepopalil
Odpovedať
Nekupili sme,pretože najprv musime doriesit toto. JÁNA ONDRUŠA V STUPAVE NOVOSTAVBY sami problem.3mesiace robia priecky klamu, firma dlp s.r.o štefanikova trnava. Zmluvu postnem, ide o to ze nedodrzali zmluvu nespravili do vcerajsieho datumu co mali a aj napriek tomu nemame vraj narok ]-( KLAMARI!!!
Odpovedať

Odpovedať
Doručili ste žiadosť o vrátenie? Máš potvrdenie?
Odpovedať
Nechcel to podpisať, ale máme potvrdenie o tom čo tam bolo,a čo tam nebolo
Odpovedať
Dorucil Vam zmluvu podla bodu 5? Ak ano a vy ste nepodpisali, nevidim tam dovod,aby vam rezervacny poplatok vratil.
Odpovedať
@simciatko1 Je mi to ľúto, nemohli ste to riešiť s právnikom a predajcom, nie s realitkou?
Odpovedať
Článok sa načítava...
simciatko1,Radšej zajdi za právnikom, to bude omnoho lacnejšie ho zaplatiť, ako suma, čo si chcú ponechať, nakoľko ako píšeš, že máš potvrdenia, resp. iné doklady o tom, že firma nedodržala, čo mala, a preto je nehorázne, aby si ponechali rezervačnú sumu! Treba konať. Keď ti právnik poradí, musíš sa aj súdiť, avšak si musíš byť istá, že si v práve, teda, že máš pravdu, tak choď do toho. Ak je naozaj šanca, že vyhráš, oni potom budú musieť zaplatiť všetky trovy, súdne poplatky…atď. Myslím, že tam ani nie je uvedené, že kedy ti rezervačný poplatok majú vrátiť, napr. v prípade nedodržania termínu odovzdania bytu, alebo zistených závad a pod., teda ako mladí ľudia ste boli uvedení do omylu-úmyselne, je tam len,že to rezervujú. Vy však byt s nedostatkami kúpiť nemusíte, ale nato musíte mať smerodatný doklad, ako zápis, mail,čím ste im to oznámili, príp. fotky nedostatkov na byte a iné dôkazy. Ak je niečo vadné, nič nemusíš, ale ak ste si to len tak rozmysleli, a nemáte podklady o tom, že prečo ste si to rozmysleli, to už je horšie.
Odpovedať
Dobry den, Viete mi prosim napisat o co sa konkretne jednalo? Mam zaujem kupit byt a ako pozeram na zmluvy, je to ten isty byt.
Odpovedať
Odznelo tu mnoho info takze uz nebudem doplnat ako postupovat, skratka treba ist za pravnikom, pobavit sa ake su moznosti a ci vidi realne vratenie poplatku, pripadne jeho odmenu viazat na vratenie poplatku, ak samotny pravnik nebude o tom presvedceny potom je zbytocne este platit naklady na zalobu + sud a papier ze Vam maju nieco vratit je sice pekny ale najprv musi byt z coho vyplatit. Pri praktikach tychto firiem tie kazde ziskane € za ihned strovi alebo preleje do inej firmy. A do buducna srat na realitky a riesit kupu vinkulacnymi zmluvami u bank kde si stanovujete podmienku kedy banka uvolnuje vinkulovanu cast. Rezervacne poplatky ci zalohy su iba nastrojom realitiek v BA "berte lebo tie byty o tyzden nebudu..." ....stale sa cudujem ze sa najdu ludia ktori tu hajzlom naletia.
Odpovedať
Ak ste porusili bod 7. - t.j. Ak bola podla bodu 5. dorucena vypracovana kupna zmluva a vy ste ju nepodpisali podla bodu 4., nemate narok na vratenie. Ak porusil bod 8. sprostredkovatel - t.j. ze do 30.9.2015 Vam nedorucil vypracovanu zmluvu k Vasmu podpisu, treba poslat Ziadost o vratenie rezervacneho poplatku /doporucene - prevzatie zasielky je povazovane za dorucenie/, do 3 pracovnych dni Vam je povinny sprostredkovatel vratit rezervacny poplatok.
Odpovedať
Ďakujem všetkým za info, táto téma je už uzavretá, okradli nás(ak to tak smiem napísať) o 1000eur - riešime si bývanie už inde. Už len pred tou firmou ochrániť druhých ľudí aby takto svinsky nezarobili este xy krát. Súd by sme vyhrali, ale nebudeme sa naťahovať so svinstvom,1000eur je ponaučenie a popálenie do života.ďakujeme len že to takto dopadlo,a nebudeme sa tam celý život trápiť opravami
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?