Prepis domu po kolaudácii na manželov

Dobry den, potrebovala by som radu. Manzelovi jeho mama darovala pozemok so starym domom. Bolo to uz pocas manzelstva. Aj dom aj pozemok su teda pisane na neho. Dom sme zazacali teraz stavat na novo- z povodneho ostali uz len obvodneho mury. Na Stavbenom povoleni sme napisani uz obaja, pretoze do neho investujeme spolocne. Manzel suhlasi aby dom bol prepisany na nas oboch, pozemok bude len jeho. Kedy sa meni list vlastnictva? Po kolaudacii? dakujem vam velmi pekne za odpoved.
Odpovedať
Ja myslím, že kolaudáciou sa to vyrieši. Obaja budete na LV potom figurovať ako vlastníci domu so súpisným číslom v bezpodielovom spoluvlastníctve manželov 1/1. Pozemok zostane na manželovom mene.
Odpovedať
@kauai Stavebne povolenie nema nic so stavom v katastri. Ak je v katastri majitelom iba manzel, co je pravdepodobne, je potrebne to vyriesit darovacou zmluvou. Ze z povodneho domu ostali iba mury a investujete do neho spolocne neovplyvnuje vlastnicke pravo manzela. vlastnictvo mozno nadobudnut iba sposobni uvedenymi v zakone (kupa, dar, dedenie, vydrzanie a pod.) Jedna darovacia zmluva to vyriesi.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?