Predkupna zmluva

Dobry den, chcem sa opytat tych co predavali resp kupovali byt,ideme spisat predkupni zmluvu (my kupujeme byt) v zmluve ma byt zakotvene ze najprv zlozime 40 tis eur (oni idi tiez kupovat dom) a potom do troch dni od vystahovania im doplatime zvysok....zmluvu napise pravnik aj my si ju dame skontrolovat pravnikovi ale chcem sa opytat na osobne skusenosti,co netreba v takejto zmluve zabudnut a tak.Dakujem za rady....
Odpovedať
Vlozit do zmluvy vinkulaciu inac sa mozete velmi rychlo stat obetou podvodu!
Odpovedať
co je vinkulacia...som laik uplny v tomto :)
Odpovedať
uz som si nasla,zriadenie uctu kde su peniaze zmrazene...ale co ked oni tie peniaze potrebuju pouzit na kupu domu?inak im majitelia dom neuvolnia?
Odpovedať
@jankalis A o koho ti ide ? O nich, alebo o teba ? Existujú rôzne scenáre. Vinkulácia, zrýchlený prepis na katastri ... ale aj podvod. Ideálne v KZ platbu formou vinkulácie celej sumy za byt na vašom účte v prospech predávajúceho,... zrýchlený prepis na KU. Dá sa aj za 5 minút od podania návrhu na vklad. Následne po predložení LV banka posiela peniaze predávajúcemu. Ak sa moc ponáhľajú, nech zrýchlený prepis zaplatia. Na tvojom mieste, by som nebol OK, ak to má predávajúci až moc prekombinované, veľmi, veľmi sa ponáhľa. Záloha 40 tisíc (2-3%) je vysoko neštandardná. Iba ak by si kupovala byt za 1, 5 milióna EUR !!! 100% neexistuje taká zmluva, aby ťa ochránila pred plánovaným podvodom. Rieš to zodpovedne, nekupuješ čokoládu v TESCO.
Odpovedať
Dohodnite si kupno predajnu zmluvu s vinkulaciou nech na vas prepisu byt a zmluvne osetrite ich termin vystahovania.
Odpovedať
@andyno a este dodam ze by som mozno pozadoval nejake "najomne" ak by slo o viac ako 1-2 mesiace. Byt teda bude od momentu kupy a prevodu vas - tym sa minimalizuje riziko.
Odpovedať
Predkupná zmluva, resp Zmluva a o budúcej zmluve je už v realitnej praxi úplným prežitkom. Ak chcete mať istotu tak si už dajte urobiť priamo kúpnu zmluvu s tým, že sa podrobnejšie stanoví spôsob a časový rozsah vyplatenia kúpnej ceny. Tam sa dá aj upraviť aj prípadné ukončenie platnosti zmluvy v prípade jej nenaplnenia - môžu sa tam uviesť aj zmluvné pokuty. Na to doporučujem zmluvu formou notárskej zápisnice s notárskou úložkou.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?