Predat s realitkou alebo bez?

Ahojte strechari. predavam byt,inzerovala som ho najprv sama na internete,tu na MS,na fb ale nikto sa neozyval tak sme zavolali aj realitke a inzeruju to aj oni. Ide o to,ze zajtra privedu prveho zaujemcu. A pri prvom stretnuti mi makler povedal ze zmluva s RK sa podpisuje pri prvej obhliadke... Moja otazka je,ci mam podpisat alebo nemam? Ked nepodpisem prestanu mi byt inzerovat? Ked podpisem a predam byt bez RK budem platit pokutu? Ja by som najradsej podpisala zmluvu s RK az ked budu mat kupca na 100%. Je aj taka moznpst? Ake mate skusenosti vy? Dakujem
Odpovedať
ja predavam pozemok, mne sa stale hlasili realitky, ze ho uverejnia atd. Teraz ale dalsie realitky odmietam.. Nemal som s nimi ziadnu zmluvu ani som nechcel. Zmluvu davaju hlavne kvoli tomu aby si bola voci nim viazana a nepredala bez nic bez realitky. Ak ich obides a sama si byt predas, mozes platiti pokutu pretoze mas s realitkou zmluvu. Treba precitat co je v zmluve.
Odpovedať
my sme predavali byt, mala som inzerat na MS, potom sme uverejnili v pardone, hned sa nam ozvalo asi 5realitakov, s nikym sme nic nepodpisovali, len si pofotili, ale jedna z tych 5 prisla uz so zaujemkynou a byt bol na druhy den predany...az potom sme podpisali s tou realitkou zmluvu. Pri obhliadke nikto nic nechcel podpisat, ani by sme nepodpisali...
Odpovedať
@miskacool pred podpisom si daj podmienku do zmluvy ,že ked si nájdeš sama kupcu tak realitke nedáš ani cent.
Odpovedať
@miskacool Pre mna osobne realitky nemaju ziadnu pridanu hodnotu. Zmluvu aj tak nepodpisem bez mojho pravnika, a teda si za to zaplatim, ukazat nehnutelnost nemam problem a popridavat inzerat na neake tie stranky tiez nieje problem - tak preco by som mal platit par tisic EUR neakemu realitakovi? Zmluvu a pokutu - podla toho, co mate v zmluve. Ja by som na mieste nepodpisal nic, pekne si to doma v klude precitat, premysliet. A rozhodne nepodpisovat exkluzivitu .. A este by som inzerat dal rozhodne inak ako tu a na FB @dzonyby a kde predavas? Ja chcem kupit :)
Odpovedať
@dzonyby @blacklady ked makler prisiel pofotit byt,spisat co tu vsetko je a co nie tak sme zmluvu nepodpisali,len povedal ze zmluva sa podpisuje ked pride prvy zaujemca. Kazda realitka ma asi svoje pravidla (?) Mna ale hned napadlo,ze ten prvy zaujemca moze byt fingovany,iba preto aby sme tu zmluvu podpisali... Ja ich nechcem obist ked uz budu mat kupca na 100%, ale pokial ho nemaju tak nechcem podpisat. Co si o tom myslite?
Odpovedať
@miskacool tak to ti neviem povedat, my sme podpisovali tusim rezervacnu zmluvu alebo nieco take, sa mi mari, aby mohla kupujuca zacat vybavovat uver atd. a mala poistku, ze ten byt nepredame niekomu inemu. Uz si to presne nepamatam, je to vyse roka. Len u nas sa to fakt zbehlo zo dna na den...
Odpovedať
@miskacool nemusis nic podpisovat, nemozu ta nutit. A hlavne nepodpisuj ziadnu EKLUZIVNU zmluvu! Pozri si inzerat ,hlavne ci maju navysenu sumu.Aby sa nahodou nestalo, ze ty este zaplatis navyse aj nevedomky proviziu realitke
Odpovedať
Profilova fotka
my sme pred vianocami kupovali dom a teraz chceme predat stary byt ked ze v dome sa uz da ako tak existovat. byt planujem predavat cez RK ked ze ja nemam cas sa prisposobovat ludom ktory si ho budu chciet ist pozriet a ani na tie papierovacky. Predaj bytu nie je len tak treba to mat aj pravne opatrene aby si neprisla o peniaze ani ty ani kupujuci.
Odpovedať
@blacklady @majki555 @milan607 dakujem za vase rady :) makler prisiel aj so zaujemcom,pokukali a odisli. A nic mi podpisat nedali :)
Odpovedať
c
Odpovedať
@milan607 No a to mi chces povedat, ze cudziemu cloveku, maklerovi, das kluce od bytu a nech si tam vezme zaujemcov bez Tvojej pritomnosti? Ibaze by bol z rodiny ... a to je zas ina. Rovnako zmluva - realitaci nemaju ziadnu pravnu zodpovednost, akukolvek zmluvu som od nich kedy videl, vzdy bola v lepsom pripade priemerna. Bez svojho pravnika neodporucam podpisovat nikomu nic A papierovacky neviem ake, Ty ako predavajuci mozes mat. Podpis zmluvy? To musis tak ci tak, notarsky overit pdopis pripadne, to tiez. Co Ti tam realitak pomoze?
Odpovedať
Profilova fotka
ten byt je vypratany je tam len vstavana skrina inak nic a ja ludom verim a co by tam uz len urobil ten realitak naozaj neviem a samozrejme mam znamych a vzdy dam na referencie od nich. Mam kamosa ktory predaval dom nic extra a predal ho len vdaka realitakovi za necely mesiac co sa mi zda rychlo. Serioznost realitky sa da velmi rychlo zistit :) a ked ze vieme vsetci citat tak aj zmluvy sa daju dohodnut len si treba otvorit usta A co sa tyka notarskych podpisov ano tam musis byt ale pokial je realitak fakt top ako ten nas je to zalezitost jednej max 2 minut :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@2rasto Ideálne, ak máš niekoho známeho, kto Ti vie odporučiť konkrétneho realiťáka. Kľudne sa stretni s dvoma z rôznych RK a porovnaj, čo Ti ponúknu, aký budeš mať z nich pocit. Ak Ti povedia "Jasné, pošlite mi fotky", utekaj od nich :) Kde máš tu nehnuteľnosť, možno by som Ti vedela niekoho odporučiť?
Odpovedať
@2rasto2 Tak, teraz som si to prečítala poriadne :) Chceš kúpiť v BA. Tak to máš ešte jednoduhšie - pošli mail do realitiek. Oni sa ozvú. Inak súhlasím s @tibike1. Pozor, s kým sa pušťaš do reči :)
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
V diskusii som premazala niekoľko príspevkov, ktoré boli zverejnené umelo vytvorenými profilmi a propagovali služby jedného z realitných maklérov. Tieto príspevky považujeme za jednostranné a zavádzajúce. Keďže nám záleží na tom, aby informácie získané vo fóre na Modrej streche boli hodnotné, rozhodli sme sa dané príspevky odstrániť. Verím, že diskusia bude vyvážene pokračovať ďalej :) Krásny deň prajem, Jana, 4nets team
Odpovedať
Realitka je zbytočný prostredník, s ktorým môžu byť ťažkosti, radšej by som všetko riešil sám ...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?