Predaj bytu a následné daňové priznanie z prijmu a preukazanie rekonštrukcie

Profilova fotka
Ahojte, potrebovala by som poradiť. 11/2011 sme kúpili byt v pôvodnom stave, následne sme v tomto byte urobili kompletnú rekonštrukciu. Bločky mám odložené, ale najdôležitejšia faktúra, ktorú nám vystavila firma, ktorá nám robila rekonštrukciu, tak sa mi niekde stratila. Chceli by sme predať byť, ale keďže ešte neuplynulo 5 rokov od kúpy, museli by sme pri podaní daňového priznania z príjmu, uviesť aj predaj tohto bytu. Je možné preukázať rekonštrukciu aj iným spôsobom? Napríklad znaleckým posudkom? Alebo proste mám smolu a buď budeme musieť počkať kým neprejde 5 rokov, alebo vyplatiť daň a ešte aj ten poplatok do zdr. poisťovne?
Odpovedať
podla mna si jedna z mala co chce byt poctivy a dat to do danoveho priznania
Odpovedať
Profilova fotka
A firma uz neexistuje? Skusila by som zohnat duplikat faktury.
Odpovedať
@mojko83 pokial viem, tak znalecky ti nepomoze
Odpovedať
@slabak aj my sme dali, ked sme predavali...
Odpovedať
Profilova fotka
@jankazb vidíš, to ma nenapadlo.....no budem to musieť pozisťovať ale tak každá rada je dobrá :-D
Odpovedať
Vyžiadať duplikát, alebo ísť do rizika, že práve k tebe kontrola nezablúdi. Ale iste poznáš to o smrti a daniach, tak radšej duplikát, alebo si dať ešte rok pohov.
Odpovedať
Profilova fotka
@pripad001 ďakujem za názor......no určite chcem ísť radšej oficiálnou cestou :-) náhodou neviete ako sa potom tie bločky a faktúry k daňovému pridávajú? viem, že potrebujú len kópie, ale je potrebné najprv ísť s originálmi na daňové a nechať ich overiť, alebo budú už len stačiť kópie a ak by prišla kontrola, tak musím mať teda uschované originály k nahliadnutiu?
Odpovedať
chapem,ze chces predat teraz aj mas isto svoje dovody,ale nechces radsej pockat este ten rok?ved okrem dane musis zaplatit aj zdravotny odvod 14perc.
Odpovedať
@mojko83 a čo tak sa spýtať toho kto to požaduje? Finančnej správy :-) Aj z tvojich daní sa platia služby, ktoré poskytuje štát občanom, tak ich využi. 1) telefonicky 2) mailom 3) cez online chat 4) kontaktný formulár 5) písomne poštou 6) osobne na klientskej zóne https://www.financnasprava.sk/sk/ako-...
Odpovedať
Profilova fotka
@mojko83 blocky a faktury sa k danovemu priznaniu nepodavaju. Ty si mas ich iba odlozit v pripade kontroly z DU. Vtedy dolozis vsetky blokcky a faktury. Do DP uvedies, za kolko si ten byt predala minus tvoje naklady nan. T.j. kupna cena, naklady na rekonstrukciu / samozrejme iba tie, od ktorych mas doklad /. Vysledok = zisk, ktory zdanis a odvedies 14% do ZP.
Odpovedať
Profilova fotka
@anica ďakujem za info...toto som potrebovala vedieť ...pekný deň :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?