Poraďte s kúpnou zmluvou

Profilova fotka
Ahojte, chcem sa spytať či by mi niekto poradil s kupnou zmluvou. Kupujeme pozemok a chcem sama napísat zmluvu. Pozemok je v susedstve a je to záhrada rodinneho domu. Čo všetko musi byť v zmluve?? Ak sú majitelia pozemku dvaja (brata sestra) musím ako predavajuceho napísať oboch so všetkymi ich údajmi?? Môžem rovno napísať aj návrh na vklad?? čo to musí obsahovať?? Dakujem dopredu za odpovede :-) :-) :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@vacica59 ahoj - myslím si, že to zvládneš úplne v pohode. V prvom rade si stiahli nejaky vzor kupnej zmluvy na nehnuteľnosť a potom pokračuj podľa neho. Ak sú majitelia dvaja, musia byt uvedené všetky údaje oboch majiteľov a takisto si napis rovno aj ten návrh na vklad - tiez postupuj kľudne podľa vzoru, čo najdes. My sme tak kupovali aj pozemok, aj záhradu, atd. A nikdy nebol problém. Zmluva musi obsahovať podstatne náležitosti ako údaje kupujuceho, predavajuceho ( nezabudnut na rodné priezviska aj u mužov), predmet zmluvy - presne charakterizuj podľa listu vlastníctva aj s číslami parciel, m2 atd. aby sa nedala zameniť s iným pozemkom, cenu za pozemok. všetky ostatne dôležité ustanovenia by mali byt v tých vzoroch, ako napr. stav pozemku, práva a povinnosti kupujucich a predavajucich, atd.
Odpovedať
Profilova fotka
@blondiee83 Dakujem ti moc za odpoveď :) Dufam že to napišem dobre :)
Odpovedať
Profilova fotka
Este doplnim @blondiee83 , nezabudni uviest, ci je parcela v registri E KN alebo C KN.
Odpovedať
Tak predavajuci budu na zmluve obaja surodenci, 1. Podpísaní predávajúci vyhlasujeme, že v obci XY, okres XY máme v podielovom spoluvlastníctve nehnuteľnosti (ďalej „nehnuteľnosti“) podľa listu vlastníctva vydanom Správou katastra XY. 2. Predávajúci vyhlasujeme, že odpredávame svoje spoluvlastnícke podiely na vyššie označených nehnuteľnostiach v celosti tak, ako ich vlastníme do (bezpodielového) spoluvlastníctva manželov XY 3. Podpísaní kupujúci vyhlasujeme, že vyššie označené nehnuteľnosti od vyššie označených spoluvlastníkov odkupujeme do nášho (bezpodielového) spoluvlastníctva 4. Zmluvné strany sa dohodli na kúpnej cene vo výške XXX,- EUR (slovom .... EUR.) za prevod vlastníckych práv k vyššie uvedeným nehnuteľnostiam. 5. Kúpna cena bude zaplatená tak, že kupujúci vložia ku dňu podpisu tejto zmluvy celú sumu kúpnej ceny na účet .... vinkulovaný v banke v prospech predávajúcich. Z tohto vinkulovaného účtu bude táto celá suma kúpnej ceny prevedená bezodkladne na účet predávajúceho, vedený vo ...., číslo účtu ........... účet vedený na meno XY, následne po tom, čo bude banke preukázaný výpis listu vlastníctva k nehnuteľnosti, na ktorom budú ako vlastníci k nehnuteľnosti uvedení kupujúci. + Vyhlasenia zmluvnych stran 1. Predávajúci oboznámili kupujúceho so stavom nehnuteľnosti a vyhlasujeme, že nehnuteľnostiach neviaznu žiadne dlhy, vecné bremená ani iné ťarchy. 2. Predávajúci vyhlasujeme, že na prevádzaných nehnuteľnostiach nie je ani nebolo začaté žiadne súdne, exekučné alebo iné správne konanie, ktoré sa týka prevádzanej nehnuteľnosti, alebo jej časti a že voči uvedenej nehnuteľnosti neexistujú žiadne práva tretích osôb, ktoré môžu priamo, alebo nepriamo postihovať predmetnú nehnuteľnosť alebo prevod vlastníckeho práva k nej. 3. Predávajúci vyhlasujeme, že s nehnuteľnosťou nie sú zviazané žiadne nedoplatky ako daň z nehnuteľnosti a podobne +Ostatne dojednania (poplatky za vklad, co ak nezavkladuju vklad, prekazky a pod.) + Intobulačná klauzula (to co bude na LV) +Zaverecne ustanovenia (prehlasuju ze si zmluvu precitali a pod.). Na zaver - predavajte pozemok cez vinkulaciu, t.j. ked prebehne navrh na vklad bez problemov a vy prinesiete do banky ciste LV, tak banka pusta peniaze.
Odpovedať
Profilova fotka
@oscipovsky Dakujem ti za podrobny rozpis, no chcem sa spytať či tá vinkulacia musí byť?? Či to žiadaju na katastri alebo sa to niekde preukazuje.
Odpovedať
@vacica59 Nemusi ale je to poistka. Peniaze idu z banky az ked predlozite v banke LV. Pokial by zo strany predavajuceho nastali nejake komplikacie, neuvidi ani cent, t.j. neriesite ziadne zalohy, ci poplatky za vklad (pokial sa dohodnete ze to plati kupujuci). Pre kupujuceho ale aj predavajuceho je to najbezpecnejsia a najcistejsia forma predaja, lebo vsetci su kryty a pravidla su jasne dane.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?