Porad´te prosím ako napísať zmluvu o budúcej kúpe pre banku ak ideme kupit polovicu pozemku?

Profilova fotka
Moj švagor vlastní pozemok o rozlohe 1100m2. Polovicu pozemku nám chce predať. Kedže ideme vybavovať peniaze z banky, je potrebné spísať zmluvu o budúcej kúpe - aby nám banka uvolnila finančné prostriedky. Poradťe ako máme postupovať. Prípadne uvítame aj nejaký návrh zmluvy. Ďakujem za pomoc
Odpovedať
Bude vhodné osloviť niekoho zbehlého, kto Vám to za nie veľkú odmenu vypracuje (poplatok býva rádovo nižší ako cena prevodu). Ak Vám predá polovicu výmery, bude potrebný aj geometrický plán.
Odpovedať
Profilova fotka
Ďakujem za odpoveď. Zabudla som ešte uviesť dost podstatnú vec a to , že na celý pozemok je ťarcha ( švagor bral spotrebák na kúpu celého pozemku) ako možme odkúpiť pozemok na ktorom je tarcha? Je to vobec možné???
Odpovedať
@embrance25 Môžte osloviť banku, ale pochybujem, že by súhlasila s uvoľnením záložného práva na novovytvorenú parcelu. Tým pádom by ste úver nedostali ani vy.
Odpovedať
Mozne to je, ale v prvom rade treba ist do banky kde bral svagor ten spotrebny uver a spytat sa na presne podmienky pri zmene vlastnika pozemku, ale pri zachovani zalozneho prava v prospech banky. Menit sa totiz bude zmluva o uvere - vlastnik pozemku. Nezabudnite spomenut, ze by islo o polovicu pozemku. Ked Vam toto banka odobri, potom sa mozete pustit do vybavovania dalsich nalezitosti. Zbytocne by ste behali a vybavovali dalsie veci, ak by ste sa potom zasekli na tomto prvom kroku. Ak Vam "svagrova" banka vyjde v ustrety, treba si zistit ci to bude zdarma alebo ak nie, aky poplatok si za zmenu zmluvnych podmienok banka uctuje. Neviem o aku velku sumu sa v svagrovom pripade jedna, ale urcite by bolo jednoduchsie (ak su financne prostriedky) vyplatit svagrov spotrebak, tympadom zrusit zalozne pravo, rozdelit pozemok, a potom si na cistu polovicu vybavovat uver u svojej banky.
Odpovedať
Profilova fotka
@trncat Ďakujem veľmi pekne za radu, budeme sa informovať v banke ako ste nám poradili :-) Dúfam, že nám to schvália.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?