Ponúkam pomoc s uzatváraním zmlúv

ak niekto potrebuje poradit s uzatvaranim zmluv, nech sa paci
Odpovedať
1
2
Dobry den! My by sme potrebovali poradit so zmluvou s dalsim vlastnikom cesty k pozemku. Budeme totiz po nej viest siete a chceme ich predpripravit aj pre druhy pozemok (aby sa cesta nemusela znovu rozkopavat), rovnako ak sa bude realizovat prekladka el stlpu, ktory je pred spolocnou cestou, chceli by sme, aby ked zacne niekto stavat na tom druhom pozemku, tak nam zaplati naklady, kedze to je aj pre neho cesta. Viete mi poradit aj s takouto zmluvou? :) Dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
Dobrý den, my kupuje družstevní byt od známých a máme sepsat smlouvu o smlouvě budoucí, myslíte, že bude stačit to udělat podle vzoru na internetu, uředně ověřit podpisy a pak až tu kupní smlouvu udělat u notaře?? Děkují za odpověď:-)
Odpovedať
@zuzazidkova Dobrý deň, kúpnu zmluvu uzatvárať zrejme nebudete, keďže ide o družstevný byt, bude sa uzatvárať iba Dohoda o prevode členských práv. Preto aj v prípade zmluvy o budúcej zmluve je potrebné ju spísať s prihliadnutím na túto skutočnosť.
Odpovedať
@matikati A kto je vlastníkom pozemku, po ktorom sa majú ťahať inžinierske siete?
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzazidkova je to tak, jak píše @lilian1978, vlastníkem toho bytu bude stále družstvo, takže nemůžete uzavírat kupní smlouvu, kterou se převádí vlastnické právo, ale budou se převádět pouze členská práva. Pokud si se známými důvěřujete, myslím, že si se vzory z netu vystačíte + bych se podívala, jestli nemá nějaké vzory přímo družstvo, které je vlastníkem (pokud mají www), protože na družstvu budte pak muset realizovat ten samotný převod členských práv
Odpovedať
@matikati tak ako sa pytala lilien1978, treba vediet kto je vlastnikom spolocnej cesty? ten druhy pozemok zatial patri komu? realitke? da sa dohodnut s nimi?
Odpovedať
@zuzazidkova plati ze pri druzstevnom byte prevadzate len prava a povinnosti clenov druzstva...ja by som este pred prevodom navstivila bytove druzstvo, pytala si stanovy v ktorych byva prevod clenskych prav podrobnejsie specifikovany, pytala by som sa na neskorsie podmienky a moznosti odkupenia bytu a tiez informacie o plateni energii..ako je to upravene, ako platili sucasni majitelia...ci sucasni majitelia su vobec clenmi bytoveho druzstva...
Odpovedať
@chorvatka súčasní majitelia ? ..... 8-(
Odpovedať
@lilian1978 majitelia clenskych prav v druzstve..alebo teda presne sucasni clenova druzstva ak mam byt presna..ale to sme si uz vyjasnili
Odpovedať
@lilian1978 @chorvatka pozemok po ktorom maju ist siete je 1/3 susedin (ona vlastni aj ten vedlajsi pozemok) a 2/3 nas. Suseda teraz nema peniazky prispiet a bojime sa,ze by nam o x rokov rozkopali tu cestu a nemali by sme ako chodit na pozemok.
Odpovedať
@matikati nuž môj názor je takýto ... so spoločnou vecou disponujú podieloví spoluvlastníci spoločne, na základe dohody. Ak spolu so susedou dobre vychádzate, treba spísať písomnú dohodu ( nepomenovanú zmluvu), ktorou by udeliia súhlas s tým, že sa budú cez spoločný pozemok viesť inžinierske siete ( dodávatelia by mali byť vybraní tiež spoločne) pričom sa zaviažete, že náklady s tým vynaložené budete hradiť spoločne ( ona v 1/3). Voči dodávateľom však budete vystupovať ako solidárni dlžníci, tzn. že ktokoľvek z Vás záväzok uhradí, bude sa považovať za splnený. Z tohto dôvodu si spôsob vzájomného vysporiadania dojednajte v tej dohode, t.j. do akej doby sa zaväzuje svoj podiel na nákladoch voči Vám vysporiadať.
Odpovedať
@lilian1978 ok,dakujem :) dohodu je asi dobre spisat u advokata..a co v pripade,ze pozemok predaju,je to prenositelne?Alebo si dohodnut,ze to najneskor pri odpredaji vyplatia?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@matikati ahoj, uaj podla mna, rcite pisomnu zmluvu so susedou, este pred tym ako sa dohodnete rozdelit si naklady na 2/3 a 1/3 by som na tvojom mieste chcela vidiet kompletnu cenu za pripojenie siete, tvojich a aj susedinych..len z toho dovodu, aby cena za jej pripojenie sieti na jej pozemok nebola realne vyssia ako 1/3 a ty jej ich zaplatis..v dohode, zmluve o spolupraci napr. si dohodnite ze idete zaviest siete na vase pozemky, siete budu tahane cez ktore pozemky, kto bude hradit teraz zavedenie sieti - predpokladam ze len ty, ona nema peniaze. Ona v dohode vyslovi suhlas zo zavedenim na jej naklady s tym, ze dlh splati do urciteho datumu...ak mas nejaku pochybnost ci ti to splati, zriadte si ako zabezpeku voci splateniu dlhu zalozne pravo na cestu a jej pozemok..s tym, ze ak nevyplati, pozemok sa preda a jej dlh voci tebe sa uspokoji z tohto predaja..potom od splatnosti dlhu netreba cakat na vymahanie od susedy, nech sa vam to nepremlci..
Odpovedať
@chorvatka ahoj :-) chcela by som ta poprosit, ci by si mi nevedela poradit pri kupe este nedostavaneho bytu? V blizkej dobe budeme kupovat byt v CR, este nedostavany, resp. nedorobeny, kolaudacia bude aj v novebri 2013. Zatial sme zaplatili, len rezervaciu, zmluvu este nie, to az neskor, cize navrh sme este ani nevideli ;-) Len by som sa chcela poradit, kedze skusenosti s tymto nemame, ako "zakomponovat" do zmluvy, resp. aku pravne spravnu formulku tam dat???? aby sme sa kryli, pred tym, co verim sa nestane, len "pre istotu"... ze ak sa to nedostava, aby sme nedopdli tak, ze nemame ani byt ani peniazky.... no dufam, ze ma rozumies, lebo sem-tam pisem ako talian :-S :-p Dakujem krasne za odpoved x-)
Odpovedať
zdravím, nuž nekrytí ste juž teraz, keďže ste dali peniaze a ešte nemáte ani zmluvu o budúcej zmluve. 100% bezpečnosť sa nedá zaručiť ani tou najlepšou zmluvou a nepomôže žiadna právna klauzulka. V prvom rade si treba zistiť referencie o investorovi stavby, akú má za sebou minulosť a či nejde o právnickú osobu založenú vyslovene iba na účel tejto stavby. V prípade, že ide o firmu, ktorá nemá za sebou žiadne krytie, ľahko sa môže stať, že jej dôjdu financie ( najmä ak by tam niekto z financií staval aj svoj dom :( ) ešte pred ukončením stavby a Vy si nepomôžete. Ak by ste aj od zmluvy odstúpili pre porušenie právnych povinností, môžete sa domáhať vydania toho, čo ste plnili ( t.j. zaplatenej sumy). Buďte si však istí, že v takom prípade by cesta súdu bola nevyhnutná a následne by v rámci exekúcie mohla byť Vaša pohľadávka uspokojená, napr. aj dražbou nedostavenej stavby ... Takže to treba poriadne zvážiť ..
Odpovedať
@chorvatka @ lilian1978 dakujem krasne za odpoved x-) tie peniaze co sme uz zaplatili su v ramci rezevacie... tak sa to bezne robi. Referencie o firme sme si zistili, su spolahlivi 8-) a seriozni ludia, tak verim, ze to dotiahneme do uspesneho konca. Pisala som preto, lebo no... predsa, istota je istota :-) Este raz dakujem za odpoved :-)
Odpovedať
@chorvatka dobry den, ja by som potrebovala poradit ohladne kupno-predajnej zmluvy na pozemok. chceli by sme uzavriet zmluvu v ktorej je stanovene, ze vyplatime 60% ceny pozemku, vlastnictvo sa prevedie na nas a a zvysnych 40% doplatime po roku. je takato dohoda mozna? dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@pami2 ano, je to mozne, ak s tym obe strany suhlasia... mimochodom kupno-predajna ani kupnopredajna ani ina podobna zmluva neexistuje... je len KUPNA ZMLUVA ;-) (podla §588 a nasl. OZ)
Odpovedať
@pami2 moze byt ak druha strana suhlasi
Odpovedať
dobrý den, prosím vás keby ste mi mohli poradiť na koho sa máme obrátiť, ideme od susedy kúpiť 40cm pri našom dome aby sme si mohli spraviť pri dome obrubník, prosím vás akú zmluvu máme spolu spísať? nájdem niekde na nete aj vzor zmluvy alebo musíme ist právnikovi? dakujem za radu.
Odpovedať
@dame v prvom rade treba ísť za geodetom, aby vypracoval geometrický plán a ptom treba vypracovať zmluvu
Odpovedať
dakujem veľmi pekne ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
aj ja by som prosila rady...1. po dohode odkupime od svokrovcov pozemok/zahradu/ na postavenie vlastneho domu 2. požičku na to bereme od banky... 3. majitelia su dvaja... otazka ako mame urobit kupnu zmluvu aby aj banka to schválila, a čo doležitejsie by sme tam mali napisat dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
mam otazku kedysi bolo potrebne do zmluv uvadzat aj rodinny stav ucastnikov zmluvy... je to este stale nutne?
Odpovedať
Profilova fotka
@marian86 majitelia su manzelia? co konkretne chces vediet? kompletnu zmluvu?
Odpovedať
Profilova fotka
@tilly dakujem už nie je potrebne rozchodli sme sa inak..
Odpovedať
Profilova fotka
@marian86 ;-) ok
Odpovedať
Profilova fotka
riešili ste už niekedy na zmluve platbu v naturaliach? takto jedna časť kúpnej ceny by bola hradená v hotovosti, druhá časť by bola rekonštrukcia, ktorú si hradí budúci kupujúci, ale je to súčasť ceny nehnuteľnosti... čiže rekonštrukcia prebehla pred kúpou a hradil ju kupujúci... neviem, či je to zrozumiteľné, rekonštrukcia je vyčíslená, podklady k nej sú, je to súčasť kúpnej ceny vlastne, ako by ste to riešili? dá sa to? uvažujem ako by sa to dalo vyšpekulovať
Odpovedať
@tilly rozumiem o čo ti ide, ale po právnej stránke to nie je úplne čisté ... Ak rekonštrukcia prebehla pred kúpou, aký titul mal kupujúci na jej vykonanie? Jedine, že by bola ZoBZ, kde bude zložená ako záloha, ktorá bude účelovo viazaná na uskutočnenie niketorých stav. prác. Nebolo by jednoduchšie, že by bola v zmluve kúpna cena jednoznačne určená v Eur a okrem toho bude zmluva o pôžičke účelovo viazanú na rekonštrukciu, pričom sa potom pohľadávky na vrátenie pôžičky a uhradenie kúpnej ceny započítajú?
Odpovedať
Profilova fotka
@lilian1978 dakujem, ano, viem, toto je taky dost nestandardny pripad, zobz tam bola, ale teraz neviem, ci to tam bolo spominane, musim si to preverit.. ja som len chcela vediet, ci sa to da dat do zmluvy... iste riesenie som na to mala, ale nebolo to uplne OK... este uvazujem, ze by sa mohla spravit zobz a tam by sa spravilo nejake ustanovenie, ze buduci kupujuci uskutocni rekonstrukciu v hodnote a ta sa zapocita do kupnej ceny... :-p neviem ako by sa to dalo poriesit... chcela som nieco jednoduchsie, ano, najlepsie by bola cena v eurach celkovo a rekonstrukciu ani nespominat, ale tak jedna strana to tak nechce, aj ked danova povinnost nehrozi, len sa obavaju, ci by ich nejak nepreverovali financaci :-p alebo niekto, ani neviem, koho sa boja :-N
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?