Odstúpenie od zmluvy s realitkou

Profilova fotka
Dobrý deň, včera sme uzavreli exkluzívnu zmluvu s realitkou na predaj bytu. Dnes ráno sme prvý krát videli inzerát na realitnom portáli. Celé zle, škaredé tmavé fotky, popis bytu skopírovaný z iného bytu, ktorý je dispozične iný ako náš, zlé informácie o dome. Proste celé zle. Dá sa vôbec nejako odstúpiť od exkluzívnej zmluvy? ďakujem
Odpovedať
Zavisi co je v zmluve. V zasade ale plati ze ich pisomne upozorni na nedostatky a ako si predstavujete napravu. Poziadaj o odstranenie tychto nedostatkov do 3 dni lebo inak to povazujes za hrube porusenie zmluvy kde sa pise ze (hadam): Budu zastupovat klienta k jeho spokojnosti, budu konzultovat,riesit atd. Kludne im aj na konci pohroz skoncenim spoluprace pokial to neopravia tak aby ste boli spokojni. Hlavne vswtko pisomne nech mas.
Odpovedať
Profilova fotka
@salkovic O vypovedaní zmluvy tam nie je nič. Mailom som im poslala správny popis k bytu, aj som sa ponúkla že upravím fotky. Tak ale dobrý pocit z toho už teraz nemám :(
Odpovedať
Lebo nechapem preco vsetci davate predavat byty a domy cez realitne kancelarie ktore len pofotia a daju na bazos a urobia zmluvy a navrhy na vklad a aj to domrvia a potom za to NIC chcu 2000eur. Keby realitku poziadali ludia ktori su daleko v zahranici a chcu predat nehnutelnost alebo nemaju cas tak nepoviem nic ale to je problem pofotit + dat inzerat a opisat danu nehnutelnost a potom s kupcom ist do notara a na kataster a nie davat peniaze vacsinou len darmozracom a za NIC ako je to u nas na Slovensku. :-D
Odpovedať
ja som kupoval nehnutelnost, pridana hodnota RK s ktorymi som sa stretol bola nulova, nevedeli nic o nehnutelnosti, lokalite, moznostiach majitela a terminoch. Nakoniec som kupil priamo od majitela nehnutelnosti. Zmluvu nam spravili v pravnickej kancelarii za zlomok poplatku co by isiel RK.
Odpovedať
Nerozumiem naco ludia podpisuju nejake zmluvy s realitkami.Sak nech realitka ponuka ak chce,navysi si cenu o proviziu a ak preda tak preda.Predaval som 2byty,vzdy vybehli na mna s nejakymi exkluzivnymi zmluvami ale ziadnu som im nepodpisal,ziadne vyhody to nikomu neponuka.Sice je potom na internete jeden byt aj 5krat ale to predaju nevadi.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som byt predavala sama, kupujucim pomahal ich fin.poradca aj so zmluvami vraj v ramci vybavovania uveru zdarma. Druhy byt sme predávali uz cez realitku. Nebolo casovo mozne stihat obhliadky, nebyvame v tom meste. Ale velmi seriozna spolupraca, rýchly predaj. Ziadna exkluzivita ale, nechceli sme byt viazani pre pripadneho zaujemcu priamo.
Odpovedať
taktiez som teraz byt predavala sama, nechcela som realitky, dala som do inzeratu nekopirovat, a celkom sa toho drzali. kupujuci boli tiez radi, ze usterili ca. 3000€, v podstate za nic. hypotekou sa vyplacala hypoteka, vsetko prebehlo celkom hladko. nevidim pridanu hodnotu realitky.
Odpovedať
pre mna je rozdiel predavat alebo kupovat byt v malom meste kde kazdy kazdeho pozna a napriklad v bratislave. teda pokial nepredavas niekomu osobne znamemu, vtedy by mi to bolo asi jedno, nezavisle od lokality. s realitkou v bratislave mam dobru skusenost. bezproblemova kupa bytu od zahranicnych vlastnikov zastupenych renomovanou pravnickou firmou.
Odpovedať
Ak uviedli o Vašom byte nesprávne, resp. nepravdivé informácie o nevyhnuteľnosti musia hneď zlý inzerát stiahnuť a nahradiť ho správnym inzerátom. Ak tak neurobia je to na odstúpenie od zmluvy pre inzerovanie nepravdivých informácií o nehnuteľnosti. Ak sú však ako väčšina RK tak budú dosť drzí na to, aby sa Vám pri navrhnutí odstúpenia od zmluvy vyhrážali žalobou. Predpokladám že zmluva je urobená v súlade so zákonom, t.j. má uvedený presný dátum začiatku a konca platnosti. Ak je na dobu neurčitú tak je už zo zákona neplatná. Zákon takéto sprostredkovateľské zmluvy zakazuje. Ak je však na dobu určitú a vy máte čas tak počkajte na ukončenie platnosti zmluvy. Ak už máte kupca tak počkajte kým skončí platnosť zmluvy. Tak ušetríte obaja. Pre bližšie info ma kontaktujte na IP. Vysvetlím Vám to podrobnejšie. Ak budem vidieť sprostredkovateľskú zmluvu tak sa vyjadrím podrobnejšie.
Odpovedať
My budeme predavat byt, chceli sme cez RK, tiez chceli exkluzivitu. Zmluvu sme dali pozriet pravnikovi a ze "taky slendrianizmus este nevidel", a este navrhovali tak nizku predajnu sumu (za tu sumu to predam sama do 3 dni...) tak sme sa na nich .... a budeme predavat sami. Este robili aj natlak ze uz maju aj kupcov, ale pocitali s inou sumou.,. Horor! A este chceli 3,5%!!! Pri trojizbaku v novostavbe v Ba veeelmi slusne prachy.
Odpovedať
Profilova fotka
Či spolupracovať alebo nie s realitnou kanceláriou je na rozhodnutí konkrétneho jednotlivca, všetko je to o ľuďoch :-) bohužiaľ niekedy natrafíte na tých nesprávnych. ;-( Všetko by malo byť uvedené v zmluve : výpovedná lehota ( býva okolo 1 mesiaca ) aj prípadná pokuta. Aj keď to, že tam nemáte nič uvedené ohľadne tohto sa mi veľmi nezdá... skúste to ešte prečítať a ak to tam naozaj nie je tak sa od zmluvy dá odstúpiť hocikedy bez sankcií. Nedá sa sankciovať niečo čo nebolo vopred dohodnuté.Určite v zmluve musí byťale doba trvania zmluvy ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ono je dolezite to co je v zmluve. Ale tak podla mna ak sa ani popis ani fotky nezhoduju s realitou, tak by som sa obracal prave na to. Ako ste mohli vediet, ze vas zavedie do uplne ineho bytu. To by nastvalo aj mna a tiez by som sa snazil o okamzite odstupenie od zmluvy. S realitkami je teraz tazko snazia sa vy... s kazdym. Hlavne si treba davat pozor na zmluvu.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?