Odstúpenie od zmluvy o budúcej zmluve a vrátenie zálohy - postup

Zdravím, rada by som poprosila o radu, ak niekto riešil podobnú situáciu. Kúpili sme byt v Čerešniach, fáza, ktorá sa ešte nezačala stavať. Podpísali sme Zmluvu o budúcej zmluve + zaplatili zálohu 10% z ceny bytu. Keďže aktuálne riešime rozvod, potrebujeme vyriešiť aj byt. Nemáte niekto skúsenosť, ako najlepšie takúto situáciu vyriešiť. O zálohu samozrejme nechceme prísť, ale ani byť blokovaní hypotékou. Tú by nemal byť problém zrušiť, keďže čerpať sme ju ešte nezačali, otázka je čo s bytom a zálohou... Za akékoľvek rady / skúsenosti budem rada. Vďaka!
Odpovedať
Profilova fotka
Zmluva o budúcej zmluve nieje žiaden rezervačný poplatok. Pozrite si za akých podmienok možno od tejto zmluvy odstúpiť a či nehrozí nejaká ďalšia pokuta. Predpokladám, že ak zo strany investora nedošlo k žiadnemu porušeniu zmluvy či termínov je len na ňom či vám vašich 10% vráti ak vám zmluva neumožňuje od nej odstúpiť.
Odpovedať
@lucca_ Pomienky musia byť uvedené v zmluve - treba ju čítať. My nevieme, čo je v nej. Najlepšie by bolo, keby ste za seba našli náhradu a tí by vám tú zálohu dali, ak ju nebude chcieť vrátiť developer.
Odpovedať
Profilova fotka
Treba si podla mna zmluvu poriadne precitat, alebo si ju dat vylozit niekomu, kto sa tomu rozumie. Isto tam je aj pasaz o odstupeni od zmluvy, no pripravil by som sa na to, ze to nejaky peniaz vytiahne z vasej penazenky
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?