Odstúpenie od kúpnopredajnej zmluvy

Ahojte. Poraďte mi prosím. Kúpili sme dom, podpísali kúpno - predajnu zmluvu v ktorej je dohodnutá cena nehnuteľnosti, a že zaplatíme 15% z ceny pri podpise zmluvy / čo sme urobili /, zvyšok do 30. dní od podpisu. / kôli vypovedaniu vkladov v bankách /. Teraz nám tetuška povedala, že za ňou chodia ľudia a ponúkajú jej viac. Po nociach nespím, bojím sa, že si to rozmyslí... má na to právo bez právnych následkov?
Odpovedať
nema!!!, nedajte sa vydierat, od zmluvy moze odstupit jedine vtedy, keby ste vy porusili/nedodrzali podmienky zmluvy
Odpovedať
od zmluvy možes odtupit hoc kedy, ak mas v nej sankcne podmienky..ja chcem teraz odstupit novostavbu a nemoze ma nikto dalej donutit platit.....bude ma to akurat stat 5% z ceny bytu....
Odpovedať
Profilova fotka
Pokial ste tych 15% uz zaplatili, znamena to ze nejaka cast zmluvy je uz plnena a odstupit od nej mozno len pri poruseni zlmuvy jednou zo zmluvnych stran. "Odstupenie zo sankciou" v pripade neporusenia zmluvy (tj ze sa jedna zo stran len tak "rozhodne") je somarina. Jednostranne odstupenie od zmluvy totiz vyjadruje nesuhlas so smluvou a teda aj nesuhlas so sankciou. Nie som pravnik, ale sa mi zda, ze taketo casti zmluvy su v rozpore so zakonom a teda neplatne. Samozrejme, kupujuci a predavajuci sa vzdy mozu dohodnut a zmluvu zrusit, ci uz so saknciou alebo bez, ale v to pripade nejde o jednostranne odstupenie ale o dohodu.
Odpovedať
Ja od zmluvy odstúpiť nechcem, ani menôžem. Predali sme už byt, garáž, vybrali hotovosť z banky, vybavili úver na rekonštrukciu, ktorý musím zdokladovať. ....... V občianskom zákonníku som sa dočítala, že pokiaĺ už došlo k plneniu, nemá právo od zmluvy odstúpiť. resp. o platnosti, alebo neplatnosti zmluvy rozhodne súd.
Odpovedať
Profilova fotka
No, predavajuca sa moze teoreticky branit tym, ze zmluvu uzavrela v tiesni, pripadne inou blbinou. Potom ostava asi uz len sud alebo "suhlasit" s jej odstupenim. Obavam sa, ze hnat to pred sud je beh na dlhe trate :(
Odpovedať
V zmluve je uvedené, že ju podpisuje bez nátlaku, že s ňou súhlasí a že si ju riadne prečítala....
Odpovedať
Profilova fotka
Matyldy, od toho jsou smlouvy, aby měli lidé ochranu mj. právě před těmito obavami, které popisuješ. Neboj se, právo je na vaší straně.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?