Objednavka

Kto mi poradi ako postupovat pri zruseni objednavky hrubej stavby? Znamy nam dohodil pana co nam postavi dom s tym ze na hrubu stavbu a zaklady sa spise len objednavka prace za xy penazi. Objednavka sa podpisala oboma stranami. Spravili sa zaklady vsetko sa mu vyplatilo a malo by sa ist dalej lenze my sme neskor zistili ze sumu,ktoru pyta dalej je 3 vyssia ako u inych stavbarov. Tak sme sa rozhodli ze to s nim ukoncime, lenze panko sa nam vyhraza sudom. Tak nevieme co dalej ale s nim dalej pokracovat nechceme.
Odpovedať
1
2
@verka171 Objednávka je len objednávka a kľudne ju môžete stornovať :-) Nemáte zmluvu a ani to či v prípade zrušenia alebo odstúpenia od objednávky musíte platiť dotyčnému nejakú pokutu. Takže pánko nech sa ide sťažovať, ale predpokladám, že nepôjde pretože nič s toho čo ste mu dali určite neodovzdá štátu. Vystavil Vám už faktútu???
Odpovedať
@verka171 ziadne stazovanie mu nepomoze, vy mate narok na stornovanie takze klud nemusite sa nicoho obavat
Odpovedať
@blackomt nebol by som taký hustý. Aké máš právne povedomie o tom čo píšeš? Je to dokument podpísaný dvoma stranami a to je už dohoda, ktorú keď nedodržíš, tak druhá strana sa môže domáhať práv a povinností z nej plynúcich (napríklad kúpený materiál, vynaložená práca...). @verka171 to, že ste objednali niečo 3krát drahšie ako ponúkajú iní, nie je dôvod na zrušenie dohody, ak sa nedohodnete poraď sa radšej s nejakým právnikom, či nájdete riešenie. Nepoznáme ani znenie objednávky, preto by som sa neodvážil ti v tejto veci radiť.
Odpovedať
@slavoslav Kupujúci môže stornovať objednávku po záväznom potvrdení iba v prípade, že predávajúci nesplní dohodnuté podmienky dodania. V prípade stornovania potvrdenej objednávky je kupujúci povinný uhradiť predávajúcemu škodu vzniknutú týmto jednaním. Predávajúci má právo na uplatnenie si náhrady škody najmä v prípade nákupu tovaru „na objednávku“, ktoré bolo nutné na želanie zákazníka zaobstarať alebo v prípade, že v súvislosti so zaistením tovaru došlo už k vynaloženiu preukázateľných nákladov. Spotrebiteľ sa zaväzuje tovar, ktorý je predmetom kúpnej zmluvy, prevziať v dohodnutom termíne a na adrese uvedenej na objednávke. Čiže ak som dobre pochopil ,tak pánko si môže jedine tak nárokovať za materiál ,ktorý nakúpil ak nakúpil ,ale o tom pochybujem ,že ho už kúpil, pretože vždy sa dáva dotyčnému záloha na materiál.
Odpovedať
@blackomt ja som v dotaze nevidel ani zmienku o nesplnení dohodnutých podmienok. To čo cituješ je kúpa veci, kupne zmluvy sa riadia úplne inými paragrafmi ako zhotovenie veci (diela). Aj napriek tvojmu príspevku by som radil obrátiť sa na právnika.
Odpovedať
Ide o to, ze to bola len cena prace. Nie je tam ani dph, ustna dohoda bola bez dph. Teraz nam vypisuje ze nam vystavi faktury s dph. Pricom mame prijmove pokladnicne doklady, ze sme mu zaplatili 2000 a 3200 e za odvedenu pracu pri zakladoch. Material sme si riesili sami. takze neviem co teda.
Odpovedať
@slavoslav v objednavke bolo len ze si objednavam hrubu stavbu (cena prace xy) a material si hradi objednavatel.
Odpovedať
@blackomt na zaklade coho pises, ze to mozu stornovat? nerozumiem, ved maju zmluvu, dohodu, podpisanu na papieri. Je to normalne platna zmluva. To ze autorka neskor zistila, ze vie lacnejsie nieco zohnat je uplne bezpredmetne. autorka: kontaktoval by som toho znameho, co vam toho pana poradil, nech to s nim poriesi ... aj ked neviem aky je to znamy
Odpovedať
@verka171 V zmluve ste si mali dohodnúť viac podmienok, ako kvalitu a termíny a na základe nesplnenia dať výpoveď zmluvy. Myslím, že kvalitu prác môže hodnotiť stavebný dozor, výhrady napísať do stavebného denníka. Treba sa skúsiť dohodnúť so stavebným dozorom.
Odpovedať
ak ti mozem poradit tak sa v dnesnej dobe z tohto moze vyhrabat (pomoct) jedine dobry pravnik.. urcite to zato stoji!
Odpovedať
@verka171 Ukaz zmluvu pravnikovi alebo ju hod sem, aj ked tu pravnici nie su, tazko hodnit len tak. Okrem toho daj sumu aku dal, lebo 3x drashi ze by bol sa mi nezda....
Odpovedať
@verka171 vyzera, že to asi máte dosť zamotané. nie som právnik, ale ako platca DPH uvádzam cenu s dovetkom "bez DPH" a k nej na faktúre dorátam DPH ak sa neprenáša v zmysle platnej legislatívy, alebo uvediem celkovú cenu (ak tam neuvediem DPH napr. v ponuke pre občana, nie firmu) a v nej už DPH mám zarátané (vo faktúre sa to uvedie vždy). Skús sa s ním dohodnúť , ak to nepôjde poraď sa s nejakým právnikom, ale ak nič neporušil, a ani Vás neuviedol do omylu (napr s tou DPH oproti ponuke) tak máš málo možností na odstúpenie, môžeš ho iba počas realizácie "buzerovať" za kvalitu a postup realizácie (a tam sa môže niečo vyskytnúť čo ti dá zámienku).
Odpovedať
Článok sa načítava...
@lennaa Od právnika netreba čakať nijaké zázraky. Možnože nájde chybičku v adrese, alebo v znení zmluvy, ale nič viac. Právnik bude chcieť hlavne relevantné dôvody na výpoveď a tie musí povedať stavebný dozor a stavebník. Bez jasných dôvodov sa právnik na taký prípad ani nepozrie. Prehratých sporov má každý dosť.
Odpovedať
Profilova fotka
@verka171 Dal som si usit oblek na mieru istym krajcirom. Oblek usil, zaplatil som mu podla dohody. Zistil som vsak ze ten isty oblek mi niekto iny dokaze usit o tretinu lacnejsie. Tak som sa rozhodol ze usity oblek vratim krajcirovi... "Spravili sa zaklady vsetko sa mu vyplatilo" ... "zistili ze sumu,ktoru pyta dalej je 3 vyssia " - ved ste mu uz vsetko vyplatili ci nie? co este pyta?nieco co nebolo v zmluve dohodnute? " dalej ale s nim dalej pokracovat nechceme. " - ved nepokracujte. zhotovil vam hrubu stavbu podla dohody. ci nie?
Odpovedať
@richard71 citaj poriadne ... nezhotovil hrubu stavbu, len zaklady maju spravene - pokial dobre chapem, zaplatili mu za zaklady len zatial a nechcu platit dalej
Odpovedať
@richard71 ZAKLADY ma zaplatene a dalej nechceme pokracovat...lebo sa s nim nijako nedalo dohodnut, on sa chce len sudit. jeho murari nam povedali ze vela pyta od nas. pyta o 6,5 tis viac
Odpovedať
keby bola cela stavba hotova tak s tym uz nic nenarobim...nepytam naspat peniaze...
Odpovedať
Profilova fotka
@verka171 coze?? to si az o tolko viac pyta?? To co je za debilka (sorry za vyraz ale to je prehnana suma)
Odpovedať
@timco_46 no a my sme tiez debilkovia ze sme mu tu objednavku podpisali...
Odpovedať
Profilova fotka
@verka171 takto som to nechcel napisat ale tak je trosku aj vasa chyba ze ste to podpisali ale nemohli ste vediet ze sa tak zachova, vsak on vas na zaciatku dal inu cenu, no nie?
Odpovedať
Profilova fotka
@timco_46 absolutne nevies za co si to pyta a aka je realna skutocnost. Nie raz som zazil ze majstri mi ponukali, ze chcu obist zamestnavatela a ze urobia lacnejsie. Takze by som to bral hodne z rezervou. Tu podla mna nieje co riesit, ceny sa porovnavaju pred podpisanim zmluvy. Nech je akokolvek drahy, pravdepodobne zabezpecoval material a rezervoval ludi. Zrusenie z dovodu zmluvy z dovodu ceny na sude nebostoji a naklady na cely ten proces budu urcite vyssie ako 6,5k.
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj a preto je asi lepsie si vzdy material sam nakupit a uz len zohnat robotnikov ktory si vypytaju peniaze len cisto za odvedenu pracu. Teda aspon ja som to tak po vacsine riesil alebo mi vzdy doniesli blok co kupovali a ja som im to preplatil
Odpovedať
@majkoj on neurobil dokopy nic iba zabezpecil robotnikov. vacsinu materialu do zakladov sme si zabezpecovali sami. jednoducho zakloady su hotove a dlej nechceme ist aj keby da neviem aku cenu. co samozrejme neda lebo dohodnut sa s nim nedalo..
Odpovedať
Profilova fotka
@timco_46 podla mna to nie je vzdy lepsie. Cast veci som riesil tiez tak, ale specialne hrubu stavbu by som tak neriesil. Pretoze treba koordinovat viacero veci, kedy co treba doviezt kam to zlozit atd. A ak to neurobis ako majstri chceli cely cas sa bude na stavbe frflat, ze nemozu robit, lebo nie je material, alebo, ze ho musia tahat cez celu stavbu. A v podstate budu mat pravdu.
Odpovedať
Profilova fotka
@verka171 ale to je nepodstatne chapes ? Cenu si si mala porovnat ked si podpisovala. Ja sice nestavbarcim, ale ked pride za mnou zakaznik, ja si rezervujem na neho cas a odmietam inych a potom dojde, ze nasiel lacnejsie a uz to nechce tak ho "dorazim". Ja viem, ze sa to blbo cita, ale urcita korektnost musi existovat. Z informacii, ktore si dal vidim jeho v prave, bez ohladu na to aky je...
Odpovedať
@verka171 Aj objadnávka je záväzná zmluva o dielo. On sa môže domáhať súdne o náhradu škody. Naša bytovka pred pár rokmi išla zatepľovať. Kvôli všetkých povoleniam sa vybrala dopredu jedna firma, s ktorou sa spísala predbežná zmluva o dielo - teda objednávka. Kým došlo k realizácii (povolenia, dotácie a iné formality trvali asi 3 roky), ceny v stavebnom priemysle klesli a preto sme si našli lacnejšieho dodávateľa. Ten pôvodný nechcel od dohody odstúpiť a malo to ísť na súd. Po zhodnotení právnikom sme dospeli nakoniec k dohode, že sme mu vyplatili určité odškodné, lebo na súde by asi uspel. To odškodné bolo v podstate nižšie, ako bola úspora pri druhom dodávateľovi. Takže nepodceňoval by som vyhrážky toho dodávateľa. Ak máte kontrakt - objednávku, skutočne si ňou viazaná. Celú sumu objednávky by asi nevysúdil, ale mohol by si nárokovať na nejaké odškodné. Radšej sa nejako dohodnite, trebár mu zaplať časť ušetrenej sumy. Ale ak si myslíš, že tí, čo tu majú silácke reči, že neplatiť, majú pravdu, kľudne počkaj. Možno to ten dodávateľ nechá tak a nebude sa s tebou súdiť. Nevieme dopredu povedať, čo urobí.
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj vsak ano hruba stavba je nieco ine ale ine veci sa daju aspon niektore tak vyriesit. A pokial su dobry majstri tak sa da s nimi dohodnut. Ja som potom mal asi to stastie lebo ja som s mojimi majstrami ziadne problemy nemal
Odpovedať
Profilova fotka
@timco_46 ale tu je cely cas rec o hrubej stavbe :)
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj ale vsak to viem ze je o hrubej stavbe, to som pochopil :-)
Odpovedať
@atak77 Ked sa človek pozrie na tú zmluvu tak určite bude vyhodna iba pre jednu stranu a to pre toho magora a určite nebude mať všetky náležitosti podľa zákonov. Takže ak sa chce súdiť tak nech sa súdi ale dobrý právnik napadne zmluvu a aj podmienky v nej a nevysudi nič. Ešte ho nakoniec môžu skontrolovať danovaci a určite by sa našlo zopár ľudí ktorý by svedcili že zobral nejaké to € bez dokladu. Ludia skúšajú a vyhrážajú sa ale len málo kto keď pride k súdu tak radšej od toho odskocia.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?