Notárska zápisnica pri kúpe bytu

Stretol sa niekto s notárskou zápisnicou pri kupovaní bytu, resp. vie poradiť? S realitnou kanceláriou a predávajúcimi som podpísal rezervačnú zmluvu a zaplatil zálohu. Zmluvu o budúcej zmluve sme nepodpisovali, to vraj pre vybavenie hypotéky netreba, stačí vraj nepodpísaná kúpna zmluva - návrh. Realitná kancelária teda vyhotovila ZMLUVU O PREVODE VLASTNICTVA BYTU formou NOTARSKEJ ZAPISNICE ktorú mi dnes banka neprevzala, lebo to vraj nie je štandardné a oni vyžadujú samotnú zmluvu o prevode vlastníctva bytu. Realitná kancelária u ktorej mam depozit nechce zmluvu prerábať, vraj je notárska zápisnica štandardom a na "vine" je banka že ju neakceptuje. Ďakujem za konštruktívne rady.
Odpovedať
dobrý deň, ak vypracováva zmluvy o prevode notár, majú tieto zmluvy povahu notárskych zápisníc. V prípade, že ich banka neakceptuje, je chyba na jej strane, lebo ide o riadnu zmluvu. Na druhej strane, ak mám byť úprimná, spisovanie notárskych zápisníc v takýchto prípadoch neuznávam,nakoľko upravujú podmienky iba veľmi stroho, ale ceny sú prehnanéééééééé.
Odpovedať
DObrý deň, keď vám banka neakceptuje tak je chyba u nich, pretože notárska zápisnica je ,,viac" ako obyčajná zmluva. Aj v mojom prípade bankárky na ňu trošku čumeli, ale keby som nadarmo vyhodila 300 eur za ňu tak by som asi niekoho... Ale samozrejme problém nebol. lilian1978 síce pravdu má, že sú drahé ale na druhej strane sa do nej môžu spísať všetky podmienky, ktoré vyžaduje predávajúci aj kupujúci. A s notárom sa dá na cene tiež dohodnúť. Určite bojujte, treba kontaktovať ústredňu, nech vám dajú adekvátnu odpoveď prečo ju odmietajú a opýtajte sa ich, či to majú v podmienkach v úverovej zmluve zakotvené alebo v nejakých smerniciach a podobne. Nedajte sa odbiť
Odpovedať
Ďakujem za príspevky, notársku zápisnicu mi banka napokon na druhý den vzala že to je v poriadku. Tak som robil paniku zbytočne. Len je to zrejme menej používaný spôsob :)
Odpovedať
@thiamin Jasne, že menej používaný spôsob lebo nedá za ňu veľa ľudí okolo 300 éčok :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?