Nájomna zmluva

Dobrý deň, Potrebovala by som poradiť ohľadne napísania nájomnej zmluvy, ,, keďže pozemok je písaný na priateľa ,,stavať ideme s priateľom spolu,,tak na stavebnom mi povedali že nám treba nájm.zmluvu aby na stav.povolení mohol figurovať aj ja,,, vie mi niekto zaslať jeho nájm.zmluvu,,bol by niekto taký dobrý? aby sme to nemuseli dávať písať právničke,, Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@barbora3131 a ty budes ako najomnicka a priatel je majitel? Ci obidvaja ste najomci?
Odpovedať
áno ja budem ako nájomníčka, priateľ je majiteľ. Potrebujem nájomnú zmluvu ktorú si uzatvoríme medzi sebou, dom bude ale na obi dvoch. Vieš si pomôcť?
Odpovedať
@barbora3131 a nebolo by jednoduchsie to nechat iba na priatela a potom ked sa zoberiete tak poziadate o dopisanie na katastri, formou darovacej zmluvy?
Odpovedať
tým že pozemok je na priateľa a ja budem tiež investor tak radšej by som to spravila takto, len neviem presne čo ma nájomná zmluva obsahovať, viete mi poradiť?
Odpovedať
Každú zmluvu takéhoto významu by som dal spísať, alebo skontrolovať právnikovi. je to predsa za pár drobných, kdežto súdne ťahanice idú do veľkých súm pri zlej zmluve 8-)
Odpovedať
@barbora3131 Ahoj. My sme riešili presne tento istý problém a spísali sme Zmluvu o budúcej zmluve. Netreba na to hneď nájomnú zmluvu.
Odpovedať
@barbora3131 podla mna to je zbytocne, ked to je len medzi vami staci ked si stiahnes vzor napises podla vzoru vec bude rodinnny dom, presna lokalita, adresa, klasika vytlacis a podpisete si to a netreba pravnika ani nic, ved je to medzi vami, btw, nezabudni tam, ale dat vsetko co chces keby sa nieco stalo, napriklad, ze po podpisani zmluvy sa majitel nehnutelnosti zavezuje ze, ak by najomca odstupil alebo odisiel je povinny vratit ja neviem napriklad minimalne 50% sumy, ktoru do nej vlozil... ak tam chces tieto podmienky ako zaruku, si dobre premysli a aj s nim sa dohodni, aj ked si myslim, ze je to zbytocne, ak mu daju hypo dostacujucu nech si to zobere sama bude to na neho a keby ste sa aj rozisli proste sa zbalis a pojdes a nebudu tahanice a ak by ste sa vzali tak sa dohodnete na pripisani ta :O
Odpovedať
ja si tiež myslím že spravím iba takú jednoduchú zmluvu aby sme mali, na budúci rok sa budeme brať tak potom to doriešime :) ide o to že na stavebnom úrade to vyžadujú... tak snáď to bude stačiť
Odpovedať
Profilova fotka
aha na stavebnom urade to chcu, to som nevedel ani ze sa takto musi, no to neviem teda ci ju nebudu chcu mat uradne overenu a opeciatkovanu pravnikom, na to ste sa tam nepytalI?
Odpovedať
Profilova fotka
@barbora3131 no ako pisali v komentoch vyssie, ja som tu uz potom nebola, nemala som cas tu sediet. Podla mna staci taka zo vzoru napisana, Staci zmluva o buducej zmluve, opytaj sa na to este na SU ci potrebuju normalne najomnu zmluvu alebo staci zmluva o buducej zmluve.
Odpovedať
Najjednoduchsie riesenie: kup polovicu pozemku za polovicu tvojich vlastnych zdrovov urceny h na stavbu domu od priatela. Vlastnikmi pozemku budete obaja, stavebko sa vybavi na oboch, a peniaze na stavbu domu su stale "v rodine". Bum. Naco komplikovat?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?