Na našom pozemku stojí voda

Profilova fotka
Dobrý deň, máme kúpený viladom v radovej výstavbe. Este stavbu dokončujú cca o mesiac je kolaudácia, no vsimli sme si že prave na našom pozemku stále stojí voda aj keď bolo sucho v lete bola tam voda hoci menej.. Dnes bol manžel pozrieť a je tam "hotový bazén".. Je to kaskádovy terén kde bola pred tým lúka.. Ovocný sad. Je potrebné robiť drenáž alebo čo by ste navrhli.. Za každú radu ďakujem.
Odpovedať
1
2
Profilova fotka

Odpovedať
@viktoriad Bodaj by tam voda nestala, keď je tam jama. Keď sa terén vyplaniruje voda nebude mať kde stáť.
Odpovedať
@ruren ta pravda :D "mame tam bazen" a comu sa cudujete ked tam naozaj ten bazen mate ... uz ho len dokoncit aby to nebola len vykopova jama nan :D
Odpovedať
Ja by som tam dal ryby.
Odpovedať
@ruren @shadowmilan dobre sa bavite? Vsak pise,ze tam voda stala aj v lete,ked bolo sucho. My sme mali vacsiu dieru na pozemku,ale teda voda tam nestala cele tyzdne.
Odpovedať
Profilova fotka
@hoblinka13 ďakujem 🙏tiež neviem čo im je vtipné.. Mam foto z júna kedy bolo dosť sucho a stále tam aspoň trocha vody je..
Odpovedať
@viktoriad A stále tam aj ta jama je. Keď sa terén upraví a vyspáduje, nebude mať kde sa udržať. A keď si myslíš, že to nebude stačiť, tak tam ešte predtým zakopaj drenážky a vec bude vybavená. Čo je na tom zložité? Myslíš si že vtipkujem?
Odpovedať
Veru to by som nepodceňoval , tá voda je výstraha ...takto vybágrovaný narušený kopec a pod ním mať dom ......čo ak príde silný dážď ... ...žiadny opornú múr pod kopcom, možný zosuv pôdy ...poradiť sa s odborníkom
Odpovedať
Profilova fotka
@leilak1 áno.. Práve toho sa manžel boji dosť su vybagrovane tie kopce.. A pod inymi ta boda nie je..
Odpovedať
Profilova fotka
@ruren nie, Vás som s vtipkovanim nemyslela. Vám ďakujem za radu.
Odpovedať
@viktoriad Sused ma toto na dvore. Aj v najvacsich horucavach ma mokre pleso a zistil,ze tadial isla stoka potoka davno pred viac ako 100 rokmi. Regulovali potok,ale vodu neoklames. Urcite spravte opatrenia, drenaze a aj oporny mur by tam mal byt,vyzera to nebezpecne. Pridu privalove dazde a vas tam zmestie ta voda z kopca
Odpovedať
No totk treba riesit, lebo voda zo svahu vam raz skonci v obyvacke aj so zeminou zo svahu... bude treba oporny mur z drenazou aby sa odviedla voda co bude stekaf zo svahu nad vami. Aktualne ten bazen je ten najmensi problem co mate
Odpovedať
Článok sa načítava...
@viktoriad Je to radová zástavba na kľuč? Predpokladám že terénne úpravy by mal pred odovzdaním zabezpečiť developer. malo by to byť aj v zmluve. Či sa mýlim?
Odpovedať
Profilova fotka
@ruren áno presne tak, preto do toho nezasahujeme ani nemôžme na oporné múry sme sa hneď pýtali no nie sú v pláne..
Odpovedať
@ruren Urcite si dal developer urobit aj hydrogeologicky prieskum, aj smykove skusky, aj neviem co vsetko na svoje naklady....ako by povedali nasi bratia z CZ: "To víš, že jo." Dnesni developeri chcu len maximalizovat zisk, to znamena postavit dom na hranici (ak vobec) skolaudovatelnej energetickej triedy, drbnut tam elektricke folie, v lepsom pripade podlahovku a elektrokotol a nazdar. Na take finesy ako nejaky oporny mur, prieskum podlozia a ine vymozenosti uz akosi neostavaju peniaze. Teda ostavaju ale naco ich minat, ked to ludia aj tak kupia ako teple rozky. Za dva roky aj tak stavebna firma uz nebude existovat, takze je to uplne bez rizika (bohuzial uz nie pre investora). Nehovorim, ze je to aj v tomto pripade ale vacsinou to takto funguje.
Odpovedať
@danculd Určite ten svah až taký hrozný nebude, ako to vyzerá na tej fotke. Výsadba tých správnych rastlín ho zafixuje aj bez zbytočných betónových ohavnosti.
Odpovedať
Profilova fotka
@ruren tak plánuje aj developer aby to celé zapasovalo do prostredia..živé ploty atď žiaden betón.. akurát taktiež sa bojíme toho svahu a ta voda je este o dom nižšie a u nás pri iných aj ked sú tam jamy nie je.
Odpovedať
@viktoriad tak evidentne sa zrovna na vás valí voda pri dažďoch....čo takto si ju vyčíhať pri daždi? Aby ste vedeli ako sa voda správa pri lejaku - kade si hľadá cestu a následne potom robiť opatrenia ako odklon toku vody mimo váš pozemok. To nie je len tak, že ponad domy zhrniem mohylu z hliny, ale treba sa postarať aj o to, aby pri prudkých dažďoch tou mohylou voda netiekla rovno do barákov pod ňou! To, že tam stojí u vás voda aj pri suchom počku je len o tom, že na váš pozemok jej pri daždi stečie riadne veľa a zem ju nestíha pohltiť ani v suchom počasí. Toto si riadne overte a ošetrite, aby vám raz svah neskončil v dome.
Odpovedať
mimochodom a mimo tému - funguje vám všetkým toto nové fórum? Šlak ma ide z neho trafiť! Neprehľadné, nefunkčné pokiaľ ide o pridávanie príspevkov, chcem nahlásiť chybu - neotvára okno, takže smola, žiadnu chybu ohlásiť nemôžem! Toto zas kerý oný vymyslel? Bolo koze dobre? Totálny prepadák neprehľadný. Toto mi hlási permanentne - Vyskytla sa nečakaná chyba. Môžeš sa vrátiť na domovskú stránku alebo .
Odpovedať
@jabadaba Nepouzivam nove forum.
Odpovedať
@viktoriad tak len dufaj, ze developer nezbali slivky ked bude mat postavene vsetky domy, peniaze na ucte a na terenne upravy sa vysere... alebo sa s nimi bude obsierat moc dlho, presne o jeden den dlhsie ako pride prvy privalovy dazd alebo tri tyzdne poriadneho dazda. Uz len to, ze nechal odkopany nezabezpeceny svah nad domami o jeho neznalosti, ked nie rovno neserioznosti hovori celkom dost
Odpovedať
Profilova fotka
A je na ulici dažďová kanalizácia ? Je tam dáky potok kde sa dá odviesť drenáž ? Aká je tam pôda, vhodná na vsakovanie alebo dáky íl ?
Odpovedať
Profilova fotka
Pôda je tam hlavne íl :-S
Odpovedať
Profilova fotka
@kosto13 teraz sme tam boli pozrieť vyzerá to takto..
Odpovedať
Profilova fotka
@viktoriad
Odpovedať
Ten svah je aky vysoky? Lebo uz teraz je celkom slusne vymlety od vody A teraz ma asi prichlostis, ale tak mi napadlo jamu prehlbit, rozsirit a bez velken namahy tam zriadiete jazierko. Co by niektori za to dali... Ale vazne, jazero na dvore fakt nie je vas najvacsi probkem. Problem je ten odbagrovany svah a to co je nad nim
Odpovedať
Profilova fotka
@zita19 Nebude dlho trvať a ten svah zasype tú jamu na dvore... :-p
Odpovedať
@viktoriad odporúčam sa poradiť s hydrogeológom
Odpovedať
Profilova fotka
@zita19 tak ten svah vraj ešte budú znižovať, upravovať, vyrovnávať.. Neviem odhadnúť koľko môže mať výšku. S tym jazierkom nie je zly nápad 😊inak dosť veľa zásahov je tam zákazanych koli tomu ze je to radová výstavba no dnes pozeráme a u suseda niečo robia je to bazén? Zasielam foto ak by niekto vedel..
Odpovedať
Profilova fotka
Fotky vody, ktorá tam stojí som robila dnes a keďže je to radová vystavba veľa "zasahov" je zákazanych no dnes sme si všimli, že u suseda sa niečo stavia viď foto. Môže to byť bazén?
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?