Môžem odstúpiť od zmluvy ak jej časť nevedia dodať?

Profilova fotka
Ahojte chcela by som vás poprosiť o radu, co si myslite o nasledovnej situacii. S manzelom sme sa rozhodli vymenit okna spolu s interierovymi dverami. po case sa zdalo, ze sme nasli spolahliveho stolara, ktory nam mal vyrobit okna aj dvere, tak ako to je uvedene aj v zmluve o dielo. od zaciatku sme chceli biele dvere, od coho nas vsak cely cas odhovaral argumentami typu ze nebudeme spokojni, ze on nema problem nam ich spravit, ale chce nam len dobre, etc. Ked som mu dnes oznamila, ze na bielej trvam, tak mi povedal, ze on do bielych dveri nejde, ze od toho ustupuje a spravi nam len okna - podotykam ze montaz mala byt buduci piatok! Tak ma vytocil tymto pristupom, cely cas s tym nema problem a zrszu toto. Mam dost velke pochybnosti o jeho serioznosti, preto by som od zmluvy najradsej odstupila. Okna vsak ako tvrdil su uz hotove, tak neviem, ci by sme mali narok na vratenie zalohy, co je v tomto pripade viac ako dvetisic eur. Ak si myslite, ze ano, viete mi prosim poradit ako postupovat? Musime sa rozhodnut co najskor, preto velmi pekne dakujem za kazdu radu
Odpovedať
Myslim ze ak bola zmluva na dvere a okna spolu, a on odstupil od dveri, tym padom od zmluvy, tak pada zmluva cela, a na vratenie zalohy mate narok.
Odpovedať
Profilova fotka
Presne to si myslim aj ja, len sa bojim, aby sme nakoniec neostali aj bez okien aj bez penazi. Clovek to pocuva na kazdom rohu, ako ich firma oklamala. Aj ked, je pravda, na zmluve su aj okna aj dvere. To ze ich ma hotove, by ma asi trapit nemalo nie? Len v tom pripade by sme asi mali pisomne vypovedat zmluvu a to co najskor, ci?
Odpovedať
Ty daj hlavne jemu podpisat ze vam nevyrobi dvere podla vasej zmluvy, a ked to budes mat, tak vypovies celu zmluvu.
Odpovedať
Profilova fotka
Nevo prosim ta a ako mu to mam dat podpisat? Mam ziadat od neho nech mi to da na papieri alebo si mam sama vytvorit nejaky dokument, ktory mu mam len na podpis. Odkedy mi po telefone povedal, ze od toho odstupuje, tak som s nim nehovorila. Vobec netusim ako sa teraz bude spravat a ci bude ochotny prist. Na rovinu mi povedal, ze ved zmluva ostane ta ista, okna vyrobi podla dohodnutej ceny na nej akurat ze od dveri odstupuje, co sa mi zda ako total kravina, len som v tej chvili zostala taka zaskocena, ze som nevedela co mu mam na to povedat.
Odpovedať
Profilova fotka
podľa mňa stolár postupoval seriózne. Narovinu Vám povedal ,že bude mať problém s výrobou dverí tak to radšej robiť nebude. Horšie by bolo keby to vyrobil a Vy by ste nebola spokojná
Odpovedať
Profilova fotka
suhlasim s poliacikom.. ak vam od zaciatku hovoril, ze biele nie, ze s tym ma problem, mozno je to prave jeho cestnost a svedomie, ze nechce urobit nieco, za co by sa sam pred sebou hanbil (cosi ako vyhrada svedomia o stolara :D ) Ja by som mu okna zaplatila no samozrejme dvere nie, no tie si urcite ani uctovat nebude. Maximalne by som si mozno vypytala nejaku zlavu za strateny cas pre tie dvere, ktore musite riesit nanovo..
Odpovedať
Profilova fotka
No neviem, nezda sa mi to od neho az take fer. ja chapem, ze s tym mohol mat problem, len neviem preco sa potom tvaril takmer 2 mesiace, ze je to ok a tyzden pred montazou mi povie, ze ich nespravi. a to som volala dokonca ja jemu. keby sa neozvem,tak sa to hadam dozviem az v den montaze. neviem, jednoducho mi vadi, ze zakazdym tvrdil jedno, teraz tvrdi ine.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?