Má niekto úver bez dokladovania prijmu?

Má niekto uver bez dokladovania prijmu? ake su vyhody a nevyhody..mate niekto skusenost? zaujima ma ako je to so založným pravom na nehnutelnost, nasledne prenesenie založneho prava na inu nehnutelnost a podobne.. dakujem za vaš čas
Odpovedať
Profilova fotka
@katarinka2010 nevyhody - vyssia urokova sadzba, vyhody - mas uver :-D :-D :-D ale aky uver mas na mysli??? hypo bez dokladovania prijmu??? ci iny typ uveru??? a potom, je tu aj specialny produkt stavebnej sporitelne - ak sporis, a mas narok na stavebny uver, tak neskumaju tvoje prijmy a bonitu a uver ti poskytnu za standardne %... takze uver je mozny aj pre ludi, ktori by inak uver na byvanie v takej vyske proste nedostali..... ;-)
Odpovedať
@kaktusik007 Ano uver bez dokladovania prijmu..tie uroky su podla fixacie..pri fixacii na 1 rok cca 5,19%, 3 roky cca 5,4% ...na 10rokov 5,9% u čsob, u TB su tie uroky vyššie..okolo 8% ...mam info iba z netu a od poradcov..skor by ma zaujimali info od človeka ktorý takyto uver realne dostal..
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Profilova fotka
@katarinka2010 Ahooj, chcela by som sa opytat, ze ci si nejako vyriesila tuto situaciu, pretoze ja prave riesim velmi pdobny problem. Chceli by sme tiez hypo bez dokladovania prijmu /drahy je zivnostnik a danove ma slabe/ a rovnako zalozit rodicovsku nehnutelnost a potom preniest tarchu z jednej nehnutelnbosti na druhu. Preto ma zaujima, ze ci ti vyslo a ci si sa dla ana tento typ uveru a za akych ti podmienok ti bol poskytnuty, ak ho teda mate :) :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@lussindia ahoj my sme mali presne tento isty problem,nemame na vyplatnej paske priznane všetko tak uver nam nechceli dat,pochodili sme banky a tam nas odpisali.Až sme dostali kontakt na hypotekarneho špecialistu,a ten nam vybavil uver bez dokladovania prijmu,zakladam rodičovsky byt, a vlastne len 50% z ceny bytu dostaneme.a ked postavime tak tarchu prevediem na domček,ale ten musi mat hodnotu celeho bytu.čiže byt ma hodnotu 70tis,uver nam schvalili 35tis eur,no a dom čo postavime a budeme chcet snim ručit musi mat hodnotu 70tis eur aby sa dalo prepisat založne pravo.Uver mame schvaleny v čsob,je na 20r,to je maximum,urokovu sadzbu mame na 1rok,zatial 4,69,no a po roku pojde hore.Aby sme peniaze dostali musime najprv vybavit stavebne povolenie potom nam peniaze uvolinia.mame na to pol roka.sme v štadiu vybavovania.Držim palce:))
Odpovedať
@hilbia asi nejak tak :-D
Odpovedať
@lussindia nakoniec sme tento uver neriešili bez dokladovania prijmu..ale uverom s postupným financovaním s tým že sa zaklada pozemok..pričom prvá tranža predstavuje 50% z hodnoty pozemku.. Samozrejme sme museli zaplatit mastnu dan :(
Odpovedať
@katarinka2010 no ja som mal napriklad bez dokladovania prijmu vo VUB lebo mi tam chodi vyplata. To je tak podla mna v kazdej banke ked ti tam na ucet dlhsie chodi plat.
Odpovedať
my mame takyto uver cez VUB. Urokova miera je rovnaka pocas celej doby splatnosti, o fixacii nebola vobec rec. Je to vlastne bezucelovy uver, aj ked musime vydokladovat jeho pouzitie, v nasom pripade kupnou zmluvou na byt. Schvalili nam ho do dvoch dni a do piatich dni sme mali peniaze na ucte.
Odpovedať
Profilova fotka
@jaroe A bol to taky bez dokladovania prijmu? A urok mate moc vysoky oproti inym uverom, napr. ked vydokladujes prijem?
Odpovedať
Aj v PSS môžete mať úver bez dokladovania prijmu. Sú 2 možnosti: 1.Už máte dlhšie zmluvu - sporíte si a dostali ste sa do fázy stavebného úveru. 2.Možnosť - nemáte zmluvu - založíte si zmluvu - rok sporíte pravidelne max. 150 eur/m a po roku dostanete max. 20000 medziúver.
Odpovedať
Profilova fotka
Raálne úver bez dokladovania príjmu poskytujú na SR dve banky a to Čsob a Tatra. ČSob dáva až do 70% z hodnoty založenej nehnuteľnosti a tatra do 50%.
Odpovedať
je to tak tatra dáva do 50% založenej nehnuteľnosti, ale my napr. nejdeme zakladať nič. resp. iba pozemok dajú nám 1 tranžu, keď postavíme aspoň do výšky 1m obvodový múr dajú ďalšiu a tak ďalej. Je to zdĺhavé, ale nemusíme zakladať rodičovské nehnuteľnosti.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@lussindia my mame presne ten uver, o ktorom ty pises. z csob. manzel je tiez zivnostnik, na som vtedy bola na rodicovskej, danove 0 bodov. Tak sme zalozili rodicovsky dom a tarcha sa potom prenesie na nas, ked skolaudujeme. Urok nam dali 5,99- na tri roky, mesacne splatky nas vychadzaju na 250- v tom je zahrnute aj poistenie. Len aby sme dostali zlavu, tak sme si museli otvorit ucet a poistit sa (manzel) a kazdy mesiac musime preukazat na ucet 330e, co sa v pohode da. A uver sme brali 33000.
Odpovedať
Profilova fotka
Ono úver bez dokladovania príjmu by mala byť posledná možnosť nakoľko je drahá. Teraz to vyzerá sice fajn s tými úrokmi no je taká doba. Treba si zobrať že pred krízou boli sadzby na úvery bez dokladovania príjmu na úrovni cca7-8%. No ked iná možnosť nie je tak je dobre a toto riešenie. Na výstavbu je to zložité v prípade že ešte namáte pozemok, ale to je zložité aj dokladovaní príjmu. Proste ked treba ešte na začiatku ešte aj pozemok kúpiť tak sa bez založenia inej nehnuteľnosti nezaobídete. |-|
Odpovedať
@robertoba tých bánk, ktoré dávajú úver bez dokladovania príjmu je viacej...
Odpovedať
Profilova fotka
tak napíš ktoré
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
@finsluzby tiež by ma to zaujimalo ;-)
Odpovedať
Ja som brala teraz uver bez dokladovania prijmu. V CSOB. Jedina banka, ktora z oho co sa na trhu ponuka, aj realne tieto uvery poskytuje. VUB to robi len pre clenov napr. advokatskej komory a podobne a ani pri tych to ludoch to v reale nefunguje. Pristup CSOB bol sympaticky, vsetko rychlo vybavene. Ale samozrejme je to o ludoch, nie vsetci pracovnici vedia vsetko. Niekto je sikovnejsi a empatickejsi a iny na robotu kasle... V CSOB som ako VIP klient (treba tam mat ucet a realne vykonavat pravidelne transakcie, prip. terminovany ucet s vyskou 30.000,-EUR) dostala uver do vysky 70% hodnoty nehnutelnosti, urok cca 5% s fixom na 3 roky. Viem, su aj vyhodnejsie uvery, ale prijem neviem realne dokladovat. Som konatel firmy,ktory si dava nizku mzdu + odmeny statutara (z tych sa vsak neplati socialka), takze cez klasicku bankovu tabulku neprejdem... :-) V Tatra mi davali nehorazne podmienky na tuto dobu. Cez 8%, do 50% vysky hodnoty nehnutelnosti. Mam v Tatre osobny aj firemne ucty, vedia, kolko penazi cez ne prejde. A napriek tomu mi ponukli podmienky ako pre niekoho z ulice. Vazne uvazujem, ze tam zrusim ucty.
Odpovedať
Profilova fotka
@katarinka2010 Ahoj ja som brala taky uver minuly tyzden -uplne bez problemov to slo v TB -uver sme mali schvaleny do 48 hod -bolo by aj skor ,ale sme namali znalecky posudok tak sme museli cakat na znalca 1 den .Urok je 6.6 % tusim -ak chces pozrim sa presne ...na 15 rokov sme brali so zrychlenym splacanim ,takze sa da v pohode splatit aj ovela skor .Brali sme s 3 rocnou fixaciou ,takze po 3 rokoch mozes celu istinu vratit bez pokuty -inak ak by si chcela skor je pokuta 5 % z istiny .Treaz je kacia v TB ,ze uver bez poplatku za spracovanie . Za poplatok 250 eur sa da potom ten uver preniest na inu nehnutelnost bez problemov .
Odpovedať
Profilova fotka
Bez dokladovania príjmu a bez založenia nehnuteľnosti dostaneš úver v stavebnej sporiteľni, ako ti písal gangstro. Ja som bola akurát včera za pracovníčkou zo stavebky. Tiež sme chceli úver bez založenia nehnuteľnosti. Dali nám celkom výhodný, nakoľko sporíme už 5 rokov, ale dá sa aj za kratšie obdobie, vtedy je možnosť byť v medziúvere. Je tam viacero možností. Držím palčeky.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte, obnovujem trošku túto tému... má niekto prehľad ako je to teraz?
Odpovedať
Profilova fotka
@lilysk ahoj, prosím ťa, akú výšku ste dostali? je reálne dostať bez dokladovania príjmu 45000? My by sme chceli na 30 rokov, potom by sme to riešili rpefinancovaním alebo predčasným splatením.
Odpovedať
@martinkatinka je to realne, ak zakladas nehnutelnosti v hodnote 90000.
Odpovedať
Profilova fotka
@finis ohodnotia ju na 80000 tisíc....
Odpovedať
Profilova fotka
@martinkatinka Ahoj -myslim ,ze v pohode daju 45 000 ak zalozite nehnutelnost ,ktora ma taku hodnotu . My sme potrebovali len 24 000 na 15 rokov sme brali -teraz je bez poplatku so zrychlenym splacanim ...do buducna chcem vyrovnat celu sumu -po 3 rokoch sa da bez poplatku ,takze uplne super -ja osm velmi spokojna .
Odpovedať
Profilova fotka
@lilysk super, pravdu povediac, si ma velmi potešila... čakáme kalkulácie a nejak sa neviem dočkať... chcem len proste vediet, či je vobec šanca, či si mám robit nádeje
Odpovedať
Profilova fotka
@martinkatinka Ja som zavolala do Tatra a dohodla som si termin s uverovym poradcom a ten nam hned tam vypocital ci je to realne . Mam jedneho este znameho on je tiez uverovy poradca mozem ti dat kontakt a mailom sa ho mozes opytat -on robi pre vsetky banky a ked mu povies co by si chcela on ti posle ponuku ,ze ktora banka by ti dala uver a za akych podmienok .
Odpovedať
Profilova fotka
@martinkatinka Inak urcite je sanca ak zalozis byt ,lebo to je pre nich 100% istota ,ze budes platit alebo dostanu byt v pripade neplatenia :-)) Maju to dobre premyslene :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@lilysk máme úverového poradcu, čakáme len čo nám prinesie...ale ďakujem pekne
Odpovedať
Profilova fotka
@martinkatinka Urcite Vam schvalia .A na kolko je ohodnoten anehnutelnost co mate ?
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?