Kupujem dom s pozemkom (dedičské konanie )

Dobrý deň kupujeme rod.dom s pozemkom a 12.6.2014 prebehlo dedičské konanie. S tým, že na katastre LV figuruje ich nebohá mamina. Predávajúce sú dve sestry, ktoré majú 1/2 na rodinom dome a každa ma parcelu zahrady za domom. to znamená sestra 1 je zapisaná na katastry este s neboškou a sestra 2 ma svoju parcelu zahrady ešte tiež s neboškou maminou. Vieme takýto stav kúpiť na hypotéku a kupíť to na základe dedičského konania ? S tým že katastru to trvá vymazať 2-3 mesiace. Okrem toho aby sme platili nehorázne poplatky za urýchlenie? ďakujem za pomoc .Peter
Odpovedať
Dobrý deň, kúpnu zmluvu a prevod vlastníckeho práva ( aj záložného) je možné zrealizovať na základe notárskej zápisnice - osvedčenia zápisnice z vyznačenou právoplatnosťou zo strany súdu. Dedičia totiž nadobúdajú dedičstvo smrťou poručiteľa a dedičstvo je potvrdené práve vyššie uvedeným osvedčením, takže nie je potrebné čakať na zápis na LV. Osvedčenie bude prílohou zmluvy.
Odpovedať
idealne by bolo byt uz pri dedicskom konani, kde by sa v jednom konani uzavrela aj kupnopred. zmluva na dom aj s pozemkom, tj. na kataster by slo naraz dedicske rozhodnutie ale aj vasa kupnopredajna zmluva. Kedze sa tak nestalo v jednom kroku, budete to musiet riesit dvoma krokmi ale mozete si aj priplatit na katastri za rychlejsi zapis.
Odpovedať
ďakujem za rady, potreboval by som ešte vzor ako bude vyzerať kúpno predajná zmluva, Prípadne hľadám seriózneho právnika na danú oblasť.V rozumnej cene .
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?