Kúpno - predajná zmluva verzus zmluva o prevode vlastníctva bytu

Našiel by sa niekto kto by mi poradil? Predávam byt cez realitku. Maklérka mi poslala zmluvu .......čakala som , že to bude kúpno predajná zmluva . Poslala mi zmluvu o prevode vlastníctva bytu . Vedel by mi niekto vysvetliť kedy sa ktorá zmluva používa? Lebo priznám sa nepáči sa mi to. ďakujem vopred za všetky názory a pripomienky.
Odpovedať
@bruneta No, co ja som pozerala svoje, predaj bytu bola Zmluva o prevode vlastnictva a nasledna kupa domu bola Kupna zmluva. http://www.porada.sk/t144682-kupna-zm... ja by som povedala, ze je to v poriadku, slovickarenie...
Odpovedať
poslala ti to preto, ze byt sa pedava podla zakona č. 182/1993 Z. z. o vlastníctve bytov a je tam uvedena blizsia specifikacia veci(§5) ,ktore sa uvadzaju do zmluvy kedze pri kupe domu, pozemku toho potrebujes uviest o kus menej. Ak je dobra maklerka, sama by ti mala vysvetlit rozdiely, nie len nahlucho ti poslat zmluvu. (ved za to predsa dostava zaplatenu proviziu)
Odpovedať
@bruneta My tiež teraz predávame byt a práve na tomto to stroskotalo. Bližšie v IP :-(
Odpovedať
Máloktovie, že byt nie je nehnuteľnosť, ale môže byť predmetom vlastníckych vzťahov. Pri prevode vlastníctva bytu alebo nebytového priestoru sa v zmluve vyžadujú náležitosti podľa zák.č. 182/1993 Z.z., teda o prevode vlastníctva bytu a nebytového priestoru ( špecifikácia spoločných častí, spol.zariadení domu, uvedenie výmery a pod. ), ale zároveň musia byť splnené aj podmienky podľa § 588 OZ, teda kúpnej zmluvy. Pri prevode vlastníctva domu alebo pozemku sa postupuje iba podľa ust. § 588 OZ - teda kúpnej zmluvy.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@ninka23 ja som ten rozdiel kúpne zmluvy a prevode nehnuteľnosti nepochopila. Čo je správne? Kúpna zmluva, alebo prevod nehnuteľnosti? Ďakujem vopred za odpoveď
Odpovedať
@schaolin ked kupujes byt tak ide o zmluvu o prevode vlastnictva bytu, ked kupujes dom, pozemok, inu nehnutelnost tak ide o kupnu zmluvu. Nie je az tak podstatne ako sa zmluva nazve, ale aby obsahovala vsetky potrebne nalezitosti.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?