Kúpno - predajná zmluva pozemku

Profilova fotka
ahojte.chcela by som Vás poprosiť o pomoc. chcela by som sa vyhnúť poplatkom za kúpno-predajnú zmluvu u právnika. nemáte niekto dôveryhodnú zmluvku aj s klauzulkou o dani z pozemku (že predávajúci uhradí daň za pozemok vo výške attď.) neviem si s tým rady. na nette je spústa zmlúv, len nájsť aj takú ktorá nám na katastri prejde :(. vopred ďakujem za pomooooc
Odpovedať
@tinapo obvolaj nejakych realitakov, co ponukaju aj pravny servis. Oni ti vedia zmluvy napisat za ovela mensie ceny.Preto pisem,aby si obvolala viacerych,alebo aj u nich sa ceny vyrazne lisia.
Odpovedať
Profilova fotka
@majki555 ďakujem za radu
Odpovedať
@tinapo Vieš čo kupovali sme pozemok v lete a normálne sme zobrali vzorovú zmluvu z netu a upravili. kataster s tým nemá prečo mať problém ak má zmluva podstatné náležitosti. Co sa týka dane stačí ked je tam niečo v tomto zmysle: 6.1. Predávajúci vyhlasuje, že na prevádzanej nehnuteľnosti neviaznu žiadne dlhy, vecné bremená ani iné ťarchy. Predávajúci zároveň vyhlasuje, že k nehnuteľnostiam uvedeným v Článku xy. bod xy tejto zmluvy nemá žiadna osoba – fyzická ani právnická – zriadené právo nájmu alebo iné obdobné právo zodpovedajúce vecnému bremenu a zároveň vyhlasuje, že dňom podpísania tejto zmluvy žiadne takéto právo nezriadi. Plus je tam dobré mať podmienky odstúpenia od zmluvy: 6.6. Pokiaľ kupujúci porušia povinnosť vyplývajúcu z ustanovení zmluvy o splatnosti kúpnej ceny (Čl. xy. zmluvy), predávajúci je oprávnený odstúpiť od zmluvy. Kupujúci sú oprávnení odstúpiť od zmluvy, ak napriek splneniu povinností súvisiacich s úhradou kúpnej ceny nenadobudnú vlastníctvo k predmetu prevodu v lehote 3 mesiacov od uzavretia zmluvy. Právo na odstúpenie od zmluvy zaniká preukázaním splnenia povinnosti, ktorej nesplnenie založilo právo na odstúpenie od zmluvy.
Odpovedať
@tinapo My sme kupovali viacero pozemkov a nepísali sme ani raz nič o daniach. Úhrada dane z predaja je povinnosť predávajúceho a jemu príde po podaní daňového priznania presný výpočet so šekom k úhrade.Taktiež výpočet dane prislúcha príslušnému Daň. úradu na základe daňového priznania a zdaňovaný je rozdiel medzi nadobúdacou a predajnou cenou a platí sa len v tom prípade ka nehnuteľnosť vlastní menej ako 5 rokov. Teba ako nového vlastníka nemusí vôbec zaujímať, či zaplatí daň z predaja. Lepšie je nepísať to tam, lebo ak to bude nesprávne, ta k ti právnik katastra môže vklad zastaviť a budete to musieť opraviť a jednoduchšie je dodatkom niečo doplniť ako rušiť už napísané. Tu na MS je založená skupina pre právne rady, sú tam právničky, ktoré ti presne poradia. ;-)
Odpovedať
v závislosti od výšky kúpnej ceny by som zvážil výplatu kúpnej ceny cez notársku úschovu.Vyjde to okolo 160 € a obe strany majú nepomerne vyššiu istotu. Tá cena platila v 4.Q.2012 pri kúpnej cene do 100 T€ :-)
Odpovedať
zo zakona automaticky plati ze dan z nehnutelnosti plati automaticky ten (resp. je vybubena tomu) kto ju ma 1.jan. zapisanu na LV
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
Ahojte, potrebovala by som poradit. Manzelova teta nam chce darovat cast pozemku. Je vlastnickou 3/4 pozemku a dalsiu 1/4 pozemku ma jeho druha teta. Obe s darovanim suhlasia. Chceme to zek kupnu zmluvu, nie cez darovaciu. 1. Ako mame do kupnej zmluvy zahrnut obe vlastnicky. 2. Aku cenu pozemku mame zadat (papierovo), aby to bolo vyhodne pre obe strany a aby sme nemali problem pri pripadnom vybavovani hypoteky.
Odpovedať
1. Zavolat pravnikovi, aby to spravil, lebo z toho kuka len pruser :) Ale v zasade zmluva ma dve strany, kupujucu a predavajucu. Na strane kupujucich budes vystupovat ty a tvoj manzel, na strane predavajucich obidve tetky. Nezabudni, aby mala zmluva vsetky nalezitosti, inak kataster vklad nepovoli. 2. Kupna cena v tomto pripade nehra ulohu pri vybavovani hypoteky. Predpokladam, ze budes chciet zalozit pozemok, aby sa nim zabezpecil uver. Na to bude potrebny znalecky posudok resp. posudok banky. Pokial ma byt kupna cena symbolicka, tak treba dat pozor, pri potencialnom naslednom predaji a dani z prijmu. Ta ti moze zasadne vyskocit pokial to kupis za 1 euro.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?