Kupno-predajna zmluva - odhlasenie sa z trvaleho pobytu

Dobry vecer, Kupujeme RD, je toto standartom ze byvali majitelia si nechaju v dome este dalsich 40 dni trvale bydlisko ? Mame trvat na prehlaseni trvaleho najneskor k datumu odovzdania nehnutelnosti ? Ci je to len banalita a netreba sa s tym zapodievat ? Predávajúci sa zaväzujú v lehote do 40 dní odo dňa odovzdania predmetu zmluvy zabezpečiť odhlásenie z trvalého a/alebo prechodného pobytu všetkých osôb, ktoré sú v predmete zmluvy k takémuto pobytu prihlásené a zároveň čestne prehlasujú, že uplynutím tejto lehoty nebude mať žiadna fyzická osoba prihlásený trvalý ani prechodný pobyt ani právnická osoba sídlo v predmete zmluvy.
Odpovedať
@walter_sobchak vlastnícke vzťahy k nehnuteľnosti vyplývajúce z kúpno predajnej zmluvy nadobúdate až dňom zápisu nehnuteľnosti na LV v KN, t. j. kedy bude povolený vklad. Záleží na tom, kedy pôvodný vlastník odovzdá nehnuteľnosť do držby a od akého dátumu sa bude rátať 40 dňová lehota.
Odpovedať
@janetbla nehnutelnost bude odovzdana k 30/10 a povodni majitelia si chcu este od tohto dna ponechat 40 dni trvaly pobyt.
Odpovedať
@walter_sobchak s trvalým pobytom cudzej osoby musí súhlasiť vlastník budovy - bytovej stavby a trvalý pobyt nezakladá nijaké právo k budove uvedenej v odseku 2 ani k jej vlastníkovi a má evidenčný charakter, podľa zákona http://www.zakonypreludi.sk/zz/1998-2... Už bol podaný na kataster návrh na vklad - zápis na LV - zmena vlastníckych práv?
Odpovedať
@janetbla zatial nebol, to budeme riesit tento tyzden ako aj podpis kupno-predajnej zmluvy. V podstate len potrebujem vediet ci su spojene nejake rizika pre mna ak si povodny majitel necha trvaly pobyt na tych 40 dni.
Odpovedať
Trvalý pobyt má len evidenčný charakter, takže po prepise na katastri už nebudú mať žiadny právny nárok na nehnuteľnosť.
Odpovedať
Profilova fotka
@walter_sobchak preco ti to vadi? Nas predavajuci tu mal trvaly pobyt este pol roka po predaji, nakolko ich novy barak este nemal priradene supisne cislo po kolaudacii. A posta im sem obcas pride aj po 2 rokoch. Niekedy neublizi vyjst druhym aj trochu v ustrety.
Odpovedať
@walter_sobchak Nie je s tým spojené žiadne riziko. My sme byt predali pred rokom a s kupujúcimi nášho bytu sme sa dohodli , že si tam môžeme nechať trvalé bydlisko, kým neskolaudujeme dom a neprehlásime sa. Dokonca aj na schránke nám nechali meno a pošta tam donedávna chodila. Od augusta si nechávame preposielať poštu na novú adresu. Skolaudované je až teraz a ideme vybavovať papiere. Nijako sme ich v ich užívaní bytu neobmedzili. Ani u teba pôvodní vlastníci nebudú mať potom už žiadne vlastnícke právo, aj keď tam budú mať trvalý pobyt. A to chcú iba 40 dní. Ak nemáš dôvod im robiť prieky, tak im to umožni.
Odpovedať
presne, TP je len evidencia, narok na vlastnictvo nehnutelnosti tym nijak nevznika. ja som mala TP este rok a pol po predaji, kdeze som tiez cakala na novu adresu, nebol s tym najmensi problem.
Odpovedať
@walter_sobchak A okrem toho čo ti už viacerí napísali, tak majiteľ nehnuteľnosti môže kedykoľvek odhlásiť inú osobu, ktorá tam má trvalý pobyt, takže ak sa rozhodneš ich odhlásiť tak to môžeš spraviť aj bez ich prítomnosti. Ale riziko žiadne nemáš, podstatné je to, čo je na katastri. Trvalý pobyt neudáva žiaden právny vzťah k danej nehnuteľnosti.
Odpovedať
@walter_sobchak len treba oznámiť na úrade , že dotyčné osoby tam nebudú bývať, ináč sa môže stáť že budeš za nich platiť poplatok za kom. odpad, to pre prípad ak by tam boli v evidencii v čase posielania faktúr
Odpovedať
@duzu to je aj nie je pravda. obec sice posle sek alebo vyzvu na zaplatenie poplatku za odvoz komunalneho odpadu, ale neposle ho majitelovi nehnutelnosti, ale priamo cloveku vedeneho, ze tam ma trvaly pobyt. tzn., ze to sice pride do jednej schranky, ale na ine meno a majitel nehnutelnosti nie je povinny platit za niekoho ineho (pokial to nie je neplnoleta alebo inak zavisla osoba na majitelovi nehnutelnosti). @walter_sobchak nie, s docanym ponechanim trvaleho pobytu byvalemu majitelovi nie su spojene ziadne rizika. je to zo strany noveho majitela len pekne gesto, ak povodny majitel este nema doriesene veci spojene s kolaudaciou domu a pod. velmi to pomaha povodnemu majitelovi pri komunikacii s uradmi, lebo uradna posta (napr. aj k tej kolaudacii) chodi na adresu trvaleho pobytu. ak ta teda takato obcasna posta nebude rusit, trvale bydlisko im ponechaj na dohodnutu dobu. ako novy majitel im ho kedykolvek mozes zrusit, staci ti jedna navsteva obecneho/mestskeho uradu. teraz ma napada asi jedine riziko, ktore je s ponechanim trvaleho pobytu spojene. ak nieco vyvedie a bude ho hladat policia, zazvonia najprv tebe. ale to neznamena, ze ti prehladaju dom len kvoli tomu, ze tam ma TP :)
Odpovedať
@kkl82 tak u nás to tak nie je ,faktúru dostane vlastník nehnuteľnosti podľa LV na počet osôb podľa evidencie,nie jednotlivé osoby, u mňa mal trvalý pobyt môj brat, nevedel som ho nájsť a musel som platiť poplatok, požadovali čest. prehlásenie od neho, ža tam nebýva
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?