Kúpno - predajná zmluva na pozemok

prosim vas existuje zmluva: bud kupno-predajna alebo zmluva o buducej zmluve s takymito podmienkami: 1.my ako kupujuci zaplatime 50% ceny 2.predavajuci prenesie na nas vlastnictvo, teda staneme sa vlastnikmi pozemku, prepis LV atd. 3. po dohodnutej dobe ( po roku) zaplatime zvysnych 50% ceny predavajucemu ako sa postupuje pri takejto zmluve? treba napr. vinkulacny ucet v banke?... dakujem
Odpovedať
Samozrejme, je to možné, ale musí s tým predávajúci súhlasiť. A pokiaľ to nie je váš známy, tak neviem, či bude. Je to pre neho riskantné. Akú bude mať záruku, že sa k peniazom dostane? Jedine, ak by ste to riešili formou zmluvy o pôžičke. Ale ak to nesplatíte, môže to od vás súdne vymáhať (exekúcia). Vinkulacia na tú druhú splátku? Ak som dobre pochopil, tak tieto peniaze teraz nemáte, tak nie je čo vinkulovať. Alebo vinkulácia tej prvej splátky? Pozrite si: http://www.reality-poradca.sk/poradca... .
Odpovedať
Profilova fotka
1. kupno - predajna zmluva u nas neexistuje... je to vzdy len kupna zmluva podla §588 a nasl. OZ 2. mozes to aj vinkulovat aj platit prevodom, pripadne v hotovosti, to je na dohode... 3. platobne podmienky si urcuju zmluvne strany podla dohody... cize da sa v pohode urobit 50% dopredu a 50%ˇpo roku, len predavajuci s tym musi suhlasit... vinkulovany ucet mozes a nemusis urobit... podla mna je to v tomto pripade dost zbytocne, kedze si zrejme doverujete s predavajucim, ked je ochotny pockat s platbou rok... a dajte si to potom ked to budete platit osetrit nejako, teda ak to bude v hotovosti, tak minimalne prijmovy doklad, ak to bude cez ucet, tak tam je vypis z banky... do zmluvy by bolo vhodne uviest, ze ak do terminu nezaplatite tu druhu cast kupnej ceny, predavajuci ma pravo od zmluvy odstupit vratite si vsetky plnenia ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?